E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBDDK'dan konut kredileri için yeni karar: Evi olanlar dikkat!---

BDDK'dan konut kredileri için yeni karar: Evi olanlar dikkat!

BDDK'dan konut kredileri için yeni karar: Evi olanlar dikkat!
25 Ağustos 2023 - 22:31 borsagundem.com

BDDK tarafından yapılan yeni düzenlemeyle ikinci konutu alanlar için kredi oranı düşürülüyor. Düzenleme ilk kez konut alacakları kapsamıyor. Bankalar için de kredi risk ağırlığı artırılıyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) konut kredilerinde düzenlemeye gitti. Düzenlemeyle ikinci konutu alacak olanlara verilecek kredi tutarı yüzde 75 oranında düşürülüyor.

BDDK’nın açıklamasında “Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak uygulanacak” ifadesi yer aldı.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahallenin Delisi28 Ağustos 2023 00:52

    Bunu iki yıl önce yapacaktınız! Para basıp zengine milyarları düşük kredi ile aktardınız bastığınız paraların enflasyonu garibana artan fiyatların sefası zengine yar oldu...Faizi yapın 0,69 da görelim samimiyeti :)

  • Erman işibitik27 Ağustos 2023 17:18

    Yahu millette paramı kaldı ki konut alsın faizli para çeksin. Üstelik krediler düşse ne oluyor ki insanları uyutmayın kredi düşse zaten ev fiyatları şişmiş kredi düştüğünde fırsatçı ev sahipleri , mütehaitler fiyatları dahada yükseltiyor olan yine vatandaşa oluyor

  • Kerim27 Ağustos 2023 14:02

    Geç ama güzel karar