E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBinance: Hackerlar 7 bin Bitcoin çaldı---

Binance: Hackerlar 7 bin Bitcoin çaldı

Binance: Hackerlar 7 bin Bitcoin çaldı
08 Mayıs 2019 - 15:19 borsagundem.com

Kripto para borsası Binance, hackerların tespit edilen bir kullanıcı hesabına 7 bin Bitcoin aktardığını bildirdi

Kripto para Borsası Binance, internet sitesinde yer alan bir blog yazısına göre, geniş çaplı bir güvenlik ihlali keşfetti.

Binance'in açıklamasına göre hackerlar tespit edilen bir hesaba Bitcoin aktarıyorlar ve henüz tespit edilmeyen başka hesapların da etkilenmiş olması ihtimali bulunuyor. Açıklamada “Hackerlar şifre avcılığı ve virüsler da dahil olmak üzere çeşitli yöntemler kullanarak çok sayıda kullanıcı API anahtarları, 2FA kodlarını ele geçirmeyi başardı.” dendi.

Binance bu olayı telafi etmek için SAFU fonunu (Güvenli Varlık Kullanıcı Fonu acil durum sigorta fonu) kullanacağını ve hiçbir kullanıcı fonunun etkilenmeyeceğini bildirdi. Kripto para platformunun aktardığı bilgilere göre söz konusu hack olayı sadece Binance'in sahip olduğu toplam Bitcoin'un yüzde 2'sini taşıyan BTC çevrim içi cüzdanını etkiledi. Diğer cüzdanlar ise güvenli durumda ve herhangi bir zarar görmedi.

Bitcoin aktarma işleminin alarmı tetiklemesinin ardından tüm çekim işlemleri durduruldu. Binance güvenlik değerlendirmesi yürütecek ve yaklaşık bir hafta sürecek. Yatırma ve çekme işlemleri söz konusu süre içerisinde askıya alınacak, ancak işlemler devam edecek. Binance hackerların hala bazı kullanıcı hesaplarını kontrol ediyor olabileceği uyarısında bulundu.

Hackerların çaldığı 7,000 Bitcoin'ın piyasa değeri Bloomberg hesaplamalarına göre yaklaşık 40 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ama08 Mayıs 2019 15:28

    o sitede çoğunluk soğuk depolarda oluyor. piyasada gezen meblağ düşük, o bakımdan ciddi sorun oluşturmaz kanımca, ki alım-satım yaparak gezdirsele bu coinleri, düşüş yaşanır ciddi manada, demekki çalınan çok coin yok aslında. çok olsa idi usd ye çevirirler satarlardı deli gibi düşerdi coinler... ama bu coinler bu işlemlerle kaybolabiliyor, yani piaysada gezen coinler azaldıkça kıymet arıyor bir nevi.