E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıRisk iştahı yükseliyor---

Risk iştahı yükseliyor

Risk iştahı yükseliyor
19 Ocak 2021 - 09:00 borsagundem.com

QNB Finansbank tarafından hazırlanan analizde bu sabah yurtdışı borsalar alıcılı bir seyir izlerken, endeksin de yukarı yönlü bir başlangıç yapması bekleniyor.

BIST 100: Endekste pozitif bir açılış bekliyoruz. 1545 seviyesi üzerinde görünüm olumlu, 1568 tarihi zirve seviyesi kısa vadeli direnç konumunda…

TL Bonolar: Faizlerde sınırlı yükseliş devam ediyor, gösterge tahvilde %15 ve 10 yıllık tahvilde %14 bileşik destek konumunda. Hazine ihaleleri izlenecek…

USD/TL: Dolar kuru 7,50 üzerinde kalıcı olamadı, global iyimserlik ile gelişmekte olan ülke para birimleri değer kazanıyor, kur için 7,42 destek konumunda…

EUR/USD: Paritede 1,2060 ara desteğinin çalışması ile mali teşvik paketlerine dair beklentilerin olumlu yansımalarını görüyoruz. 1,2130 direnç olarak izlenebilir…

Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 329 düzeyinde. Dün gelen kar satışlarının karşılanmasının ardından başlayan toparlanma hareketi devam ediyor. Global risk iştahı ile TL varlıklarda da benzer bir görünüm hakim olacaktır. ABD’de mali teşvik paketinin detayları olumlu görünümü desteklemekte.

Gün içerisinde satışlarla karşılaşan BIST 100 Endeksi gelen alımlarla toparlanırken, günü 1545 direncinin üzerinde tamamladı. Bu sabah yurtdışı borsalar alıcılı bir seyir izlerken, endeksin de yukarı yönlü bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. 1545 seviyesinin aşılması ile düzeltme hareketi tamamlanırken, kısa vadeli görünüm güçlendi. Bu desteğin üzerinde 1568 ilk etapta direnç olarak izlenebilir. Endekste yukarı yönlü seyrin devamını görebileceğimizden trade fırsatlarının değerlendirilmesini öneriyoruz.

ABD 10 yıllık tahvili sınırlı da olsa yükselişini sürdürürken getiri eğrisi giderek daha yukarı eğimli hale gelmekte. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi 329 düzeyinde, eurobond piyasasında kısmi tepki alımı gelebilir. TL tahvil faizlerinde PPK faiz kararı öncesinde ılımlı yükseliş devam ediyor, Hazine ihalelerine gelecek yabancı talebi izlenecektir.

EUR/USD paritesinde kısmi toparlanma var, 1,2060 desteği çalışmış durumda. GBP/USD paritesinde 1,3620 direncine yakınsayan bir seyir var. USD/JPY paritesi de 104 direncini zorlamakta. Gelişmekte olan ülke para birimleri pozitif bir seyir izlerken, içeride dolar kurunda 7,42 ve euro kurunda da 9,00 seviyeleri destek olarak takip edilecektir. Dolar endeksi düşüşü ile emtia fiyatları toparlanma eğiliminde.

Brent petrol yeniden 55 dolar varil seviyesi üzerinde. Altın fiyatları 1817-1850 bandı dahilinde dalgalı bir seyir izlerken, gümüş fiyatlarının 25 üzerine yerleşmesi olumlu. Gram TL bazında da 435-444 bandını izliyoruz.

BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm 1500 üzerinde olumlu. 10 yıllık tahvil faizinde %13,00 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Ağırlıklı olarak tahvil-bono yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.

Piyasada pozitif açılış bekleniyor

BİST'te global piyasalara paralel seyrin devamı bekleniyor

TL'de kısmi değer kaybı dikkat çekiyor

Yabancı yatırımcı ne alıyor, ne satıyor?

Günün önemli şirket haberleri 19/01/2021

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)