E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatları zirvede---

Bakır ve demir fiyatları zirvede

Bakır ve demir fiyatları zirvede
09 Aralık 2022 - 08:33 borsagundem.com

Bakır fiyatları bu sabah son 3 haftanın zirvesini gördü. Demir cevheri fiyatı ise hazirandan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

Londra Metal Borsası'nda 3 ay vadeli bakır fiyatı bu sabah son 3 haftanın zirvesini gördü.Çin'in COVID-19 tedbirlerini gevşetme yönünde adımlar atmasının talebi canlandıracağı beklentileri bakır fiyatının ve diğer temel metallerde fiyatın yükselmesinde etkili oldu.

3 ay vadeli bakır fiyatı bu sabah 8600,50 dolar/ton seviyesine kadar yükseldi. Şu sıralarda da düne göre yüzde 0,63 artışla 8596,50 dolar/tondan işlem görüyor.

Şanghay Vadeli İşlem Borsası'nda ocak vadeli bakır fiyatı yüzde 1,2 artarak 66 bin 830 dolar/tona yükseldi.

Analistler, Çin hükümetinin gayrimenkul geliştirme sektörünün desteklenmesi için attığı adımlar, bankaların sektörü yönlendirdiği kredilerin de bakır ve diğer metallere talebin artacağı beklentilerine destek verdiğini vurguladılar.

LME'de bu sabah çinko fiyatı yüzde 0,2 ve kalay fiyatı yüzde 0,4 arttı. Kurşun fiyatı yüzde 0,2 geriledi.

Demir cevheri fiyatı Haziran'dan bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı

Çin'de gayrimenkul geliştirme sektörüne verilen destekler ve KOVId-19 tedbirlerinin gevşetilmesinin talebi büyüteceği beklentileri demir cevheri fiyatını yükseltti.

Dalian Emtia Borsası'nda ocak vadeli demir cevheri fiyatı yüzde 4,6 artarak 814 yuan/ton seviyesine çıktı. Demir cevheri fiyatı bu seviyeleri en son 16 Haziran'da görmüştü. Fiyat, bu hafta yüzde 6,7 yükseldi.

Singapur Borsası'nda da aralık teslimi demir cevheri fiyatı yüzde 1,2 artarak 110,50 dolar/ton oldu.

Şanghay'da bu sabah inşaat çeliği fiyatı yüzde 2,9, sıcak haddelenmiş kangal fiyatı yüzde 2,3, paslanmaz çelik fiyatı yüzde 1,4 arttı.

Credit Suisse'den altın için rekor tahmin!

 

SOCAR Türkiye'ye Rus petrol akışını durdurdu

 

ABD'nin ticari ham petrol stokları azaldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)