E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilanço beklentileri hisse fiyatlarına yansımaya başladı---

Bilanço beklentileri hisse fiyatlarına yansımaya başladı

Bilanço beklentileri hisse fiyatlarına yansımaya başladı
17 Temmuz 2023 - 09:13 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Geçtiğimiz hafta ABD’den gelen enflasyon rakamları piyasalarda risk iştahını artırırken bilanço beklentilerinin haftanın son işlem gününden itibaren fiyatlara yansıdığını görmekteyiz.

ABD endeksleri cuma günkü işlemlerini karışık ve yataya yakın bir seviyeden kapattı. Dow Jones %0,33 artış kaydederken S&P500 %0,10 ve Nasdaq 0,18 düşüş kaydedildi. Haftalık bazda sırasıyla %2,2,%2,3 ve %3,2 değer artışlarını gözlemledik. ABD vadelileri ise yataya yakın bir konumda işlem görüyor.

Avrupa endeksleri yataya yakın karışık bir görünümle işlemlerini sonlandırdı. Teknoloji endeksi %1,2’lik yükselişle pozitif ayrışırken telekom sektöründe piyasa beklentilerinin altında açıklama yapılması da endekslerde baskı yarattı.

Asya endeksinde Çin önderliğinde %1’in üzerinde satıcılı işlem görüyor. Japonya Nikkei endeksi resmi tatil nedeniyle, Hong Kong endeksi ise hava koşullarının etkisiyle kapalı. Makroekonomik gündemde ise Çin’den gelen verileri takip ettik. Çin, 2.çeyrekte %7,1 olan piyasa beklentilerinin altında %6,3 büyüme kaydetti. Ülkede, perakende satışlardaki büyüme önceki ay %12,7 yükselişin ardından %3,1 yükseldi, genç işsizlik ise %21,3 ile 21 yılın zirvesine yükseldi.

BIST100 Endeksi haftanın son işlem gününde 69.39 (%1.09) puanlık yükseliş ile 6.437 seviyesinden ve 101.341 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da hacimli çıkış hareketi devam ediyor. Türk Hava Yolları, Aselsan ve Şişe Cam gibi lokomotif hisselerdeki yükselişler borsamızda katalist etki yarattı. Döviz kurlarında çıkış eğilimi devam ediyor.

Bugün AMB Başkanı Lagarde konuşacak içeride ise bütçe dengesini izleyeceğiz. Haftalık bazda ise Euro Bölgesi ve İngiltere’den tüketici enflasyonunu takip edeceğiz. İçeride ise perşembe günü TCMB faiz kararı gündemimizde yer alacak. Öte yandan ABD’den bilanço dönemi devam ederken bizde ise 21 Temmuz’da başlayacağını notlarımıza eklememizde fayda görüyoruz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Fiyat hareketi güçlü hisseler

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (17/07/2023)

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • buffet17 Temmuz 2023 12:32

    Çok büyük oyun var.Dikkatli olalım.Mevduat faizlerini düşürüyorlar,enflasyonu patlatıyorlar,herkesi borsaya mecbur bırakıyorlar .aman.Ash kriz büyük diyor.Borsayı uçuruyorlar.Balinalar herşeyin tersini yapıyor..

  • ALİ TEL17 Temmuz 2023 09:36

    Hepinize güzel hafta sonraları arkadaşlar bu haftadanda çok çok umutluyum.Akaryakıt zamları enflasyon patlatacak enflasyonda borsamızı patlatacak.Bugünde endeks 2-3 artıda kapatırız yılsonunda ise 12 000 bekliyorum en az.endeks 5 dolar olacaktır.