E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBiden, Gazze'ye gidecek insani yardımlar için tarih verdi---

Biden, Gazze'ye gidecek insani yardımlar için tarih verdi

Biden, Gazze'ye gidecek insani yardımlar için tarih verdi
19 Ekim 2023 - 00:47 borsagundem.com

Biden, Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sisi'nin başlangıç olarak yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye gitmesi için sınırı açmayı kabul ettiğini duyurdu

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin insani yardımları taşıyan yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye ulaşması için Refah Sınır Kapısı'nı açmayı kabul ettiğini söyledi.

Biden, Sisi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Sisi'nin başlangıç olarak yaklaşık 20 kamyonun Gazze'ye gitmesi için sınırı açmayı kabul ettiğini duyurdu.

HAMAS EL KOYARSA, YARDIMLAR KESİLİR

Biden, insani yardımlara Hamas'ın el koyması durumunda "bunların sona ereceğini" ifade etti. Beyaz Saray yetkilileri de insani yardımların en erken yarın gitmeye başlayacağını kaydetti.

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Biden ve Sisi, telefon görüşmesinde, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasındaki işbirliği konusunu ele aldı.

İki lider, Birleşmiş Milletlerin insani yardım çağrısına "acil ve güçlü" şekilde yanıt verilmesinin teşvik edilmesinde mutabık kaldı.

Orta Doğu'da istikrarın korunması ve çatışmaların kızışmasının önlenmesi için bölgede kalıcı barışın sağlanması konusunda anlaşan Biden ve Sisi, ABD ile Mısır arasındaki stratejik ortaklığa olan bağlılıklarını bir kez daha yineledi.

İsrail, Lübnan'ın güneyini yeniden bombaladı

 

İsrail, Gazze'ye insani yardım geçişine engel olmayacak

 

Erdoğan İsrail saldırılarını böyle tanımladı: Soykırım

 

ABD Başkanı Biden İsrail’de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • caner19 Ekim 2023 13:52

    BUNAK, ABD İTİ

  • tv19 Ekim 2023 09:21

    gt den korkan bidon  rusyanın karşısında duramadınız savaş abyi sarar korkusuyla elinde dogru düzgün silahı bile olmayan gazzeye savaş gemisi gonderiyorsunuz ingiltere vesen  sizler bukadar alçak bir devletsiniz 

  • tv19 Ekim 2023 09:16

    ey amerikalılar sizin vergilerinizle bu insanlar soykırıma ugruyor afganıstanda vergileriniz gitti şimdi israil sizden utanmadan  dolarınızı istiyor ukranyada harcadıgınız paralar yok oldu ırakta öyle  bu savaş sucu işleyen  soykırım yapan  israile bir dolarınızın hesabını sorun