E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarclays: Fed Kasım’da faiz artırımına gidebilir---

Barclays: Fed Kasım’da faiz artırımına gidebilir

Barclays: Fed Kasım’da faiz artırımına gidebilir
18 Ekim 2023 - 10:50 borsagundem.com

Analistler, piyasanın Fed’den gelen açıklamaları yanlış okuyor olabileceğini düşünüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son birkaç haftadır Fed yetkililerinden gelen yorumların piyasalar tarafından yanlış anlaşılıyor olma ihtimalinin, yeni bir faiz artırımının kapıda olduğunu işaret ediyor olabileceği düşünülüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, analistler, piyasaların Fed yetkililerinin yorumlarını yanlış okuduğunu öne sürüyor ve Amerikan Merkez Bankası’nın hâlâ faiz oranlarını artırma ihtimali olduğunu öngörüyor.

Yanlış yorumlanmış sinyaller

Insider’dan Aruni Soni’nin haberine göre, bir süredir Fed yetkililerinden, yüksek tahvil getirilerinin finansal koşulları sıkılaştırdığı ve daha fazla faiz artırımını gereksiz hale getirdiği yönünde çok sayıda yorum geliyor. Ancak Barclays'in borç sermaye piyasaları küresel eş başkanı Meghan Graper, bu açıklamalara ikna olmuş değil.

Graper, piyasaların gelecekteki faiz artırımlarının yolu konusunda politika yapıcılarla ‘günlük bir çekişme’ içinde olduğunu öne sürüyor. Graper, “Bu ay pek çok yanlış yorumlanmış sinyalin olduğunu düşünüyorum. Sanırım aklımdaki asıl soru, Powell ve Fed'in diğer üyelerinin, hızla gelişen bir ortam bağlamında kesintiler öncesinde bu hafta ne mesaj vermeyi tercih ettikleri” diyor.

Gerçek farklı mı?

Fed Başkanı Jerome Powell, Merkez Bankası’nın Kasım ayındaki bir sonraki faiz artırım kararı öncesinde sakin bir döneme girmesinden hemen önce Perşembe günü New York Ekonomi Kulübü'nde konuşma yapacak. Graper, iş piyasası, tüketici fiyatları, üretici fiyatları ve tüketici duyarlılığına ilişkin son okumaların ‘piyasa için güçlü bir gerçeklik dozu’nu temsil ettiğini söylüyor.

Graper, “Bütün bunların bir araya gelmesi, piyasaların, özellikle de faiz oranları tarafında nasıl tepki vereceği üzerinde etkili oluyor. Ancak sanırım son Fed konuşmasında, bu yüksek tahvil faizi oranlarının işin ağır yükünün bir kısmını kaldırmış olabileceğini ima eden çok fazla şey okuduk” şeklinde konuşuyor.

İyimserlik yanıltıcı olabilir

Son birkaç haftadır Fed yetkililerinden gelen açıklamalar, piyasalara merkez bankasının faiz artışlarını duraklatacağına dair iyimserlik aşılıyor. Bunun nedeni ise, yüksek tahvil getirilerinin ipoteklerden kurumsal borçlara kadar ekonominin her köşesinde borçlanma maliyetlerini artırması.

Graper, “Piyasanın hesaba katmadığını düşündüğüm şey, 'nedenler' arasındaki nüans. Finansal koşullar neden daha sıkı? Bu uzun vadeli faiz oranlarını besleyen şey ekonominin gücüyse, Fed’in aslında bundan sonra daha fazlasını yapması gerekebilir” şeklinde konuşuyor.

Fed faizleri sabit tutmakta kararlı

 

FED faiz artışlarında ‘sabırlı’ davranabilecek mi?

 

Boston Fed Başkanı Collins, faizi yorumladı

 

Enflasyon, faiz senaryosunu değiştirdi!

 

Fed Başkan Yardımcısı Philip Jefferson, faizi yorumladı

 

Larry Summers: Fed’in faiz artırımları eskisi kadar işlevsel değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)