E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz Saray: Biden, Türkiye'nin F-16 talebini destekliyor---

Beyaz Saray: Biden, Türkiye'nin F-16 talebini destekliyor

Beyaz Saray: Biden, Türkiye'nin F-16 talebini destekliyor
06 Temmuz 2022 - 02:49 borsagundem.com

Jean-Pierre, Türkiye'ye F-16 satışı konusunu birkaç aydır görüştüklerini ve Biden'ın bu talebi desteklediğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, düzenlediği günlük basın toplantısında, bugün bir grup Demokrat Kongre üyesinin ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Madrid'de yaptığı görüşme sonrası F-16 satışı konusundaki olumlu açıklamalarını eleştirmesini değerlendirdi.

F-16 konusundaki görüşmelerin bir süredir gündemde olduğuna işaret eden Jean-Pierre, "F-16 konusunda biz gayet netiz. Bu konuda birkaç aydır görüşüyoruz. Biden, bu talebi gerçekten destekliyor. Bunun dışında yeni bir şey yok." dedi.

Biden'ın F-16 açıklamaları

Madrid'deki NATO Liderler Zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelen Biden, 30 Haziran'daki basın toplantısındaTürkiye'ye F-16 savaş uçaklarını satmaları gerektiğini, bunun için ABD Kongresinden onay alabileceklerini söylemişti.

Biden, toplantıda şunları kaydetmişti:

"(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Kendisine söylediğim aralık ayında söylediğimle aynı. (Türkiye'ye) F-16 uçaklarını satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Aralıktan beri tutumumu değiştirmediğimi kendilerine ifade ettim. Bir karşılık da olmadığını ve sadece satmamız gerektiğini söyledim. Bunu yapabilmek için ihtiyacım olan şey Kongre onayı. Bu onayı alacağımızı düşünüyorum."

Bugün ise ABD Temsilciler Meclisindeki bir grup Senatör, Biden'a gönderdikleri mektupta bu desteği eleştirmişti.

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Biden görüşmesine ilişkin ilk açıklama

ABD'den Türkiye'nin F-16 planında tam destek: Güçlü Türkiye güçlü NATO demek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MARHALET KUŞUÖTMEZ06 Temmuz 2022 10:58

    bence abd yunanistan f 35 leri verir ise asıl ipler abd ile ile o zaman kopacaktır.bunlar iyi günlerimiz.biz nato dan çıkar ve rusya ile çin ile ittifak yapar isek abd ve ab buralarda at oynatamazlar.

  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2022 09:08

    Rusya için bu adımları atıyor... Biden rusya ukrayna savaşında başarılı bulunsada Rusyanın varlığını sürdüreceğini çok net anladılar. Rusya tek başına dünyanın yaptırımına kafa tutabildi. Hala askeri oalrak farklı coğrai bölgelerde isim yapacak kabiliyette. Rusya olası askeri problemelrde Türkiye olmadan asla ve asla engellenemez bir güç olacaktır. Türkiye nin dost hane komşu tavırları ve askeri oalrak kendini belirli seviyede görmemesi sonuçları karşısında asla adım atmaaycaktır deniliyor. Bu durumda iyi kötü askeri üslerin olmasıi askeri hava üslerin modernleşmesi vb gibi durumlar için Türkiye aktif olarak var olmalı deniyor. Tamamen Rus tehdidi için f16 veriyorlar. Ruslar komşumuz olmasa asla ve asla uçak felan vermezler orası netleşti. Bizlerin 5. nesil uçak için çok hızlı adım atmamız lazım. en acilinden. 10- 15 yıl boşa geçerse zaten f35 lerimizi vermediler , ırak gibi hava gücümüz oluşur, geri çağ