E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıCredit Suisse'den altın için rekor tahmin!---

Credit Suisse'den altın için rekor tahmin!

Credit Suisse'den altın için rekor tahmin!
08 Aralık 2022 - 15:28 borsagundem.com

Credit Suisse'den Zoltan Pozsar, Rusya'nın petrol karşılığında altını kabul etmesi durumunda altın fiyatının 3.600 dolara çıkacağını açıkladı.

Credit Suisse Kısa Vadeli Faiz Oranı Stratejisi Küresel Başkanı Zoltan Pozsar, Rusya'nın G7'nin petrol fiyatı üst sınırına ham petrol için altını kabul ederek yanıt vermesi durumunda altının iki katına çıkarak ons ​​başına 3.600 dolara çıkmasının ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Pozsar, bu sonucun bu yılın "düşünülemez makro senaryoların olduğu sürprizleri göz önüne alındığında o kadar da abartılı olmadığını" söyledi.

Bu senaryoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yakın zamanda getirilen varil başına 60 dolarlık petrol fiyatına, iki varil ham petrol için bir gram altın isteyerek yanıt veriyor.

Daha önce ABD Hazine Bakanlığı'nda Kıdemli Danışman olarak çalışan Pozsar, "Çılgınca mı? Evet. Olasılık dışı mı? Hayır. Bu, devlet yönetiminin parasal ve mali kararları yönlendiren baskın güç olarak geri döndüğü bir yıldı," dedi.

Pozsar, mevcut piyasa fiyatlarında, Rus petrolünün varil başına 60 dolarlık üst sınırının bir gram altının fiyatına eşit olduğunu söyledi. Pozsar, "Burada esas olarak olan şey, ABD'nin Rusya'nın ihracatını bu fiyata sabitlemesi ve bunun karşılığında Rusya'nın bunu bir gram altına sabitlemesidir. Ve bu, ABD'nin stratejik rezervlerini ucuz petrolle doldurmaya çalıştığı bir zamanda gerçekleşecekti." dedi.

ALTIN FİYATLARI İKİ KATINA ÇIKAR

Pozsar, "Rusya, 60 dolarlık fiyat çıpasına çıpada iki varil petrol teklif ederek bir gram altın karşılığında karşılık verirse, altın fiyatları iki katına çıkar" dedi.

Bu, altının şu anki onsu 1.780 - 1790 dolar seviyelerinden 3.600 dolara gelebileceğini gösteriyor.

LİKİDİTE AÇIĞI SORUNU

Ancak altın fiyatının ikiye katlanması, vadeli işlem piyasalarıyla ilgilenen bankalar için bir sorun olabilir, çünkü çoğu hükümetlerin mallar için mal ödemeye geri dönmeyeceğini varsayıyor.

Pozsar, "Kağıt altın piyasasında aktif olan bankalar, emtiada aktif olan tüm bankalar vadeli işlemlerle (asimetrik bir likidite pozisyonu) korunan uzun OTC türev alacakları olma eğiliminde olduğundan, bir likidite açığıyla karşı karşıya kalacak" dedi.

Pozsar, 2008'de New York Federal Rezerv Bankası'na menkul kıymetleştirilmiş kredi piyasaları için piyasa istihbaratından sorumlu olarak katıldı ve kriz boyunca üst düzey Fed, ABD Hazinesi ve Beyaz Saray yetkilileri için piyasa gelişmelerinden sorumlu kişi olarak görev yapmıştı.

Altında sınırlı hareket

 

Altın tasarruf sistemiyle 13,5 ton altın toplandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)