E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBirleşme Şişecam hisselerine nasıl katkı yapacak---

Birleşme Şişecam hisselerine nasıl katkı yapacak

Birleşme Şişecam hisselerine nasıl katkı yapacak
01 Şubat 2020 - 11:15 borsagundem.com

Zeynep Aktaş, Milliyet'te bugün yer alan yazısında Şişecam'ın borsada işlem gören 4 şirketini tek çatı altında toplama kararını değerlendirdi

Şişecam, 30 Ocak'ta Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderdiği açıklamada, faaliyetlerini tek bir çatı altında toplamak amacıyla Anadolu Cam, Denizli Cam, Trakya Cam, Soda Sanayi ve Paşabahçe Cam ile birleşme görüşmelerine başlandığını duyurmuştu. Milliyet yazarı Zeynep Aktaş, bugünkü yazısında bu kararı değerlendirdi. 

İşte Aktaş'ın o yazısı: 

Şişecam, verimliliği ve sinerjiyi artırmak için borsadaki dört şirketini tek çatı altına alıyor. Bu birleşme ile birlikte uzun vadede verimlilik ve sinerjiyi artırmayı hedefliyor. Birleşme ile birlikte dört şirket; Trakya Cam, Anadolu Cam, Soda, Denizli Cam hisselerinin işlem sırası kapanırken hissedarları Şişecam’da pay sahibi olacak. Şişecam’ın ise zaten bu şirketlerde belli oranda payı bulunuyor. Birleşme oranlarının belirlenmesinin ardından diğer şirket hissedarlarının hisselerini değiştirme oranları da bu şekilde belirlenecek. Şişecam, birleşmenin topluluğun performansına, karlılığına ve değerinin artırılmasına hizmet edeceğini açıkladı.

Piyasa değeri

Şişecam’ın piyasa değeri bu birleşme sonrasında olumlu etkilenecek. Likiditesi ve derinliği artacağı için kurumsal yatırımcılar için daha cazip hale gelecek.

Soda’da temettü

Birleşecek şirketler içerisinde en fazla temettü verimliliği olan Soda Sanayii. Soda Sanayii hisselerini sadece temettü verimi için alanlar birleşme sonrasında aynı temettü verimliliğini alamayacak.

Öte yandan Paşabahçe’nin halka arz edilmesi beklenirken grup şirketlerinin birleştirilmesi de yatırımcılar açısından çok iyi karşılanmadı. Farklı performansların aynı potada değerlendirilecek olması Şişecam’ın fiyatının hantallaşabileceği eleştirilerine neden oldu.



İlk tepki olumlu

Hisse birleşmesine Şişecam’da ilk tepki olumlu gerçekleşti. Hisse senedi güne yüzde 12,10 oranında değer kazanarak başladı. Hisse fiyatı 5,59 oldu. Gurubun hisseleri zaten karlı. Bu nedenle birleşme uzun vadede şirket hisselerine olumlu yansıyacaktır. Bu arada birleşme ile borsada işlem gören dört tane grup hissesi tek bir hisseye inecek. Yatırımcıların seçim şansı azalmış olacak.

Şişecam, 4'ü halka açık 5 şirketle birleşme görüşmelerine başladı

 

Birleşme haberinin ardından Şişecam en çok işlem yapılan hisse oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • D.cakmak09 Ekim 2020 10:20

    Modern soyguncular

  • şişezede30 Eylül 2020 05:33

    4 ken söylediler  almadım 8 ken aldım aklıma

  • Gazntp28 Nisan 2020 22:46

    Elimde soda hissesi var, otomatik olarak sise mi olacak. Bi işlem yapmak gerekiyor mu

  • ŞİŞECİ 02 Şubat 2020 03:52

    BENCE ŞİŞE CAM SEKTÖRDE DAHA DA GÜÇLENEREK SERMAYE ARTIRIMI VE HER YIL DÜZENLİ OLARAK BEDELSİZ VE TEMETTÜ VERİMLİLİĞİ SAĞLAYACAKTIR PİYASA DEĞERİ DE BURALARDA KALMAZ EN AZ 8,,,,,,,,,,,,10 ARSINDA OLACAKTIR YTD...

  • DC01 Şubat 2020 22:37

    Bu birleşmeden en olumlu etkilenmesi gereken bana gore soda olması gerekirken en kotu etkilenen o oldu.

  • X01 Şubat 2020 21:37

    Tek çatı altında birleştikten sonra hisse alımı yapıb yüksek temettü de verirse 10 tl üzeri olmaması imkansız türkiyede tek dünyada ilk üçteki bir şirketten bshsediyoruz buradaki fiyatlar muhtemelen birleşme planları için baskılanmış yerler neticede hisse başina ayrılmak için ciddi paralar verilecek şişe cam 5.28 vericeği açiklandi bile en kötü olasilık bist çökse bile bu miktar cepte garanti hissen 28 kuruş düşecek diye korkuyorsan da borsaya bulaşmayacaksın . Ytd

  • KEMAL YILANKIRKAR01 Şubat 2020 17:03

    dünya borsalarında büyük düşüşler olur ise şişecam ve  oyak cimento lar alınabilir.

  • ömer01 Şubat 2020 14:52

    dün soda anadolucam düşük kalınca depoyu fulledik. zaten çok ucuzlardı birleşmeyle güçlerini arttırıp voltranı oluşturacaklardır.

  • Emrah01 Şubat 2020 13:31

    Hangi hissenin ne kadar hisse adedi alacağı yeni yapıda tek hissede nasıl performans göstereceği zaten şişecam hissesi ağır hisse bence hantal olmaya devam edeceğidir. He bide borsada işlem görmeyen paşabahçe şirketi var çok karışık konular genel müdür sadeleşme diyor fakat çok karışık tek çatı altında toplansalarda holding olduğu için diyeyim.

  • Volkan01 Şubat 2020 12:39

    Güzel bir karar. Borsada EREGL gibi hisselere ihtiyaç var. Çoğu hisseyi alıyorsun satmaya geldiğinde ortada alıcı olmuyor, Ayşe Teyze'nin güvenebileceği hisseler lazım.

  • fafa01 Şubat 2020 11:45

    Bence,birleşme likidite azalmasına sebep olacak,seçme fırtsatı ortadan kalkacak,tek bir şirket belki de bir köşede unutulacak.İnşallah iyi olur,tek bir elde toplanmasının tek bir faydası kontrolünün kolay olması.

  • flamenco7201 Şubat 2020 11:34

    Düşünceme göre bu sürecin önermesi;"Şişe Cam alacak bir yatırımcı.birleşmeye konu şirketlerden hangisinin hissesini alırsa ödediğinden daha fazlaya tekabül edecek kadar Şişe hissesi sahibi olur?"Mesela A hissesinin borsa değeri 3 diyelim, birleşme sırasında değerleme fiyatı 6 çıktı..A hissesinin bu referans değerine tekabül edecek miktarda yeni hisse verilmesi gerek..Yani 6 liralık..B hissesinin borsa değeri 3 diyelim, birleşme sırasında değerleme fiyatı yine 3 çıktı..BU durumda da B hissesinin değerine yani yine 3 liraya tekabül edecek kadar hisse almalıyız. Aksi takdirde hakkaniyetli bir dağılımdan söz edilemez