E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray: Borç limiti müzakere edilmeyecek---

Beyaz Saray: Borç limiti müzakere edilmeyecek

Beyaz Saray: Borç limiti müzakere edilmeyecek
20 Nisan 2023 - 02:31 borsagundem.com

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre günlük basın toplasında, Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ülke ekonomisini temerrüde düşmesiyle tehdit ettiğini ve borç limiti konusunun müzakereye açık olmadığını belirtti.


Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, 12 Mayıs'ta İspanya Başbakan Sanchez'i Beyaz Saray'da ağırlayacağını duyuran Jean-Pierre, liderlerin görüşmede ikili savunma işbirlikleri, transatlantik güvenliği ve ekonomi konularının yanı sıra Rusya-Ukrayna Savaşı ve bu kapsamda Kiev'e verilen desteği masaya yatıracaklarını bildirdi.

Jean-Pierre, temmuz ayında Avrupa Birliği (AB) Konseyi Dönem Başkanlığı'nı devralacak İspanya lideriyle Biden'ın, iklim değişikliği, Latin Amerika ve Karayipler'de genişletilmiş işbirliği dahil bir dizi konuyu görüşeceklerini aktardı.

Biden, Tennessee'li milletvekilleriyle görüşecek

Jean Pierre, Biden'ın ayrıca, Tennessee eyaletinde 27 Mart'taki okul saldırısıyla ilgili protestoya katılan ve ikisi ihraç edilip, seçmenlerin sahip çıkmasıyla yeniden görevlerine dönen Demokrat üyeler Justin Jones, Justin Pierson ve Gloria Johnson'ı 24 Nisan'da Beyaz Saray'da ağırlayacağını söyledi.

Biden'ın eyalet milletvekilleriyle silahlı saldırılarla mücadeleye verdiği önem kapsamında görüşeceğini ifade eden Jean-Pierre, Başkan'ın milletvekillerinin bu kapsamdaki adımlarını takdir ettiğini belirtti.

Borç limiti müzakere edilmeyecek

Jean-Pierre, son dönemde borç limiti konusunda anlaşmazlık yaşadıkları Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy'nin ülke ekonomisinin temerrüde düşmesiyle tehdit ettiğini söyledi.

Bu konunun kendileri için müzakereye açık olmadığını belirten Jean-Pierre, bu konuda çözüme ulaşmanın Kongre'nin anayasal zorunluluğu olduğunu ifade etti.

McCarthy'den borç limitini 1,5 trilyon dolar artırma teklifi

 

ABD Kongresi Bütçe Ofisinden 'borç limiti' uyarısı

 

ABD'de borç limiti krizi! McCarthy'den Biden'a çağrı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN20 Nisan 2023 10:28

    O zaman haziran ayında desene piyasalarda şenlik olacaktır.abd nin 31 trilyon dolar haziran ayında ödemesi var imiş Haluk Özdil in videosunu youtube den izleyin derim.