E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu toplanıyor---

Bilim Kurulu toplanıyor

Bilim Kurulu toplanıyor
05 Ocak 2022 - 08:49 borsagundem.com

Korona virüs Bilim Kurulu saat 17.30'da Bakan Koca başkanlığında toplanacak. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapılacak.


Kurul, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın başkanlığında videokonferans yöntemiyle bugün toplanacak. Saat 17.30'da başlayacak toplantının ardından ardından yazılı açıklama yapılacak. Toplantının gündeminde Omikron varyantı olacak.

Ayrıca son vaka tablosu, acil kullanım onayı aşamasındaki yerli aşı TURKOVAC ve korona virüs ilacıyla ilgili çalışmalar da değerlendirilecek.

Vaka sayısı 50 bini geçti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Omikron varyantı, İstanbul'daki vaka sayılarının, toplam vaka sayısının yarısını aşmasına neden oldu. Yeni varyanta bağlı vaka artışları şimdilik büyük şehirlerde dikkat çekse de aynı durum diğer illerde de kolayca yaşanabilir. Tedbirlere her yerde aynı ciddiyetle uyulmalıdır" sözlerini kullandı.

Türkiye'de 3 Ocak'ta 44 bin 869 yeni vaka tespit edilmişti. Bugün ise vakalarda 10 bine yakın bir artış gerçekleşti. Türkiye'de vaka sayıları en son 22 Nisan 2021'de 50 bini geçmişti.

Bakan Koca'dan Omikron'a karşı 5 madde

 

Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Bulaş kaynağı çocuklar mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk06 Ocak 2022 08:59

    20.000 de memleketi kapatıp 60.000 de açık tutan kim.

  • Erol g.05 Ocak 2022 13:07

    SAĞLIK OCAKLARINDA DA TURKOVAC AŞISI OLUNMALI HATTA ECZANELERDE KENT MEYDANLARINDA SEMT PAZAR YERLERİ YAKINLARINDA AŞI YAPILSA SİMDİYE KADAR AŞILANMA ORANI %90 I GECERDİ 182 YI ARA VATANDASLIK NO TUŞLA BIRİ IKIYI TUŞLA HASTANE ADI BİLDİR AŞI SAATINİ AKLINDA TUT TAM BÜROKRASIDEN DE ÖTE İŞKENCE GÜN SAAT ALMAKLA İŞ BITMIYOR O SAATTE AŞININ DA HASTANEDE OLMASI GEREKİYOR YOKSA İŞLER KARMAKARIŞIK OLUYOR