E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar sektör ve hisse bazlı hareketleri destekliyor---

Bilançolar sektör ve hisse bazlı hareketleri destekliyor

Bilançolar sektör ve hisse bazlı hareketleri destekliyor
27 Nisan 2021 - 09:01 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel faiz hadlerindeki sakinleme ve Amerikan dolarının değer kazanım sürecini ‘şu aşamada’ terse çevirmiş olması genel olarak destekleyici koşulların risk iştahı üzerindeki etkisini korumasına imkan tanıyor. Fed toplantısı öncesinde önemli bir fiyatlama değişimi olmazken, yatırımcılar geniş çapta çoklu başlıkları takip etme çabası içerisinde. Özellikle ABD’de önemli şirket bilançolarının açıklanmasından, Başkan Biden’ın gerçekleştireceği Kongre konuşması ve Fed’e dek geniş yelpazede kalabalık bir liste olduğunu söylemek mümkün. Nitekim hafta başlangıcının da bu başlıklar etrafında şekillendiği yorumu yanlış olmayacaktır. Dün akşam saatlerinde açıklanan tam kapanma kararının ardından yerel varlık fiyatlamalarında özellikle ‘evde kal’ grubu hisse senetlerinin yeniden yatırımcı nezdinde ilgi odağı haline geleceğini düşünüyoruz. Bu noktada perakende ve sağlık hisseleri BIST işlemlerinde pozitif ayrışma riski taşırken, devam eden bilanço sezonunun da yine sektör ve hisse bazlı hareketleri desteklediği ortamda değişiklik beklentisinde değiliz.

Hafta sonu Türkiye-ABD ilişkilerinde takip edilen negatif haber akışının ardından yerel varlıkların 26 Nisan işlemlerinde pozitif kalma çabasını ise bir önceki haftanın ciddi boyutlara ulaşan negatif ayrışmasının ardından önemsiyoruz. USDTRY paritesinin 8.45 bölgesinden gelen yerli ve yabancı satışları ile yaklaşık 20 kr gerilemesi son 1 aydaki “kur cephesindeki yükselişlerin liraya geçiş isteği yaratması” düşüncesinden henüz uzaklaşılmadığı fikrini desteklediği kanaatindeyiz.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %1.28 değer kazancı ile EMFX grubu üyeleri içerisinde ilk sırada tamamlarken, BIST 100 endeksi kapanışı ise %2.14 yükselişle 1374 puan seviyesinden gerçekleşti. 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi +15bp ile %18.74 olurken, ülke risk primi ise %1.45 yükselişin ardından 430bp ile takip edildi.

EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları ağırlıklı değer kazançlarına işaret etti. Euro Stoxx 50 %0.19, FTSE 100 %0.35, DAX %0.11 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %0.49 düzeyinde performans sergilerken, işlem hacimleri bir kaz daha Rusya grubu hariç ortalamada %15 düşüş gösterdi.

Amerika kıtası işlemlerinde genel eğilim açısından Avrupa seansından farklı bir tablo söz konusu değildi. Majör ABD endeksleri arasında sadece Dow Jones %-0.18 ile negatif ayrışma sergilerken, S&P 500 %0.18, Nasdaq ise %0.87 ile günü tamamladı. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıklarından Bovespa %0.05, Merval ise %1.18 düzeyinde performans sergiledi.

Asya seansında yeni gün fiyatlamaları karışık-negatif seyrediyor. TSİ 08.30/ NKY 225 %-0.19, Hang Seng %0.02, CSI 300 %-0.52 ve KOSPI %-0.39 ile işlem görürken, USDCNH paritesi offshoreda 6.4806 ile hafif yuan satıcılı seyrediyor.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 27/04/2021

 

Berkosan ve Matriks sorusu

 

Borsada kazandıran sanayi şirketleri

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)