E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyoğlu teröristleri her şeyi itiraf ettiler---

Beyoğlu teröristleri her şeyi itiraf ettiler

Beyoğlu teröristleri her şeyi itiraf ettiler
18 Kasım 2022 - 07:21 borsagundem.com

İstanbul Beyoğlu'ndaki bombalı terör saldırısına ilişkin tutuklanan Ahlam Albashır'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheliden 6'sının hakimlik ifadeleri ortaya çıktı.

13 Kasım'da İstiklal Caddesi'nde bombalı terör saldırısı düzenleyen Suriye uyruklu Ahlam Albashır ve beraberinde 17 kişi bugün gece saatlerinde tutuklanmıştı. Tutuklu bulunan şüphelilerden Ammar Jarkas, Mahmud Haso, Hadir Carkes, Hatice El Kurdi, Muhammed Şiho ve Mesut Hesso olmak üzere 6'sının ifadesine ulaşıldı.

Şüphelilerden Ammar Jarkas, İstanbul 3. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine verdiği ifadede Edirne üzerinden kaçan Bilal Hassan'ı tanımadığını iddia etti.

Şüpheli Jarkas, korsan taksicilik yaptığını ifade ederek "Halil Menci, onu (Ahlam Albashır) taşımamı istedi. Menci, Suriye Kamışlı’da oturuyor. Hiçbir şey bilmeden sadece onu taşımam söylendi. Yakalandığım yer de komşumuzun evidir. Biz sonradan o evdeyken onun fotoğrafını gördüğümüzde polise bildirmek istedik ancak biz bildirmeden polis geldi." dedi.

Şüpheli Mahmud Haso da verdiği ifadede Türkiye'ye yeni giriş yaptığını, bombacı kadın terörist Ahlam Albashır'ın yakalandığı evdeyken, diğer şüpheli Hatice El Kurdi’nin beraber geldiği siyahi kız hakkında ''Bunu Ahmed oğlum getirdi, yurt dışına gidecekmiş." dediğini öne sürdü.

Mahmud Haso ayrıca o eve Emine adında birinin yeni doğan çocuğunu görmek için gittiklerini söyledi:

"Bombayı patlatan şahsın eve gelen şahıs olduğunun farkında bile değildim. Ammar ile Bakar telefondan birbirlerine bir şeyler gösterdi. Sonra mutfağa konuşmaya geçtiler. Misafir onların misafiriydi. Hiçbir şeye karışmadım. Zekeriya’yı içeri çağırdılar. 10 dakika geçti, Zekeriya'nın küfrünü duydum. 'Siz kimi eve getirdiniz?' dedi. Çıkarken kapının orada durdu, 'Polisi arayacağım telefonu getirin.' dedim. Kuzenim kapıdayken bağırıp birbirlerine girmişlerdi. Ammar, 'Bak o olmayabilir.' diye söyledi. Daha sonra kapı çaldı, polisler geldi. Kuzenim, 'Kız burada' dedi".
Şüphelilerden Hadir Carkes ile Hatice El Kurdi, Ahlam Albashır'ın yakalandığı eve, çocuk ziyareti için gittiklerini;

diğer şüpheliler Muhammed Şiho ve Mesut Hesso ise ilaç almak için gittiklerini öne süren farklı iddialar öne sürdüler.

Mahkeme, ifadesi alınan 9 şüphelinin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "bombalama, nükleer veya kimyasal silah kullanarak tasarlayarak öldürme" ve "bombalama, nükleer veya kimyasal silah kullanarak tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçlarından tutuklanmasını hükmetti.

Eylem PKK/KCK/YPG tarafından planlandı

Kararda, 13 Kasım Pazar günü saat 16.13 sıralarında İstiklal Caddesi üzerinde şüpheli Ahlam Albashır'ın bıraktığı bombanın patlaması 6 kişinin hayatını kaybettiği, söz konusu eylemin PKK/KCK/YPG bölücü terör örgütü tarafından Türkiye'nin devlet birliği ve ülke bütünlüğünü bozma amacıyla planlandığı aktarıldı.

İfadesi alınan şüpheli Ahmed Jarkas'ın, terörist Ahlam Albashır'ı saklanmak üzere Esenler mevkiinden Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’ne götürdüğü ve olay kapsamında Ahmed Jarkas’ın olayı gerçekleştiren Albashır'la ortak hareket ettiği belirtildi.

Öte yandan, Kanarya Mahallesi'ndeki adreste Albashır'la birlikte şüpheliler Ammar Jarkas, Hadir Carkes, Mahmud Haso, Muhammed Şizo, Zekeriya Muhammed Şemmuni, Bakar Carkes, Hatice El Kurdi ve Mesut Hesso’nun da yakalandığı, bu kapsamda Albashır'a ortaklık yaptıkları ifade edildi.

Mahkeme kararında ayrıca, şüpheli Zekeriya Muhammed Şemmuni’nin yakalanan bir başka şüpheliyle WhatsApp üzerinden haberleştiği bilgisi bulunurken, Ammar Jarkas'ın, şüpheli Albashır'a yardım eden Bilal Hassan'ı kaçması için araçla Edirne'ye götürdüğü, Jarkas'da patlamaya ilişkin WhatsApp yazışmaları bulunduğu ve Albashır'a da giysilerini değiştirmesi için ses kaydı attığı vurgulandı.

Savcılık tarafından sevk edilen diğer 8 şüpheli ise İstanbul 4. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince yapılan sorgulamanın ardından tutuklandı. 

İstiklal Caddesi'ndeki patlamaya ilişkin 17 tutuklama

 

Patlamada kullanılan bombanın TNT olduğu tespit edildi

 

İşte Taksim katilinin bombayı bıraktığı o an

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİRİSİ18 Kasım 2022 09:25

    Ülke yolgeçen hanına çevrildi. Binlerce terörist sokaklarda geziyor. Yazıklar olsun bu kadar teröristi ülkeye getirenlere. Hala oy istiyorlar utanmadan, yarattığınız sorunlar yıllarca çözülemeyecek.

  • Bik18 Kasım 2022 09:14

    Bizden habersiz kuş uçmaz ve teröristleri ayakkabı numarasına kadar  bildiğini iddia edenler, muhtarlık kayıtlarında olmayan 100 binlerce düzensiz göçmenin Türkiye'de elini kolunu sallayarak dolaşan birer bomba olduğunun farkında mı!