E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBelirsizlikler çözüm sürecine giriyor---

Belirsizlikler çözüm sürecine giriyor

Belirsizlikler çözüm sürecine giriyor
08 Mayıs 2023 - 09:02 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Geçtiğimiz haftanın özelinde oldukça yoğun bir ekonomik takvimi takip ettik. Kısaca Fed’in faiz artışlarının durduğuna yönelik sinyaller alınsa da veri odaklı olunacağı açıklandı. AMB tarafında ise faiz artırım döngüsüne devam etmesi bekleniyor. Haftanın son işlem gününde ise ABD’den tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üzerinde 253 bin gelerek resesyon beklentilerini hafiflettiğini gördük. Haftanın son işlem gününde risk iştahı veri sonrası açıldı diyebiliriz.

ABD endeksleri bankacılık ve teknoloji hisseleri önderliğinde %2’yi aşan yükselişle günü tamamladı. ABD vadelileri ise yataya yakın negatif fiyatlanıyor. Apple hisselerinde %4’ü aşan yükselişleri gördük. Öte yandan Fed bölgesel başkanlarından Bullard, faiz artırmalıyız, resesyon değil yavaşlama olur yorumunda bulundu ancak bunu piyasalar fiyatlamadı.

Avrupa’da bankacılık, petrol ve doğalgaz hisselerinin etkisiyle genele yayılan güçlü bir yükselişle %1,5 civarında değer kazancıyla günü tamamladı. Adidas hissesinde bilanço etkisiyle %9’luk bir yükseliş görüldü.

Asya endeksleri Japonya Nikkei hariç pozitif işlem görüyor. Japonya’daki negatif ayrışmada bu hafta BOJ’un açıklamalarının etkili olduğu görüşündeyiz. Öte yandan Japonya’da hizmet PMI 55,4 seviyesi ile rekor kırdı.

BIST100 Endeksi dünü 83.59 (% 1.86) puanlık düşüş ile 4.400 seviyesinden ve 32.816 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsa İstanbul’da düşüş devam ediyor. Gün içinde görülen tepki alım denemeleri güç kazanamadı ve satıcılı seyir sürdü. Hisse bazlı hareketlilik ve işlem hacmi zayıftı. Döviz kurlarında yükseliş eğilimi korunurken gösterge tahvil faiz oranında sert düşüş sonrası yükseliş görüldü.

ABD enflasyonu piyasa fiyatlamasını etkileyecek en önemli gelişme olacak. Çarşamba 15:30’da açıklanacak verinin %5.0 seviyesinde sabit kalması beklenirken çekirdek enflasyonun %5.6’dan %5.5’e gerilemesi bekleniyor. Haftanın diğer önemli gelişmesi İngiltere Merkez Bankası kararı olacak. Perşembe 14:00’te çıkacak kararla ilgili piyasa beklentisi politika faizinin 25 baz puan artışla %4.5’e çıkartılması yönünde. İçeride ise en önemli gündem seçimler olacak.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

ABD'de banka hisselerini bekleyen ağır tehlike

 

Bakır, düşük stokların desteği ile toparlandı

 

14 Mayıs’tan sonra ekonomi ne olur? Murat Sağman’dan şok yanıtlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)