E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYellen'ın konuşması piyasalar açısından önemli---

Yellen'ın konuşması piyasalar açısından önemli

Yellen'ın konuşması piyasalar açısından önemli
19 Ocak 2021 - 09:14 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Avrupa ve ABD’de vaka ve kayıp sayıları rekor seviyelere ulaşırken, bu durum salgın kaynaklı endişeleri ve tedbirleri gündemde tutmaya devam ediyor. ABD'nin Hazine Bakanı adayı Janet Yellen'ın, Senato'da bugün yapacağı konuşma piyasaların yakın takibinde yer alacaktır. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB'yle ilişkilerde daha pozitif atmosfer içinde olduklarını ifade ederken, yeni haftada yurt içi piyasalarda olumlu hava ve fiyatlama güç kazandı.

BIST-100 Güne Başlangıç

Salgın kaynaklı endişelere bağlı olarak son günlerde küresel hisse piyasalarında zayıf bir görünüm etkili olurken, yeni haftanın ilk işlem gününde de dalgalı fiyatlama devam etti. BIST-100 Endeksi ise otomotiv ve demir – çelik sektörü öncülüğünde başlayan yükselişin genele yayılmasıyla günü %2,12’lik güçlü bir yükselişle 1.556,77 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, ABD vadelilerinde bu sabah alımların etkili olduğu izleniyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,49 – 7,50 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,47’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün yurtdışı piyasalardaki negatif görünümün etkisi ile güne satıcılı başlayan BIST 100’de son dönemde sıklıkla bahsettiğimiz yükselen trend test edildi ve buradan tepki alımları geldi. Devamında ise yurtdışı piyasalardan ayrışan BIST 100’de genele yayılan alımlar hız kazandı ve endeks günü geçtiğimiz haftaki kapanış bazlı zirvelerine yakın tamamladı. Endeksteki bu sert ayrışmaya karşın işlem hacminin görece düşük kalması dikkat çekti. Bugün gün içinde izleyeceğimiz ilk destek 1.545 civarı olacak. Buranın altında 1.525 ve devamında trend desteği olarak 1.515 civarı izlenecek. Yukarı yönlü hareketlerde ise zirvenin bulunduğu 1.568 izleyeceğimiz ilk seviye. Buranın üzerinde kapanışlar alımları hızlandırabilir.

Küresel piyasalar Yellen'ın sunumuna odaklandı

Piyasada pozitif açılış bekleniyor

BİST'te global piyasalara paralel seyrin devamı bekleniyor

TL'de kısmi değer kaybı dikkat çekiyor

Risk iştahı yükseliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)