E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSOCAR Türkiye'ye Rus petrol akışını durdurdu---

SOCAR Türkiye'ye Rus petrol akışını durdurdu

SOCAR Türkiye'ye Rus petrol akışını durdurdu
08 Aralık 2022 - 17:34 borsagundem.com

SOCAR, Türkiye'deki rafinerisine Rus ham petrol tedariğini geçici olarak durdurdu.

SOCAR'ın ticari birimi, Türkiye'deki rafinerisi için Rus ham petrol alımına ara verdi. Bu karar, enerji sektörünün gemicilik ve ham petrole yönelik yeni Batılı yaptırımlarla boğuştuğu döneme denk geldi.

Konuya yakın kaynaklar SOCAR'ın Batılı yaptırımlara uymak için durumu değerlendirdiğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından SOCAR'ın STAR rafinerisinin de aralarında bulunduğu Türkiye'deki rafineriler Rus ham petrol alımını artırmıştı.

Türkiye'ye Rus petrol sevkiyatı, Refinitiv Eikon verilerine göre geçen ay Şubat'tan beri en düşük seviyesine gerilemişti.(Reuters)

ABD'den Türkiye'ye Rus petrolü çağrısı

 

Petrol tankerleri Türkiye kıyılarında kuyruk oluşturdu

 

Rusya'dan şirketlere tavan fiyatla petrol satışını yasaklama planı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mete08 Aralık 2022 20:56

    Bu soysuzlar yıllardır soydular zaten bunlar kılıfına uydgn soyguncular Petkim petrokimya, seni Allah' Havale ediyorum soysuzlar

  • Kullanici11 Aralık 2022 22:58

    Sebeb nedir seni bu kadar sinirlendiren aciklarmisin

  • Bir dost08 Aralık 2022 20:30

    Ky nin zararini cebinizden cikartin verin bakalim vicdansizlar

  • Bir dost08 Aralık 2022 20:15

    Ne gerim alim yaptin ne herhangi bir destek verdin hissene , ne kar dagittin nede bedelsiz verdin. Ikde bir cikip starla birlesecek petkim su tarih bu tarih kac defa dönüldu daha nekadar dönulecek. Petkimin arazisinde kurulanlar petk haricinde socara yariyor , kar ettik diyorsunuz yirmi yil onceki yillarda petkim daha degerliydi, hicmi buyumuyor bu petkim, rafineri bir karis uzakta hala nafta etilen makasi dystu yok petroldustu ustune starla birlesiyoruz vazgectik birlesiyoruz vazgectik , ky ye tuzak gibi aciklamalar yapilip duruyor. Insaf insaffff, DEV PETKIM NE HALE GELDÏ

  • Bir dost 08 Aralık 2022 19:24

    Azerbeycan kendi topraklarindaki rafineri icin aliyormusun rus petrolunu onu da acikla, petkimi zora sokacak bir aciklayi yapmakla endexle yukselmeyen petkimi daha da dusurecek sozler ozellikle burdaki rafineri icin demen facia.