E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBirko’da 37 işçi tazminatsız işten çıkarıldı---

Birko’da 37 işçi tazminatsız işten çıkarıldı

Birko’da 37 işçi tazminatsız işten çıkarıldı
07 Ocak 2022 - 00:20 borsagundem.com

“Birko’yu kurtarmak” adına harekete geçtiğini ifade eden çalışanlardan 37’si, yönetimin öne sürdüğü gerekçelerle işten çıkarıldı

Yeni yönetimin uygulamaları karşısında “Birko’yu batıracaklar” diye feryat eden ve hak arama eylemi başlattıklarını belirten çalışanlardan 37’si, yetkililer tarafından öne sürülen gerekçelerle tazminatsız olarak işten çıkarıldı.

Günlerdir Sermaye Piyasaları, borsa çevreleri ile sanayi dünyası tarafından, yaşanan olaylar, çalışanların ‘soygun yapılıyor’ iddiaları karşısında dikkatle ve ibretle izlenen halka açık şirket Birko’da (#BRKO), çok konuşulacak bir karar alındı. Şirket yönetimi, “yasal boşlukların kullanılarak şirketin ele geçirildiğini, varlıkların hurda diye satıldığını” savunan, borsa tarihinde görülmemiş usulsüzlüklerin yaşandığı konuşulan Birko’yu kurtarmak adına kamuoyuna seslerini duyurmaya çalışan, bu noktada eyleme geçtiklerini açıklayan işçilerden 37’sinin, ‘kargaşa çıkarma, huzursuzluk yaratma ve iş yerini terk’ iddialarıyla tazminatsız iş akitlerinin fesh edildiğini açıkladı.

Karar, Birko’dan KAP’a yollanan açıklamayla duyuruldu.

İşte feryat: Mehmet Bedir şimdi de Birko’yu batıracak

Halka açık şirketin varlıklarını hurda diye satıyorlar

Borsa tarihinde görülmemiş rezalet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 5,49
En Yüksek: 5,49
En Düşük: 5,13
Değişim 27,67 %
FK: 3,18
PD / DD: 1,57
İşlem Hacmi 7.166.027
Toplam Adet: 1.330.468
Ağırlıklı Ort.: 5,11
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan koc08 Ocak 2022 07:07

    Geçmişte kilo kilo pastirmalar yebabam ye zihniyeti ahirette versin vebalini şimdide sıra Masko da Allah bu karı bildiği gibi yapsın