E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBanka hisselerine hücum---

Banka hisselerine hücum

Banka hisselerine hücum
03 Mart 2016 - 08:41 borsagundem.com

Sene başından bu yana zayıflayan banka hisselerine alımlar gelmeye başladı

Küresel piyasalardaki yükseliş bankaların liderliğinde devam ediyor. Küresel ekonomide yavaşlama, negatif faiz ve düşük emtia fiyatlarının varlık kalitesini bozduğu gerekçesiyle sene başından beri %25 civarında gerileyen gelişmiş ülke banka hisseleri kayıplarının %40’ını geri aldı. 
Açıklanan makro verilerde (ABD dışında) bir düzelme yok. Ancak gerek emtia fiyatlarında %30’dan fazla yükseliş gerekse Avrupa ve Japonya’da Merkez Bankalarının ve/veya bankacılık otoritelerinin destekleyici açıklamaları küresel risk iştahında enerji şirketleri ve bankalar önderliğinde bir toparlanma yaşanmasını sağladı. 
Küresel risk iştahına duyarlı Türkiye piyasaları artan jeopolitik riskler dolayısıyla bu yükselişe gecikmeli olarak katıldı. Buna rağmen MSCI Türkiye sene başından beri %7 dolar bazında yükselerek gelişmekte olan ülke borsalarının 10 puana yakın üzerinde getiri sağladı. 
Dünya borsalarında ve petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Türk lirasında sabah ilk işlemlerde yaşanan değer kazancı Borsa İstanbul’un hafif yukarı açacağını ve Avrupa borsalarının seyrine bağlı olarak 77.300 seviyesinde direncini kırabileceğini gösteriyor. Hisse bazında beklentilerden iyi kar açıklayan Ülker Gıda’nın endeksi yenmesini zayıf performans gösteren Anadolu Cam’ın piyasanın gerisinde kalmasını bekliyoruz.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalar mı!!!04 Mart 2016 08:01

    borsalarda satış yapmak için gel gel yapılır daima %62 yabancı portföyü varsa ve onların ülkelerinde durumlar bozuksa oradakiler hisse satınca burada da fonlar satmak zorunda kalırlar karşılığı parayı ödemek için.

  • kenan03 Mart 2016 20:51

    daha 1 ay öncesinden yabancı bankalardan çıkıyor performansları düşük sat sinyali veriyordunuz, borsada hem düşüşe hem çıkışa daima kılıf bulunur. endex maksatlı şekilde birileri tarafından çıkartıldı, heran saatli bomba gibi çok dikkatli olunmalı

  • ERDİNÇ03 Mart 2016 20:05

    ENDEKSTE BURDAN YUKARISI KABAK TADI VERİR PARAŞÜTLER HAZIRMI

  • düzeltme03 Mart 2016 15:45

    77 BİN sat izle bölgesidir. burda hisse alınmaz. 77 bin destek görevi görürse o zaman hisse alırsınız. buda geçici olacaktır mayıs ayı öncesi tekrar sat izle.

  • Hak03 Mart 2016 15:18

    Bankalar gidecek kalici olarak

  • davut03 Mart 2016 12:15

    geçici