E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBernanke'ye ağır sözler---

Bernanke'ye ağır sözler

Bernanke'ye ağır sözler
18 Eylül 2013 - 09:41 borsagundem.com

Yatırım uzmanı Jim Rogers, Fed politikalarını eleştirdi ve Başkan Bernanke'nin tarihe "tam bir felaket" olarak geçeceğini söyledi

ABD'li ünlü yatırımcı Jim Rogers, dünya merkez bankalarının para basma politikalarını ve Fed Başkanı Ben Bernanke'yi eleştirdi. Business Insider'a konuşan Rogers, "Tarihte ilk defa dünyadaki bütün büyük merkez bankalarının yerel para birimlerinin değerini düşürmeye çalıştığı bir dönemden geçiyoruz" dedi. Japonya'nın limitsiz parasal genişleme kararı almasının ardından ABD'nin yılda 1 trilyon dolar basmaya başladığını aktaran Rogers, Avrupa'nın da benzer bir karar aldığını söyledi ve bu durumun son bulması gerektiğini ekledi. Rogers, "Yoksa piyasa merkez bankalarını bu kararı almaya zorlayacak" dedi. BERNANKE TAM BİR FELAKET
Fed Başkanı Bernanke'nin bu süreçte nasıl bir performans sergilediği sorulduğunda Rogers, "Tam bir felaket" diye cevap verdi. ABD'nin daha önce üç merkez bankası olduğunu ve ikisinin yok olduğunu söyleyen Rogers, "Bu merkez bankası da yok olacak. İnanılmaz miktarda paralar bastılar ve bilançoyu mahvettiler. Bernanke tarihe felaket olarak geçecek" dedi.
FED KAPATILMALI
Bernanke'den sonraki Fed başkanının kim olması gerektiği sorulduğunda ise "Hiç kimse" diyen Rogers, sık sık tekrarladığı "ABD Merkez Bankası kapatılmalı" çağrısını yineledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)