E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakırda zayıflayan dolar ve Çin fiyatlaması---

Bakırda zayıflayan dolar ve Çin fiyatlaması

Bakırda zayıflayan dolar ve Çin fiyatlaması
01 Aralık 2023 - 07:55 borsagundem.com

Bakır, zayıflayan dolar ve iyimser Çin verileriyle yükseliyor. Üç ay vadeli bakır kontratı yüzde 0,4 artışla ton başına 8.499 dolara yükseldi.

Bakır fiyatları, doların gerilemesi ve en büyük tüketici Çin'den gelen ve kasım ayında imalat faaliyetlerinin şaşırtıcı bir şekilde genişlediğini gösteren verilerin desteğiyle cuma günü yükseldi.

Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakır kontratı TSİ 05:21'de %0,4 artışla ton başına 8.499 dolara yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören ocak ayı bakır kontratı %0,4 artışla 68.450 yuan/ton (9.592,88 USD) oldu.

Dolar, enflasyonun gevşediğini gösteren verilerin ardından gevşedi.

Doların gevşemesi, dolar cinsinden fiyatlandırılan metalleri diğer para birimlerine sahip olanlar için daha ucuz hale getiriyor.

Caixin anketine göre Çin'in fabrika faaliyetlerinin kasım ayında artan siparişlerin etkisiyle beklenmedik şekilde genişlediğini gösteren verilerin ardından metal fiyatları yükseldi.

Ancak, perşembe günü açıklanan ve imalat faaliyetlerinin kasım ayında üst üste ikinci ay ve daha hızlı bir şekilde daraldığını gösteren resmi Çin verilerinin ardından, Çin ekonomisinin ne kadar iyi performans gösterdiğine ilişkin endişeler nedeniyle kazançlar sınırlı kaldı.

Bakır fiyatları düştü, nikel kazancını artırdı

 

Bakır, ikinci haftalık kazanca hazırlanıyor

 

Bakır fiyatı 2 ayın zirvesinden geriledi

 

Citi: Bakır fiyatlarında ralli devam edecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)