E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBeşiktaş, Ankaragücü'nü ağırlayacak---

Beşiktaş, Ankaragücü'nü ağırlayacak

Beşiktaş, Ankaragücü'nü ağırlayacak
05 Mart 2023 - 16:23 borsagundem.com

Ligin 24. haftasında saat 19.00'da Beşiktaş, Ankaragücü'nü ağırlayacak. Sezonun ilk yarısında Ankara'da oynanan maçta kötü tribün ve saha olayları yaşanmıştı. Vodafone Park'taki maçı Volkan Bayarslan yönetecek

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında pazar mesaisi İstanbul'da noktalanacak. Son 3 maçından 1 puan çıkaran ve zirve yarışının uzağına düşen Beşiktaş'ın konuğu Ankaragücü olacak.

Dolmabahçe'de ilk 11'ler belli oldu!

Beşiktaş: Mert Günok, Onur, Tayyip, Colley, Masuaku, Gedson, Amir, Redmond, Salih, Cenk Tosun, Aboubakar

MKE Ankaragücü: Bahadır, Malcuit, Radakovic, Mujakic, Hasan Ali, Pedrinho, Diack, Emre, Zahid, Beridze, Sowe

Son 3 lig maçını kazanamayarak zirvenin 14 puan gerisine düşen Beşiktaş, sezonun kalan bölümü için hedefini gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabilme olarak güncellemiş durumda. Erteleme maçında Fraport TAV Antalyaspor'a da diş geçiremeyen siyah beyazlı ekipte bu maçla birlikte yeni transferler sahne alacak. Omar Colley, Onur Bulut ve Alexandru Maxim, Ankaragücü maçıyla birlikte ilk kez siyah beyazlı formayı sırtına geçirecek.

Uzun süreli sakatlığını atlatan ancak Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesi ısınmada tekrar sakatlanan Rachid Ghezzal bu 90 dakikada takımını yalnız bırakacak. Cezalı futbolcunun bulunmadığı Beşiktaş'ta sarı kart cezası sona eren Arthur Masuaku ise takıma dönecek.

Dünya Kupası arası sonrası oynadığı 8 maçta 3 galibiyet ve 5 beraberlik alan Ankaragücü ise düşme hattının ateşini hissetmeye başladı. İç sahada art arda alınan Gaziantep Futbol Kulübü ve VavaCars Fatih Karagümrük mağlubiylerinin ardından başkent ekibinde Ömer Erdoğan'la yollar ayrıldı. Deprem felaketi nedeniyle lige verilen aranın ardından ilk maçında Beşiktaş'a konuk olacak olan Ankaragücü'nde takım, daha önce de kulüpte oynamış ve daha önce de teknik kadroda yer alan Sedat Ağçay'a emanet edildi.

Son olarak Tolga Ciğerci olmak üzeren sezon başındaki kadrosundan pek çok isimle yollarını ayıran Ankaragücü'nde; Arda Kızıldağ; Hasan Ali Kaldırım, Andrej Dokanovıc, Milson, Bevic Oko ve Enock Kwateng iki kez uzatılan ara transfer döneminde şu ana dek kadroya katılan isimler oldu.

Beşiktaş bu sezon evinde skor avantajını yakaladığı yedi maçı da kayıpsız geçerken, Ankaragücü ise bu süreçte geriye düştüğü deplasmanlardan galibiyet çıkaramadı. Bu anlamda kırılgan bir takım görüntüsü çizen başkent ekibinin Süper Lig'de en fazla mağlup olduğu takım da Beşiktaş.

Ligin ilk yarısında Ankara'da oynanan maçta sahaya giren taraftarlardan dolayı istenmeyen olaylar gerçekleşmişti.

Vodafone Park'ın ev sahipliği yapacağı Beşiktaş - Ankaragücü mücadelesine İl Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda konuk ekibin taraftarları alınmayacak. Mücadelede Volkan Bayarslan düdük çalacak.

Öne çıkan istatistikler

Beşiktaş'ın Süper Lig'de 15+ kez ağırladığı takımlar arasında en yüksek galibiyet oranına sahip olduğu rakibi Ankaragücü (%81; 42/52). Başkent temsilcisiyle oynadığı son 32 iç saha maçının sadece ikisinde puan kaybeden siyah-beyazlılar (1B 1M), Nisan 2021'deki son mücadeleden 2-2'lik beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig'de en fazla mağlup olduğu rakibi olan Beşiktaş ile karşılaşmaya hazırlanan Ankaragücü (71), en üst ligde hiçbir rakibinden daha fazla gol yemedi (196; Fenerbahçe ve Galatasaray ile eşit).

Evinde oynadığı son Süper Lig maçında Antalyaspor ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, Şenol Güneş yönetiminde en son Aralık 2018-Ocak 2019'da (2B) üst üste iki iç saha karşılaşmasında puan kaybetti.

Son iki Süper Lig maçını gol atamadan kaybeden Ankaragücü (0-2 vs Gaziantep FK & Fatih Karagümrük), bu şekilde daha uzun bir mağlubiyet serisini en son Aralık 2018-Şubat 2019 arasındaki altı karşılaşmalık dönemde yaşadı.

Süper Lig'deki son üç maçını kazanamayan Beşiktaş (2B 1M), son iki karşılaşmada gol atamadı. Aynı teknik direktörle daha uzun bir galibiyet hasretini en son Sergen Yalçın'ın son beş karşılaşmasında yaşayan siyah-beyazlılar (1B 4M; Ekim-Aralık 2021), en son Şubat 2012'de üst üste üç mücadeleyi golsüz geçti.

Beşiktaş, bu sezon Süper Lig'de evinde skor avantajını yakaladığı yedi maçı da kayıpsız geçti (7G). Ankaragücü ise bu süreçte deplasmanda geriye düştüğü altı karşılaşmadan galibiyet çıkaramadı (1B 5M).

Beşiktaş'ın son üç Süper Lig golünün sahibi olan Cenk Tosun (kendi kalesine goller hariç), siyah-beyazlı formayla Anderson Talisca'dan (Ocak 2018) bu yana tek sezonda dört gollük seri yakalayan ilk isim olmayı hedefliyor.

Bu sezon Süper Lig'de Ankaragücü formasıyla en fazla golde payı bulunan isim olan Ali Sowe (5 gol & 3 asist), takımının attığı son dört golün üçüne katkı sağladı (1 gol & 2 asist).

2022/23'te Süper Lig'de iki gol attığı tek karşılaşmayı Beşiktaş karşısında oynayan George Beridze, ligdeki dört golünü de iç sahada kaydetti.

Ankaragücü ile karşılaştığı son dört Süper Lig maçını 3+ gol atarak kazanan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş (2G; Beşiktaş & 2G; Trabzonspor), en üst lig kariyerinde bir rakibine karşı bu şekilde beş karşılaşmalık seri yaşamadı (4G; Denizlispor & Zeytinburnuspor). (Beinsports)

Avrupa, Beşiktaş taraftarının sahaya 'oyuncak' atmasını konuşuyor

Bahçeli Beşiktaş üyeliğinden istifa etti

Beşiktaş taraftarı, sahayı oyuncaklarla donattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 58,70
En Yüksek: 67,10
En Düşük: 65,20
Değişim -18,92 %
FK: 0,00
PD / DD: -3,56
İşlem Hacmi 21.411.412
Toplam Adet: 364.760
Ağırlıklı Ort.: 65,34
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)