E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaran Korkmaz'ın tüm şirketlerine el koyma kararı---

Baran Korkmaz'ın tüm şirketlerine el koyma kararı

Baran Korkmaz'ın tüm şirketlerine el koyma kararı
23 Kasım 2022 - 07:58 borsagundem.com

ABD’nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde devam eden, Sezgin Baran Korkmaz’ın da sanık olarak yargılandığı Kingston kardeşler davasında yeni bir el koyma kararı çıktı.

ABD’nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde devam eden 511 milyon dolarlık kara para aklama suçuyla ilgili davanın, suçlamaları kabul eden diğer sanığı Lev Dermen Arslan’ın haksız yoldan elde ettiği Türkiye’deki bazı şirketlerdeki hisseleri ve mallarına el koyma kararı alındı.

On ayrı suçtan suçlu bulunan Lev Arslan Dermen’le ilgili yapılan son duruşmada Hakim Jill Parrish, Dermen'in para aktardığı Sezgin Baran Korkmaz’a ait SBK A.Ş. tarafından hileli bir şekilde elde edilen mal ve şirket hisselerine el koyulabileceğine hükmetti.

Dermen tarafından para aktarılan, Korkmaz’ın Türkiye’de kara para ve hileyle elde ettiği şirket ve mal varlıklarının tamamının saptandığını belirten mahkeme, ABD'nin hileli yolla elde edilen bu malları müsadere etme hakkının doğduğunu kaydetti.

Mahkeme, Dermen’in ABD’de kurduğu paravan şirketlere Korkmaz’ın Türkiye’den dönem dönem para havale ederek, yapılan kara para aklama operasyonunu gizlemeye çalıştıklarını belirtti.

Mahkeme, Korkmaz’la ilgili Türkiye’de hazırlanan MASAK raporunu da incelediğini belirterek, bu rapora göre Türkiye'den Dermen’in ABD’deki hayali şirketlerine gönderilen 10 milyon dolardan 8,5 milyon dolarından fazlasının Korkmaz'ın Türkiye'deki kişisel hesabından paylaşıldığı ve California eyaletindeki ortak kişisel hesaplarına aktarıldığının saptandığını kaydetti.

Mahkeme, Lev Dermen’in Korkmaz aracılığıyla kara para aktarıp elde ettiği Türkiye’deki Komak, SBK Holding A.Ş., Mega Varlık, Biofarma, Isanne, Setap Teknoloji, Blane Teknoloji şirketlerindeki hisselerine el koyacağını belirtti.

Kingston kardeşler ABD federal hükümetini 511 milyon dolandırdı

Salt Lake City'de yapılan son duruşmaya Korkmaz katılmamıştı. Korkmaz'ın savunmasını yapan avukatları Matt Crowl ile Nafiz Korkmaz, ellerinde 16 bin 700 belge olduğunu, bunlarla ilgili mahkemeye geçerli belgeleri araştırıp sunmak için zamana ihtiyaç duyduklarını ifade etmişti. Hakim Jared Bennett savunmanın talebini kabul ederek Korkmaz için 17 Ocak'ta yeni bir duruşma yapılmasına hükmetmişti.

Biyodizel üretimi yaptıklarını öne süren KingstoABn kardeşler, ABD federal hükümetini 511 milyon dolar dolandırmış, paranın bir kısmının Türkiye’de Korkmaz ve sahibi olduğu SBK Holding aracılığıyla aklanmaya çalışıldığı iddia edilmişti.

Davanın görüldüğü Utah Bölge Mahkemesi’nin hakimi Jill N. Parish, 10 Haziran 2021 tarihinde başsavcılıktan, Lev Aslan Dermen’in ABD Vergi Dairesi'ni (IRS) dolandırıp elde ettiği parayı nerede akladığı ve federal hükümetin el koymak istediği mal varlığının ve transfer edilen paraların listesini istemişti. Savcılık, mahkemeye Türkiye konusunda uzun bir liste sunmuştu.

Twitch kara para skandalında yeni gelişme: Gizli grup kurup eğitim verilmiş

 

Avrupa’da kripto paraya kara para denetimi

 

Kripto para ile kara para nasıl aklanıyor?

 

Uyuşturucu baronu annesini kara para kasası yapmış

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HACI AHMET ÖZBİLEN23 Kasım 2022 12:18

    ADALET SİSTEMİMİZDEKİ SIKINTILAR YÜZÜNDEN RESMEN ADAMI ELİMİZDEN KAÇIRDIK.SARRAF GİBİ ABD DE KRALLAR GİBİ YAŞAR.

  • Mucise Reis : )23 Kasım 2022 11:51

    Bu adamın otelind ekimler konakladı ? kayıtları kimde ?... oteline kim TSK nın tankı ile girebildi ? Söylemler bir tank ın otel bahçesine girdiği yönünde ? .. bu adam kimlsei misafir etti, otelde misafirler ne işler çevirdi ? el koyalım sistemleri, kameralar, serverlar, pc ler hepsini yakalım ve yok edelim. sıfırdan başlasın herşey malum seçim var :D

  • baran23 Kasım 2022 17:48

    İşte zaten sorun bu hakim savcı alrın etiklik sorunu!  Kadını 11 yerinden bıçaklayan alçağı şartlı serbest bırakan hakim de savcı da adalet freni patlamış demektir.  Bunalrın hükümetin atadığı hakim savcı olması falan hikaye!  Fetoşçu itler vs. siperlerinde gizli saklı bekleyenleri var. Vicdanları sızlatan kararları veren hakim ve savcıların neyin fitilini ateşlemeye çalıştıkları belli.  Her Allah ın günü sinsi zam bindiren üç harfli mağazaların neden bunu yaptıkları da belli. Her şeyi kualına göre yapmaya çalıştığın zaman pek işe yaramıyor. Adalet sistemindeki delik mütemadiyen açılmaya çalışılıyor. Bir savcı Cumhurbaşkanına ağır hakaretten gizlendiği delikten yakalandı. Sistemde gizlenip sinsi iş çevirmeniz sizi meşru yapmaz. Tam tersi hesap vereceksiniz.

  • Mucise Reis ;)23 Kasım 2022 15:20

    Deli oğlan Baran, kim ne halk yemişse çıksın hesap versin. Neden ve kimden rahatsız olup korkuyorsun ? ..korkmaktan ona buna sarar oldun. Sayıştay raporlarından haberin var mı ? kaç tane rapor incelemeye girdi ? raporların görmezden gelinmesi, mahkeme ve savcı atanmaması senin gibi tırt milliyetçi birini hiç rahatsız ediyor mu ? alkışladığın insanların bu yaptıklarını hayali düşmanların uydurup saroslar , maroslar , takoslar ne halt ise yapamıyor...ama alkışladıkların , şırk,  koşup taptıkların ,bu pislikleri yapıyor hesap vermiyor. susuyorsun. Nasıl milliyetçisin? nasıl islamcısın? nasıl suriyeli arapsın ? nasıl bir parti finosusun ?  Boş tenekesin dediğimde kızıyorsun ama, boşsun be kardeşim. şıracı şahitliği yapıyon ha bire :D

  • baran23 Kasım 2022 14:37

    Bilmiyorsan sağa sola pislik atıp suyu bulandırma ahlaksız fetoşçu!  Milletin hakkına sahip çıkıldığı için fetoşçu itlerin malına el kondu!  Bu zevatın Türkiye de kimleri fonladığı belli niye fonladığı belli!  Anlamazdan gelirsin tabi işine gelmez çünkü seni şeref yoksunu ahlaksız kriptocu! 

  • Mucise Reis : )23 Kasım 2022 13:31

    Banane , Uğur Dündar dan.. banane  Yılmaz Özdil den.. varsa kanunlara aykırı işlem devletin bağımsız yargılarına, mahkemelerine gitsinler .. . Babamın oğlu olsa gitin hesabını versin 1 kuruşun... Banane... tv ekranına çıkıpda cevap verip ben haklıyım demesinler... liste yaparsam borsagündem sayfası almaz :D ne listeler çıkacak hesap verecek. hemde gazeteciler karşısında değil, yüce Türk Milletinin yeniden bağımsızlaşan mahkemelerinde. karın ağrın varsa doktora git. Sen bu kafa ile bir baltanın sapındaki kurtçuk olamazsın. :D fikirsiz mantıksız holiganlık peşinde 5 kuruş cebine para giren siyasetin peşinde fino gibi koşturuyorsun. Bırak ona buna bekçi finoluğu yapmayı, milletin hakkına hukukuna sahip çık  şerefin varsa...

  • baran23 Kasım 2022 12:34

    Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil birbirlerine neden girdiler?  Sansaryan geceliği 100 bin tl lik otelde fakirlik edebiyatı yaparken  Ruşen Çakır a dolarlar nereden geldi? Cevap ver yalancı fino?

  • baran23 Kasım 2022 11:05

    El koyman gerekirse Türkiye Cumhuriyeti el koyar!  Bu haydut devlet ve içimizdeki yardakçılarını bir kargaşa anında gebertmeden bu ülke rahat huzur bulmayacak.  Allah tan devlet erken davrandı da  fetoş p...nin mallarına el koydu!  Yoksa bu haydut devlet ve yardakçıları evirip çevirip başka mecralara sokardı. B aksanıza  bunların dilinden her türlü alçaklık dökülüyor. Türkiye teröriste taaruz yapıyor paralar boşa gidiyor diyor şerefsiz milletsiz vekil.   Ermenistan harekat yapıyor Türkiye selefi güç gönderiyor diyor başka bir şeref yoksunu!   Soros un Rotschill in fonladığı bu itleri en azından milletin farkına varması lazım ki sonrası kolay.

  • ALİ KODUŞ23 Kasım 2022 10:14

    Malesef bizim adalet te 5-10-20 sonra karar alabiliyor.bu nasıl bir adalet arkadaş.milletvekilleri bile mahkeme basıyor tehdit santaj yapabiliyor bu nasıl bir adalet arkadaş.milletvekillikleri geçici fakat adalet kıyamete kadar olması gereken bir olgu.

  • Bik23 Kasım 2022 08:40

    Türkiye ayağı iktidar değişikliğinden sonra ancak halledilir.

  • haydar23 Kasım 2022 09:45

    sizin gibi hainlere bırakılmaz bu ülke sen dert etme yada kendi ülkene geri dön .