E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık endeksinde negatif ayrışma izlenebilir---

Bankacılık endeksinde negatif ayrışma izlenebilir

Bankacılık endeksinde negatif ayrışma izlenebilir
19 Ocak 2021 - 09:35 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yurtdışına paralel alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor.

BİST:  Güne hafif pozitif eğilimle başlayan BIST-100 endeksi  geçen haftanın son iki gününde oluşan kayıplarının büyük kısmını geri  alarak günü %2,12 yükselişle 1.556,77’den tamamladı. Bankacılık  endeksi %1,11 yükseliş gerçekleştirirken, relatif olarak negatif  ayrışmaya devam etti. ABD piyasalarının kapalı olduğu günde yurtdışı  borsalar karışık bir görünümle günü kapatırken, BIST güçlü pozitif  ayrıştı. AB ile ilişkilerin pozitif yönde ilerlediğine ilişkin haber  akışı BIST’in pozitif ayrışmasında etkili oldu. TL yataya yakın  kapanırken, CDS’ler günü 334 seviyelerinden kapattı. CDS’lerdeki  yükselişin devam etmesi TL varlıklardaki kısa vadeli pozitif  ayrışmanın kısa vadede terse dönerek negatif ayrışma sürecinin başlayabileceğine işaret edecektir. CDS’lerin tekrar 320 seviyesi altına gelmesi ise TL varlıklar ve BIST’te bankacılık hisseleri öncülüğünde pozitif fiyatlamanın devam edeceğine yönelik bir işaret olacaktır. BIST’te kar satışları yaşansa da sınırlı kalmaya ve alım fırsatı olarak kullanılmaya devam ediyor. Yurtdışında ise global risk alma iştahı yeni ABD Hazine bakanı olması beklenen Yellen’in gerekirse daha fazla teşvik verilebilir yönündeki açıklamaları sonrası güçlendi.
Piyasalar 20 Ocak’ta yapılacak ABD başkanlık değişimine odaklanmış  görünüyor. Trump taraftarlarının sokak hareketleriyle yeni bir kaos  ortamı yaratması borsalarda kar satışlarını tetikleyebilir. Diğer yandan son dönemde zayıf veriler gelmesi ve aşı uygulamalarına rağmen salgının devam etmesi kısa vadede risk alma iştahını zayıflatabilir.
AB ile ilişkilere yönelik pozitif gelişmeler ve yurtdışı piyasalardaki güçlü seyirle birlikte BIST’te yükselişin devam etmesi beklenmektedir.
TL’deki değer kayıplarının devamı durumunda bankacılık endeksi negatif ayrışmaya devam edebilir. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri alıcılı güçlü pozitif pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında da güçlü alıcılı bir seyir var. Endeksin güne yurtdışına paralel alıcılı bir eğilimle başlaması beklenmektedir. 

Para ve Döviz Piyasaları:

Dolar paritesi dün 7,4755-7,5029 bandında işlem görerek gün  sonunu, önceki gün sonuna göre %0,32 oranında değer kazancıyla 7,4788  seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,26 oranında değer  yitirdi. Dün, borçlanma araçları piyasasında %13,48-% 13,51 seviyeleri  arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin  getirisi önceki kapanışa göre 5 baz puan artışla gün içinde gördüğü en  düşük seviye olan % 13,48’den günü tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İsmail Gül19 Ocak 2021 13:53

    Bistte alınacak durumda tek Bankacılık kaldı gibi, F/K iyi, P/D si iyi ama ne hikmetse çok yavaş ilerliyo, diğerleri tepede gibi

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Ocak 2021 11:16

    ulan arkadaş batık tabiri şirketler 66 katladı bir tek karlarına her sene kar satan bankalar bir tek yükselmedi.