E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar ağırlığını koyuyor---

Bilançolar ağırlığını koyuyor

Bilançolar ağırlığını koyuyor
27 Ekim 2023 - 09:24 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Makroekonomik veri tarafında, ABD ekonomisi, bu yılın üçüncü çeyreğinde %4,9 ile %4,3’lük beklentinin üzerinde büyürken tüketici harcamalarındaki artış 3. çeyrek büyümesinde etkili oldu. Ülkede dayanıklı mal siparişleri de eylülde aylık bazda %4,7 ile %1,7’lik piyasa beklentisinin üzerinde arttı. Öte yandan, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı ise 21 Ekim ile biten haftada 210 bin ile 207 binlik piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Ekonomide güçlü gelen göstergeler, Fed’in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutma eğilimini güçlendirmeye devam ediyor. Bilanço takvimine baktığımızda Meta’nın geleceğe yönelik projeksiyonlarının olumsuz olması teknoloji tarafında baskı oluştururken seans sonrasında açıklanan İntel’in bilançosunun beğenilmesi ABD vadelileri ve Asya borsalarına olumlu yansıdı.

ABD endeksleri, %1,7 civarı düşüşle günü tamamladı. ABD vadelileri ise %0,8 civarı pozitif tarafta işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri İtalya haricinde %0,1’e yakınsayan düşüşle günü tamamladı. Otomotiv sektörü %2,1 ve seyahat sektörü %1,3 değer kaybederken, teknoloji sektörü ise %0,2 yükseliş kaydetti. Avrupa Merkez Bankası faiz oranlarını sabit tutarken faiz kararı sonrasında açıklama yapan AMB Başkanı Christine Lagarde, Avrupa ekonomisinin güçsüz olduğunu ifade ederek, enflasyonun uzun bir süre boyunca yüksek seviyelerde kalmasının beklendiğini belirtti.

Asya endeksleri, %2,7’ye varan düşüşle günü tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde %1,1 civarı pozitif tarafta işlem görmeye devam ediyor.

Bist100 endeksi, %3,19 değer artışıyla 7.662,05 puan seviyesinden günlük kapanış gerçekleştirdi ve toplamda 139,2 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti. Önceki kapanışa göre mali endeks %3,28, teknoloji endeksi %4,30, hizmetler endeksi %2,93 ve sanayi endeksi %3,47 değer kazandı. TCMB beklentilere paralel politika faizini 500 baz puan artırarak %35 seviyesine çıkardı.

Bugün, ABD tarafından Fed’in yakından takip ettiği çekirdek PCE ve Michigan tüketici beklentileri verilerini takip ediyor olacağız.

BİST100 endeksinin alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Gram altın rekor kırmaya devam ediyor

 

Bugün 3 hissenin fiyatında düzeltme olacak

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (27/10/2023)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)