E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiletler tükendi, otellerde yer kalmadı---

Biletler tükendi, otellerde yer kalmadı

Biletler tükendi, otellerde yer kalmadı
28 Nisan 2022 - 07:31 borsagundem.com

Tatil göçü başladı… Pandemi nedeniyle kısıtlı tatil yapma imkanı bulanlar bu yıl deniz kıyılarının yolunu erken tuttu. Otellerde doluluk yüzde 80 oranına ulaştı

Bayram hazırlıkları başladı, imkanı olanların bir kısmı deniz kenarına bir kısmı da Anadolu’daki ailelerini yanına gitmeye hazırlanıyor.

İki yıldır pandedemi nedeniyle yaşanan kısıtlamalar yüzünden otellere gitmeye çekinin vatandaşlar ise bu yıl adeta sahillere akın ediyor. Sahillerden Kapadokya ve Güneydoğu’daki otellere kadar her yer dolacak.

Uçak, otobüs ve trenle 3 milyon kişi seyahat edecek. Ulaştırmada 13-14 milyarlık ciro bekleniyor. Sabah’tan Betül Alakent’in haberine göre, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rezervasyonlar hızlandı. 30 Nisan'dan başlayan bayram hareketliliği, Ege ve Akdeniz otellerinin yanı sıra Kapadokya ve GAP otellerini de doldurdu.

Ege'de Bodrum, Marmaris ve Çeşme öne çıkarken, Antalya'da Belek ve Lara gözde. Bayram haftası için resort otellerde doluluk oranı şimdiden yüzde 80'leri yakaladı. Bu dönemde öne çıkan bir diğer destinasyon Kapadokya olurken, hali hazırda yüzde 80 rezervasyon alan otellerin bayramda full çekmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu'da da Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'a talep yüksek. Turizmdeki canlılık ulaştırma sektörünü de hareketlendiriyor. 30 Nisan-9 Mayıs tarihlerini kapsayan dönemde 1 milyon 800 bin kişinin otobüsle, 1 milyon 100 bin kişinin uçakla, 150 bin kişinin de trenle seyahat etmesi bekleniyor. Ulaştırma sektöründe 13 milyar TL'lik ciro öngörülüyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle otelciler sezon açılışını ertelediğini belirterek, "Sektör sezonu bayramla birlikte açacak. Türkiye genelinde Ege'den Akdeniz'e, Kapadokya'dan Güneydoğu'ya otel dolulukları ortalama yüzde 80'lerde. Ülkemizde her bütçeye uygun otel var. Bayramda gecelik kişi başı fiyatı 300 liradan başlayıp 30 bin TL'ye kadar çıkıyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM28 Nisan 2022 11:31

    MAŞALLAH MAŞALLAH TALEP ÇOK DEMEK  BOLCANA ZAM YAPILABİLİR VERGİ MERGİ DE YOK AKSIRINCAYA PATLAYINCAYA KADAR YİYİN İÇİN GEZİN

  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 09:55

    Belirtmeliyim.Eskiden avrupaya uçan yerli zenginler. Türkiye de kalıyor :D 14/ 1 usd dengesi oldu. Zaten 85 milyonun 85 milyonu otellere gelemez. odel dediğin toplasan 200 bin kişi alsın attım... Yadi zorlayalım durumu 500 bin kişi otellere gelsin. dolsurdun. Hadi 1 milyon insan otellere gelsin tıka basa dolsun oteller. şimdi 84 milyon evde.. 1 milyon yollarda ve otellerde kalabalık oldu heryer.... ne oldu ? ülkede hareket yoğunluk olunca herkes tatil mi yapıyor? herkes zengin mi ? ülke zenginliğimi bu hareketlenmeler ve yol kalabalı ? :D algı yapacaklar ama 84 milyonun evde yattıgından haberleri asla olmayacak:D sizlerede herkes tatilde havası verecekler kanmayın.. kendinize hayatınıza bakın ve oyunuzu verın

  • Mucise Reis ;)28 Nisan 2022 09:49

    Dinlenelim ya. Yorulduk. Evde otur otur. Dünya ya mağarada yaşamayamı geldik ? doğatıi günei, kumu, denileri, gölleri ormanları, piknik alanları, doğa sporlarını, dışarıyda akşam yemeğini, hafif eğlence mekanlarında gezmeyi, otomobil ile gezip motorsiklet ile ılık rüzgarın vucudumuza temasını, vb. vb. tatmakda lazım. Allah sadece 7 / 24 / 365 gün çalış diye seni göndermedi dünyaya, Bir çok güzellik de yaratmış. onları senin için yaptığını bilmelisin ve tatmalısın. koskoca ömür dışarıdan lüks görünen şaha şahalı ve insan uydurması ünvan ile birlikte 50 m2 alanda geçmemeli. Sen yemezsen mirascıların yer o paranı nasıl olsa...  yazdıklarım hiç de lüks değil. Almanya da Polonya da Fransa da öğrenciler bile yapabiliyor. Zenginlikle alakası yok. Hakkını istersen, alırsın. Yoksa mağarada yaşarsın. Oteller çok dolu, yoğun talep var. Yabancıda fazla

  • pala28 Nisan 2022 08:33

    oteller doldu ise tatil 9 güne çıkarılmaz

  • astor28 Nisan 2022 08:14

    her zamanki gibi durumu iyi olanlar  gidebilenler gidiyor .

  • baran28 Nisan 2022 09:41

    Açız diye bağıran sen değilmiydin zübük?

  • Bik28 Nisan 2022 08:13

    Ulaştırma sektöründe raylı taşımacılık düşük yer tutuyor. Devletin kaynaklarını geçiş garantili karayolu müteahhitlerine aktarmak yerine Japonya gibi hızlı tren ağları oluşturulmalı.