E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBej Kitap'tan resesyon vurgusu---

Bej Kitap'tan resesyon vurgusu

Bej Kitap'tan resesyon vurgusu
06 Haziran 2022 - 08:33 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor


Enflasyon konusundaki kalıcı endişelere rağmen global piyasalar olumlu bir haftayı geride bıraktı. Çin’de ki Kovid kısıtlamalarının gevşetilmesi ve teşvik paketinin yanında, Bej Kitap’ta ilk defa bazı eyaletler için resesyon beklentisinin de vurgulanması ile FED’den Cuma günkü tarımdışı verisine kadarlık sürede 50+50 faiz artışından sonra beklemeye geçeceği beklentisi ana etmenlerdi. ABD’de TDI verisinde Manşetin 318k’lık beklentiye karşılık 390k gelmesine karşılık, saatlik ücretlerde yavaşlama enflasyon konusunda karışık fiyatlamaya neden oldu.

ABD 10 yıllık tahvil %2,73'ten %2,98'e yükselirken, Loretta Mester ve Lael Brainard, 50+50’den sonra Eylül ayında da faizin yükseltilmesi gerekebileceğini söylerken, Euro/usd haftalık %0,15 kayıpla 1,0718’den kapanırken, Dolar Endeksi 101,89 puan civarında geçen haftaya göre neredeyse değişmedi.

Euro bölgesi genelinde enflasyon , enerji ve gıda fiyatlarındaki artıştan olumsuz etkilenmeye devam etti. Almanya da enflasyon %7,9’e ulaşırken, EA’da TÜFE Mayıs ayında %8,1’lik rekora ulaştı. ECB başekonomisti Lane’de “ üçüncü çeyreğin sonunda negatif faizin kalkacağını belirtince temmuz ve Eylül’de 25+25 lik faiz artışını teyit ediyordu.

OPEC+ ise dün, üretimi daha önce kararlaştırıldığı gibi 432.000 varil yerine Temmuz ve Ağustos aylarında günde 648.000 varil (bpd) artırma kararı, Rusya'nın üretiminin Ukrayna'yı işgalinden bu yana günde 1 milyon varil düşmesi, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne yönelik yasağının devreye girmesi ve Çin'den gelen artan talep karşısında yeterli görülmedi. Sonuç olarak Brent haftalık %4,91 artışla 121.08 usd’ye çıktı.

Bu haftaya baktığımızda ; Çinde Hizmet sektörü PMI’dan, ECB / Hindistan / Polonya Merkez Bankaları faiz kararından, Euro Bölgesi / Japonya / G.Kore 1Ç21 büyüme verilerine, ABD ve Çin TÜFE verisinden, Lavrov’un Türkiye’yi ziyaretine kadar yoğun bir gündem bizi bekliyor.

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (06/06/2022)

 

Kordsa ve Gür-Sel Turizm sorusu

 

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

Günün önemli şirket haberleri 06/06/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)