E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demirde düşüş---

Bakır ve demirde düşüş

Bakır ve demirde düşüş
03 Nisan 2023 - 09:26 borsagundem.com

Bakır fiyatları, güçlü dolar ve Çin'de yavaş fabrika aktiviteleri nedeniyle düştü. Demir cevheri de Çin'de engelleme endişesi ve hava koşulları etkisiyle düşüş gösterdi.

Bakır fiyatları, bir yandan enflasyon endişelerinin yeniden canlanmasıyla güçlenen ABD doları ve diğer yandan Çin'in fabrika faaliyetlerindeki büyümedeki yavaşlama nedeniyle baskıladı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 08.58'de %0,7 düşüşle 8.927,50 dolar/tona geriledi. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mayıs vadeli bakır, %0,4 düşüşle 69.200 yuan/tondan (10.043,10 dolar) işlem gördü.

ABD doları, önde gelen petrol üreticilerinin sürpriz bir şekilde üretimi daha da kısma açıklamasının ardından enflasyona ilişkin korkuların yeniden su yüzüne çıkarmasıyla güçlendi. Caixin/S&P Global imalat satın alma yöneticileri endeksi (PMI), yavaşlayan üretim ve zayıflayan küresel talep arasında Mart ayında 50,0'a düştü.

Demir cevheri, Çin'de engelleme endişesi ve hava koşulları nedeniyle düştü

Dalian ve Singapur'da demir cevheri vadeli fiyatları, cansız güven ortamında yatırımcıların Çin'de sert hava koşullarının inşaat faaliyetlerini bozabileceği ve geçen haftaki fiyat artışının ardından hükümetin müdahale ihtimali nedeniyle düştü.

Analistler, Çin'de şiddertli hava koşullarının yanı sıra devlet planlama kurulunun demir cevheri fiyatlarını dizginlemek için başka bir uyarı yayınlamasından duyulan endişenin genel hissiyatı baltaladığını kaydetti.

Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, geçen ay demir cevheri stoklama ve spekülatif faaliyetler hakkında birkaç uyarı yayınladı.

Dalian Emtia Borsası'nda (DCE) Mayıs vadeli demir cevheri, geçen hafta yaklaşık %5'lik bir artışın ardından bugün sabah işlemlerini %1,43 düşüşle 896 yuan/tondan (130,02 dolar) tamamladı.

Singapur Borsası'nda, Mayıs vadeli demir cevheri, geçen hafta %5,1'lik bir artışın ardından bugün TSİ 06.36'da %3,45 düşüşle 121 dolar/tona geriledi.

DCE'de koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %2,68 ve %2,53 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri, %2,32 düşüşle 4.078 yuan/tona gerilerken, sıcak haddelenmiş rulo %2,05, filmaşin %2,98 ve paslanmaz çelik %0,34 düştü.

Fed'in faiz artıracağı beklentilerinin güçlenmesi altın fiyatını düşürdü

 

Petrol fiyatları OPEC+ kararı sonrası yükselişte

 

Goldman Sachs'tan petrol tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)