E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık sektörü analizi---

Bankacılık sektörü analizi

Bankacılık sektörü analizi
21 Ekim 2015 - 12:46 borsagundem.com

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın'ın açıklamaları sonrası İş Yatırım rapor yayımladı

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı Hüseyin Aydın, bankacılık sektörünün net kârının 2016’da bu yıla göre %12-14 artacağını öngördüklerini söyledi. Aydın, sektörde kredilerin 2016’da kurumsal ağırlıklı artacağını, bankacılık sisteminin borçlanmayla ilgili bir sıkıntısı olmadığını ve önümüzdeki yıl sendikasyonlarda daha uygun maliyetlerin görülebileceğini, gelecek yıl Basel III’e başlanacağını ve bilhassa SYR açısından yeni bir yük getirilmemesi için geçmişte sektöre getirilen tamponların biraz gevşetilmesini istediklerini söyledi. Aydın, sektör ve karlılık üzerindeki baskılar nedeniyle özsermaye kârlılığında tek haneye düşmek istemediklerini belirtti. 

Yorum: Her ne kadar takip ettiğimiz bankaların 2016 yılında %12 net kar büyümesi elde edeceğini öngörsek de karlılıkta iyileşme açısından daha olumluyuz. Bu yıl bir kereye mahsus giderler, ücret ve komisyon iadeleri ve yüksek kambiyo giderleri nedeniyle önümüzdeki yıla düşük bir baz teşkil ediyor. üçüncü çeyrek sonuçları ve seçimlerin ardından tahminlerimizde güncellemeye gidebiliriz. Bu bağlamda 2015 tahminlerimizde bir miktar düşüş olurken 2016 yılına ilişkin tahminlerimizde de artış olması olası görünmekte. 

Dr. Bülent Şengönül - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)