E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın, güçlenen dolardan darbe aldı---

Altın, güçlenen dolardan darbe aldı

Altın, güçlenen dolardan darbe aldı
30 Haziran 2021 - 08:08 borsagundem.com

Altın fiyatları ABD Doları’nın güçlenmesiyle birlikte dün 1.760 doların altını gördü. Sonrasında bir miktar toparlandı. Gram altın dolar/TL'deki yükseliş ile dengelendi

Altın, güçlenen dolar ile birlikte dün iki ayın en düşüğüne geriledikten sonra bugüne başlarken yatay bir seyir izliyor. Gram altın ise ons altın fiyatlarındaki düşüşün Dolar/TL ’deki yükselişi dengelemesiyle yatay seyrediyor.

Güçlenen dolar altın üzerinde baskı yaratırken analistler ise yeni fiyat hareketlerinin görülebilmesi için işlem görülen dar fiyat aralığının kırılması gerektiğini söylüyordu.

Altın, doların güçlenmesi ve tahvil faizlerindeki yükselişle beraber uzun zamandır işlem gördüğü dar fiyat aralığını aşağı yönlü kırarak 1.757 dolara geriledikten sonra çarşamba günü 1.760 dolar civarında yatay bir seyir izliyor.

Geçen haftadan bu yana inişli çıkışlı bir seyir izleyen ons altın, yatırımcıların Fed’den gelen yorumları dikkatle takip etmesiyle dar bir fiyat aralığına sıkışmış durumdaydı. Nisan ve Mayıs’ı kazançla kapattıktan sonra Haziran ayını Kasım 2016’dan bu yana en büyük kayıpla kapatmaya doğru ilerleyen ons altın, haftaya 1.781 dolar civarında başlamıştı.

Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte geçen hafta 493 TL’ye kadar inen gram altın, son iki haftadır 500 TL civarında dalgalı bir seyir izliyor. Haftaya 500 TL’nin üzerinde başlayan gram altın çarşamba günü 494 TL’den işlem görüyor.

Asya borsalarında yükseliş

 

ABD borsaları hafif yükselişle kapandı

 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi! Fiyat İstikrarı Komitesi kuruldu

 

Vergi Barışı başvuruları için yeni süre

 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu resmen kuruldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Haziran 2021 11:43

    gecen senede böyle oldu.427 TL den sattım daha da düşecek diye 403 TL geldi oradan dönü yine 524 TL oldu.yemezler.enflasyonun olduğu ve trilyonlarca dolar basılan  bir dünya da altın düşmez bunlar abd nin birer oyunları olup altını sürekli topladıklarını düşünüyorum.altını helaya da atsanınız altın altındır.