E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBayraktar yeni SİHA TB3'ün özelliklerini anlattı---

Bayraktar yeni SİHA TB3'ün özelliklerini anlattı

Bayraktar yeni SİHA TB3'ün özelliklerini anlattı
05 Nisan 2021 - 14:15 borsagundem.com

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, yeni silahlı insansız hava aracı TB3'lerin özelliklerini anlattı. Bayraktar, “insansız savaş uçakları geliyor” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev tarafından kendisine Karabağ nişanı takdim edilen Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, Azerbaycan İctimai TV'ye konuştu. Bayraktar yeni silahları insansız hava aracı TB3'lerin özelliklerini anlattı.

Selçuk Bayraktar, TB3'lerle ilgili, "Bayraktar TB3 diye uçak gemisine inip kalkan yani gemi platformlarına da inip kalkan ve o sınıfta benzeri olmayan bir uçak diye geliştirildi. Kanatları katlanıyor. Uçak gemisine iniyor. 1200 kilogram civarında, daha ağır mühimmatlar taşıyabiliyor. O çalışmalar devam ediyor" dedi. 

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAKLARI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Türk İHA ve SİHA'larının Karabağ savaşındaki rolüne dikkat çeken Bayraktar, dünyada insanlı savaş uçağı devri kapanıyor mesajı verdi. Bayraktar dünyanın artık insansız savunma teknolojisine yöneldiğine dikkat çekti.

Selçuk Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: "Bugün artık insanlı tanklar yerine, akıllı daha hafif hızlı dinamik hareket eden kara araçları konuşuluyor. Benzer şey savaş uçakları için de geçerli. Artık insanlı son savaş uçakları yapılıyor dünyada. Bundan sonra nasıl ki bütün dünya Karabağ muhaberesinde Türk ordularının dünyadaki ilk SİHA'larla kazanılan zafer diye adlandırılıyor. Maharetini gördü. Savaş uçaklarında da benzer bir şey geliyor. İnsansız savaş uçakları geliyor. O alanda da çalışmalarımız devam ediyor."

Bayraktar'a Karabağ Nişanı

Rusya da NATO da asker yığıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM13 Nisan 2021 11:09

    MAŞAALLAH

  • AGOP SEMİZYAN05 Nisan 2021 17:37

    Türkler olmasa Azerbeycan ın % 50 daha toprağını işgal eder idik.Ama biden ve dostumuz hdp ile chp iktidara nasıl olsa gelecekler o zaman karabağ ı yine bize verecekler.

  • Mehmet 07 Nisan 2021 15:04

    helal olsun..doğruyu söylemekten korkma

  • ZEYREK ZEMHERİ05 Nisan 2021 17:30

    İşte bunları yaptığımız için abd düşünceleri fosilleşmiş ve çağdışı kalmış olan M.Ö.düşüncelere sahip ve biat ettikleri abd nin talimatları ile emekli orgeneral ve eski milletvekilleri kışkırttı.abd bizden rahıtsız olmata olduğunu toplumumuz hepsi bilmektedirler.

  • Gerçek bakış 05 Nisan 2021 17:08

    Selçuk Bayraktar yaptigi insansiz hava araçları ile Turkiye için bence yeni bir çığır açtı. Belkide savaş ucagimizi da yapar yakında. Allah ayağına taş değirmesin. Tabi yanindaki çalışanlar için de ayni şekilde

  • Burhan05 Nisan 2021 16:02

    HDP..IYI ..CHP gibi partilere gidip.siyaset yapsalar...Tamam derdim..AMA sekil asla ..masum..hareket degil cezasi kat kat verimelidir..ve hatta ders niteliginde olmalidir..DEVLET BAHCELIYE katiliyorum.

  • RAMO CANCAN05 Nisan 2021 17:31

    Onların en güzel yaptıkları bunlardır .yoksa hizmet , proje ve vizyonları olmayan insanlar hep ihtilal yaparak insanları susturarak ülkemizi hep geri bırakmışlardır.

  • hsn akbük 05 Nisan 2021 14:51

    allah mühendislerimize keskin zeka versin canınıza  kurban

  • Gökhan05 Nisan 2021 14:50

    Yine "Kandırıldık" demeyin... Bu vatan hepimizin, Amirleri feda etmeyin...

  • Nedim05 Nisan 2021 14:46

    İşte bu arkadaş tek başına 300 Amiral 500 general  300 eski milletvekilinin yapamadığı ve yapmayacağını  becerdi!  Allah yar ve yardımcın olsun!