E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demirde yukarı yönlü hareket---

Bakır ve demirde yukarı yönlü hareket

Bakır ve demirde yukarı yönlü hareket
27 Aralık 2022 - 07:55 borsagundem.com

Shanghai'de bakır, Çin'in Covid kurallarını daha fazla gevşetmesiyle 2 haftanın zirvesine çıktı. Singapur'da demir cevheri ise yaklaşık beş ayın zirvesini gördü.

Shanghai'de bakır fiyatları, Çin'in Kovid politikasında daha fazla gevşemeye doğru büyük bir adım olarak nitelendirilen seyahat yapanlar için karantina kurallarını iptal etmesiyle iki haftanın zirvesini gördü.

Çin, yurt içi seyahatlerde 8 Ocak'tan itibaren karantinaya gitme kuralını kaldırdı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda şubat vadeli bakır, yüzde 1,3 artarak 66.660 yuan/ton (9.576,21 dolar) ile 14 Aralık'tan beri en yüksek seviyesini gördü.

Analistler, genel olarak cari makro ortamın bakır için olumlu olduğunu belirtiyor. Londra Metal Borsası ise tatil nedneiyle bugün de kapalı.

SHFE'de alüminyum yüzde 1,8, kalay yüzde 0,4, çinko yüzde 1,2, nikel yüzde 2,1 ve kurşun yüzde 0,6 arttı.

Singapur'da demir cevheri, 5 ayın zirvesini gördü

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'in yurt içi seyahatlerde karantina zorunluluğunu kaldırmaya karar vermesiyle artış yaşadı. Yatırımcı güveninin artmasıyla Singapur'da demir cevheeri yaklaşık beş ayın zirvesini gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda mayıs vadeli demir cevheri, yüzde 2,1 artarak 838 yuan/ton (120,45 dolar) ile 16 Aralık'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. Kontrat sabah işlmelerini yüzde 1,5 artışla 833 yuan/tondan kapattı.

Singapur Borsası'nda ocak demir cevheri kontratı, yüzde 2,7 artarak 113,50 dolar/ton ile ağustos başından beri en yüksek seviyeyi gördü.

Analistler, Çin'in Kovid politikası ayarlamasının ekonomik toparlanma için beklentileri güçlendirdiğini ve bunun da fiyatları yukarı çekebileceğini kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 2, sıcak haddelenmiş rulo yüzde 1,6, filmaşin yüzde 1,3 ve paslanmaz çelik yüzde 1,8 arttı.

Çin, Kovid-19'u "a kategorisinden" çıkarıyor

 

Altının kilogramı 1 milyon 99 bin liraya yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)