E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUyuşturucu baronu annesini kara para kasası yapmış---

Uyuşturucu baronu annesini kara para kasası yapmış

Uyuşturucu baronu annesini kara para kasası yapmış
06 Kasım 2021 - 16:07 borsagundem.com

Suç örgütü lideri Muzaffer Arkaç, uyuşturucudan elde edilen parayı ticari işlerde kullanarak kara parayı bu şekilde akladı. Arkaç'ın temizlik işçisi olarak görünen annesinin üzerine kayıtlı 33 ev, arsa ve tarla kaydı ile 2 ticari taksi plakası bulundu.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, 2018 yılında uyuşturucu satıcılarına yönelik 200 adrese helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Uyuşturucu satıcılarının hedefindeki çocuklar ve gençlere "kalkan" olmak amacıyla düzenlenen operasyon, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan polis memuru Hüseyin Kalkan'a atfedildi. Aralarında suç örgütü lideri Muzaffer Arkaç'ın da yer aldığı 115 kişiye yönelik operasyon gerçekleşti. Zanlıların emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlarca Muzaffer Arkaç'ın da aralarında bulunduğu 61 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyonun, 2018 yılının en kapsamlı narkotik çalışması olarak kayıtlara geçti.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, kalkan operasyonun ardından suç örgütünün peşini bırakmayarak örgüt üyelerinin para akışı ve mal varlıklarının belirlenmesi için MASAK'a liste gönderdi. MASAK, suç örgütü lideri, yöneticisi ve üyelerini incelediğinde 37 kişinin kara para akladığını belirledi.
Suç örgütüne ilişkin detaylara göre Ankara'da eroin satışının yüzde 70'ini gerçekleştiren suç örgütünün liderliğini "ağa, abi, ve Muzo" lakaplı Muzaffer Arkaç, yöneticileri ise; "yavru" lakaplı Ünal Layık, "minik" lakaplı Tayfun Görel ve "cemre" lakaplı İsmet Akgöz yaptığı ortaya çıktı. Suç örgütü, Ankara'da satılan uyuşturucu maddelerini Hakkari ve Van'dan getirtti. İstanbul üzerinden Ankara'ya ulaşan uyuşturucu, suç örgütü üyeleri tarafından piyasaya sürüldü. Suç örgütü, başkentte sattığı haftalık 15 kilogram eroin ile yaklaşık 500 bin lira değerinde gelir elde etti.

ANNE, EŞİ VE KAYINBİLADERİ ÜZERİNE ŞİRKETLER KURMUŞ

Suç örgütü içerisinde yapılan uyuşturucu ticaretinden elde edilen gelirler, Muzaffer Arkaç'ın talimatları doğrultusunda örgütünün kasası ve muhasebecileri konumunda bulunan Şenol Toplu ile Uğur Ünal ve Umut Ünal'da toplandı. Ardından suç örgütü yöneticileri ve üyelerine pay edilerek dağıtıldı. MASAK incelemesinde, Muzaffer Arkaç'ın annesi, eşi, kayınbiladeri ve örgüt üyelerinin otomotiv, araba kiralama ve nakliye sektörlerinde 6 şirketin kurulduğunu belirleyerek uyuşturucu satışından elde edilen parayı ticari işlerde kullandıklarını raporladı. Aynı zamanda örgüt üyelerinin kurulan şirketlerde sigortalı çalışan olarak gösterildiğini ortaya çıktı.

BARONLARIN GÜÇ SAVAŞI

Örgüt lideri Muzaffer Arkaç'tan aldığı talimatları uygulayan ve örgüt içerisinde önemli bir konuma sahip olan suç örgütü yönetici Ünal Layık, başka bir suç örgütü lideri olan 'Dalin' lakaplı İsmail Altun ile güç savaşına girdi. Ünal Layık ile İsmail Altun arasında çıkan silahlı çatışmada Altun ve arkadaşı hayatını kaybederken Ünal Layık polis ekipleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi. Ankara'da farklı zamanlarda çıkan baronların güç savaşında 5 kişi hayatını kaybetti. MASAK raporunda üzerinde herhangi bir mal vardığı gözükmeyen Ünal Layık, yine örgüt üyesi olan kardeşlerinin banka hesap hareketlerinde yüklü miktarda para transferi yapıldığı görüldü. Layık'ın kardeşini adına kurulan şirketler üzerinden oto alım satım, kiralama ve menkul ve gayri menkul alma yoluyla uyuşturucudan elde edilen paraların aklandığı tespit edildi.
(Ömer Çetin- Sabah)

Emniyetten kaçak alkol operasyonu

Tefeci operasyonları devam ediyor, sırada borsa tefecileri var

Van merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dalyan.07 Kasım 2021 12:36

    En iyisi Sallandiracan ama yasa yok.iranda yapsin bakalim.idam kotu olsaydi KUTSAL KITABIMIZDA olmazdi..karsi cikan yobazlara soyluyorum.

  • Atakan06 Kasım 2021 19:28

    Mal varlıklarına el koyun 100 sene katıksız hapis bakalım neler oluyor gerisi hikaye

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ06 Kasım 2021 17:23

    bence bu malları nasıl aldığını geliri ile ispatlayamaz ise tüm mal varlıklarına el konulup hazineye devri yapılmalı.ve bunlara en az 30-50 sene ceza verilmelidir.