E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBalon piyasasının görüldüğü üç sektör---

Balon piyasasının görüldüğü üç sektör

Balon piyasasının görüldüğü üç sektör
29 Ekim 2021 - 11:16 borsagundem.com

Borsa uzmanı Richard Bernstein kripto para piyasalarında, emlak piyasasında ve inovasyona bağlı teknoloji hisselerinde balon piyasasının oluştuğunu söyledi


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında, emlak piyasasında ve inovasyona bağlı teknoloji hisselerinde kriz yaklaşıyor olabilir. Ünlü yatırımcı Rich Bernstein’a göre merkez bankalarının kolay para politikasının süresinin dolması ve görülmemiş büyüklükteki tedarik zinciri krizi borsalardaki popüler yatırım alanlarından bazıları için ciddi riskler oluşturuyor.

Yatırım danışmanlığı firması Richard Bernstein Advisors’ın CEO’su ve Baş Yatırım Sorumlusu Rich Bernstein CNBC’deki açıklamasında, “Şu anda bir balon piyasası serisi oluşuyor. Uzun vadeli varlıklarda bir balon piyasası var. Bu ortak bir yatırım teması” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bernstein özellikle Bitcoin için olmak üzere kripto paralar konusunda yatırımcıları uyardı. Ünlü yatırımcı doymak bilmeyen talebin tipik bir balon piyasası işareti olduğunu söyledi.

Borsa uzmanı balon piyasası sonrasında olabilecek bir çöküşün teknoloji balonuna benzeyebileceğini söyledi. Bernstein 31 Aralık 1999’da Nasdaq 100 Endeksi’ne yatırım yapanların ancak 14 yılda portföylerini toparlayabildiğine dikkat çekti.

Bernstein’in balon piyasası uyarısı yaptığı yatırım alanları arasında emlak piyasası da bulunuyor. Ünlü yatırımcı Salı günü paylaştığı Twitter mesajında da konut fiyatlarının 2000’li yılların ortalarında olduğu gibi yükseldiğini söyledi.

Borsa uzmanı, “Konut fiyatları şimdilerde emlak balonu süresince gördüğünüzden daha hızlı yükseliyor. Fiyatların değişim oranı 2005, 2006, 2007 ve 2008’deki emlak balonu sırasında gördüğünüz her orandan daha yüksekte” dedi.

Bernstein’ın endişe ettiği bir diğer konu da limanlardaki kaos ortamının oluşturduğu riskler ve bu sebeple oluşan yüksek enflasyon ortamı. Borsa uzmanı hiperenflasyon riskinin çok düşük olduğunu belirtirken enflasyonun piyasa beklentilerinin üzerine çıkmasınınsa olağanüstü derecede yakın bir ihtimal olduğunu söyledi.

Bernstein, “Oranlar bu kadar yüksekte kalmayacaktır. Ancak nerede dengelenecekler? Tahmin edildiği gibi %2 ila %2,5 arasında mı dengelenecek yoksa %3 veya %3,5 ya da %4 veya %4,5’te mi denge sağlanacak? Bana kalırsa şu anda bu konuyu bir bahis olarak değerlendiriyorsunuz” dedi.

Borsa uzmanı, tedarik zinciri krizinin büyük olasılıkla yıllarca yatırımcıları etkilemeye devam edeceğini iddia ediyor. Bernstein, "Gördüğümüz tedarik zinciri kesintilerinin '73-'74'teki petrol ambargosundan daha uzun sürdüğünü fark etmek önemlidir. Söz konusu kriz petrolün sadece dört ay boyunca kesilmesiyle ilgiliydi ve insanların önündeki 10 yıl boyunca enflasyon hakkındaki düşüncelerini değiştirdi” açıklamasında bulundu.

 Piyasalarda fırsatlar devam ediyor

Bernstein yatırımcılara uzun vadeli varlıklar yerine enflasyonla birlikte yükselecek varlıkların alınmasını tavsiye ediyor. Borsa uzmanı enerji, ham madde ve sanayi hisselerinin ciddi derecede az yatırım aldığına dikkat çekti.

Ünlü yatırımcı, “İnsanlar dezenflasyonel varlıkları değerlendirmek açısından çok ama çok dar görüşlü davrandılar. Şu anda dışarıda bir fırsat dünyası var. Şu anda inovasyonun kesintiye uğradığı teknoloji hisselerin, kriptoların ve bu tip varlıkların oluşturduğu küçük balon piyasalarının dışında bir fırsat dünyası bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

Halka arz piyasaları dot-com balonunu geri getirebilir

 

Piyasalar Fed toplantısını bekliyor

 

Biden'ın vergi planı: Zengine ek vergi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mustafa30 Ekim 2021 22:48

    Ünlü yatırımcı doymak bilmeyen talebin tipik bir balon piyasası işareti olduğunu söyledi. Çok pis gumleyecek hacisi hocası öğrencisi coinci olursa. Madeni bunlardan çıkaracaklar haberleri yok