E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBiden’ın vergi artışının borsaya etkisi!---

Biden’ın vergi artışının borsaya etkisi!

Biden’ın vergi artışının borsaya etkisi!
30 Haziran 2021 - 08:13 borsagundem.com

BlackRock, Biden'ın vergi artışlarının Wall Street’i olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor

Dünyanın en büyük yatırım kuruluşları arasında yer alan BlackRock, Biden'ın vergi artışlarının Amerikan borsası olumsuz etkileyebileceğini düşünüyor.

BlackRock Investment Institute tarafından hazırlanan raporda ABD'de vergilerde artış, daha sıkı regülasyon ve diğer gelişmiş ülkelerde hızlanan büyüme beklentilerinin piyasanın istekliliğini azaltabileceği yorumu yapıldı.

Kuruluş, ABD'nin dışındaki gelişmiş ülkelerin ekonomik toparlanmadan daha fazla faydalanmak üzere pozisyon aldıklarını ifade ederken Biden yönetiminin kurumlar vergisini %28'e çıkarması ve küresel minimum kurumlar vergisinin de %21 belirlenmesi halinde S&P500 şirket karlılıklarında gelecek yıl %7 azalma tahmin etti. Anılan vergilerin daha ılımlı belirlenmesinin beklendiğinin de altını çizdi.

Öte yandan BlackRock stratejistlerinin yorumlarına karşın 12 aylık dönem için ABD hisse senetleri için ağırlık artır tavsiyelerini korudular.

Altın, güçlenen dolardan darbe aldı

 

Asya borsalarında yükseliş

 

ABD borsaları hafif yükselişle kapandı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)