E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBin liralık yardıma başvuran Ferrari sahibi merak konusu oldu---

Bin liralık yardıma başvuran Ferrari sahibi merak konusu oldu

Bin liralık yardıma başvuran Ferrari sahibi merak konusu oldu
28 Nisan 2020 - 23:16 borsagundem.com

Samsun'da, ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılan bin liralık yardıma başvuran 1,5 milyon lira değerinde Ferrari marka lüks spor otomobil sahibinin kim olduğu merak konusu oldu

Korona virüs salgının ardından işini kaybeden ve zor durumda olan vatandaşlara, bin liralık destek ödemesi verilmeye başlandı. İlkadım Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, yapılan başvuruların değerlendirildiği komisyon oluşturuldu. Bir haftada 10 binin üzerinde başvuruyu inceleyen komisyon, yardım isteyen vatandaşların mal varlığı ve gelir durumunu araştırdı. E-devlet üzerinden yapıldığı öğrenilen bir başvuruda ise, üzerine kayıtlı 1,5 milyon TL değerinde Ferrari marka lüks spor otomobil bulunan kişinin de bin TL yardım talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Kimliği açıklanmayan lüks otomobil sahibinin kim olduğu kentte merak konusu oldu. Vatandaşlar, lüks otomobil sahibinin bin liralık yardıma başvurmasını hoş olmadığını söyledi.

'VİCDAN MESELESİ'

Devletin yaptığı bin liralık yardımların kendisini mutlu ettiğini söyleyen Hamdi Keskinsoy, "Bu yardımlar devletimizin büyüklüğünden kaynaklanıyor. Ferrari’si olan bir insanın buna başvurması biraz vicdan meselesidir. İçinde azıcık merhamet olan insan bunu yapmaz. Çünkü bu paraya gerçekten ihtiyacı olan insanların hakkıdır. Şöyle zor bir süreçte birbirimize yardımcı olmamız gerekirken, böyle bir şeyin olmuş olması gerçekten hoş değil" dedi.

Nazmi Erdem ise, "Kimse kimseye sen müracaat etme diyemez. Bununla alakalı bir mevzuat olduğunu düşünmüyorum. Ama tabi duyarlı olunması lazım" diye konuştu.

Kadri Yörükoğu da "İhtiyaç sahiplerinde devletin yanı sıra biz vatandaşların da destek olması gerekiyor. İhtiyacı olmayanların başvuru yapmasının yanlış olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

AVUKAT: HAK SAHİPLERİNE YARDIMI GECİKTİRİR

Konunun hukuki açıdan bir karşılığı olmadığını, fakat vicdani bir mesele olduğunu belirten Samsun Barosu Avukatı Eren Aykut Akçay, "Yardım kampanyasına başvurulması konusunda cezai veya hukuki bir yaptırım yoktur. Ancak vatandaşlarımızın haksız şekilde yaptığı başvurular gerçek hak sahiplerine yardım gitmesini geciktirmektedir. Bu konuda vatandaşlarımızın vicdani kanaatlerine göre hareket etmeleri gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet gurbuzuz30 Nisan 2020 20:50

    Vemislerdir

  • Fakiri sev koru29 Nisan 2020 08:43

    Hz Ömer adalet olun sayın muhtar mahalle sahip cıkın en buyuk ğörev sızın fakir bakın zenğinler değil sayın beledıye baskanları sayın kaymakam lar sayın valilerım sayın milletvekillerim kul hak yıyen lerın yanında olmayın cenabı Allah ıyı insanları ve yardım edenleri sever Allah herkes yardım et sın Allah yolun açık olsun

  • Vicdan 29 Nisan 2020 06:24

    Zenğinler alan el olmayın veren el olun eğer zenğin sen alıyorsan ve durum ıyıse yine alıyorsan benim değil cocukların hakların yıyen se cenabi Allah cezasını verecek bir söz var çocuğunda cıkmazsa torun da cıkar lutfen kul hakı yemeyin ölüm var her canlı ölümü tadacaktır böş dunya ihtiyaç olan alsın evınde bir tas çorba içsın yapmayın yapmayın ölüm ölüm

  • hakan29 Nisan 2020 05:31

    ferrari olması elbette absürt ama mercedesi bmw si olanlarda başvuru yapmıyorlar mı  

  • Yücel29 Nisan 2020 04:16

    Eskiden böyle çok kişiliksiz vardı teknoloji bunları yendi ama yinede var alanlar

  • Erol g.29 Nisan 2020 04:10

    FEERRARİ'Yİ ALACAK PARAYI NASIL ELDE ETMİS MALİYE İNCELEMELI

  • İlginç29 Nisan 2020 01:43

    İktidar veya belediyelerle bir şekilde bağı varsa, açıklanmaz kimliği merak etmeyin. CHP'li olsaydı çoktan duyardınız.

  • abdi29 Nisan 2020 05:29

    Ne alakası var. Diyelim ki adam koyu chp li ama ak partiliyim dedi ne olacak o zaman. Bu yüzsüzlüğü ancak sizin gibiler.

  • Türk.29 Nisan 2020 04:16

    Neden hep bu kötü düşünceler chpliler de var. Hastasiniz her seçimde birine aşırı hemde çok aşırı baglaniyorsunuz sonra beyin gidiyor. Akp geldide chpliler acmi kaldı. Bütün lüks semtlerde chpliler var derdiniz hiç yok. Anayasa ve kanunların hiçbiri İslâm şeriatına uygun olarak değiştirilmemis. Üstelik çok rahat kendinizi ifade ediyorsunuz ve istediğiniz yalanları söylüyorsunuz. Hatta pkknin partisi HDP ile oydas oldunuz. Bir nevi iktidar ortağı oldunuz. Herkes eve kapanmisken hiçbir bilime uymadan Anıtkabir'e gittiniz. Gelin birde bizi asin olsun bitsin. Asarmisin bizi harbi ol delikanlı ol asarmisin.

  • Seko28 Nisan 2020 23:43

    Bi şekilde ifşa edilmeli bu şahsiyetsiz dicem ama buna bile değmez Allah günah yazmasın