E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları Banka hisselerindeki güçlü görünüm yükseliş trendini destekliyor ---

Banka hisselerindeki güçlü görünüm yükseliş trendini destekliyor

 Banka hisselerindeki güçlü görünüm yükseliş trendini destekliyor
02 Kasım 2021 - 08:30 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende "Fed Yokmuş Gibi Davran" başlığıyla yurt içi ve dışı piyasalar analiz ediliyor

Wall Street'in ana endeksleri, Tesla hisselerinin yükselmesi ve yatırımcıların Federal Rezerv toplantısına odaklanmasıyla ve enerji sektörünün yükselmesiyle Pazartesi günü rekor kapanış rekorları kırdı.

Federal Rezerv'in Çarşamba günü, korona virüs pandemisi sırasında ekonomiye yardımcı olmak için uyguladığı 120 milyar dolarlık aylık tahvil alım programını küçültme planlarını onaylaması beklenirken, yatırımcıların faiz oranları ve son dalgalanmanın ne kadar sürdüğü hakkında yorumlara da odaklanacak.

FED Eylül ayında yaptığı son toplantıdan bu yana, işsizlik oranı daha da düştü , ortalama saatlik kazançlar ve istihdam maliyeti endeksi güçlü artışlar kaydetti , enflasyon yüksek kaldı Yatırımcılar Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını politika yapıcıların öngördüğünden çok daha erken ve daha hızlı bir şekilde iki kez artıracağına şimdiden fiyatlara yansıtma yarışındalar.

FED toplantısı ve tarım dışı istihdam verileri öncesinde dolar endeksi hafif satıcılı ve 93.90 seviyelerinde. EURUSD de tekrar 1.16 seviyesinin üzerine çıkmış durumda.

OPEC'in geçen ay beklenen üretim artış hızının altında kalması ve dünyanın en büyük petrol tüketicisi Çin'in dizel talebindeki artışı karşılamak için işletme oranlarını artırmasıyla petrol fiyatları Salı günü  yükseldi. Brent ham petrol vadeli işlemleri 28 sent veya %0.3 artışla varil başına 84.99$'a ulaştı. Bu arada, Çin'deki ulusal petrol şirketleri, dünyanın en büyük ikinci petrol kullanıcısında dizel kıtlığını önlemek için rafineri çalıştırma oranlarını artırarak ham petrol iştahını artırdı.

Haftaya alıcılı başlayan BIS100 endeksinde gün boyunca pozitif görünüm korundu ve endeks %0.94 oranında değer kazanımı ile 1536.32 seviyesinden tamamladı. Banka hisselerindeki güçlü görünüm endekste yükseliş trendini desteklerken, bilanço fiyatlamaları sürüyor. Endeksin teknik göstergelerine baktığımızda ise kısa vadeli göstergelerin aşırı alım seviyelerinde olmalarına rağmen şimdilik net bir bozulma görülmüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)