E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır haftalık olarak düşüşe ilerliyor---

Bakır haftalık olarak düşüşe ilerliyor

Bakır haftalık olarak düşüşe ilerliyor
13 Ekim 2023 - 09:02 borsagundem.com

LME'de bakır, doların zayıflaması ile arttı ancak haftalık olarak düşüşe ilerliyor. Demir cevheri ise Çin'de talep endişeleri nedeniyle yön bulmakta zorlanıyor

Londra'da bakır fiyatları zayıf doların etkisiyle yükseldi, ancak haftalık düşüş yolunda ilerliyor.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, TSİ 08.15'te %0,1 artışla 7.999 dolar/tona yükseldi. Ancak haftalık bazda kontrat %0,6 kayıpla art arda ikinci düşüş haftasına girmeye hazırlanıyor.

Bakır fiyatları, LME'ye kayıtlı depolarda Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviye olan 181.150 tona yükselen stokların artması nedeniyle baskı altında kaldı.

Analistler, uzun süre daha yüksek faiz oranı söylemi ve bunun sonucunda yavaşlayan ekonomik büyüme endişelerinin endüstriyel metal fiyatlarını daha zayıf bir zeminde tuttuğunu belirtti.

Analistlere göre Çin'deki ek mali teşvik haberleri piyasa tarafından iyi karşılanırken, emlak piyasalarına ilişkin endişeler devam ediyor ve LME stoklarının ve Güney Amerika'dan maden tedarikindeki iyileşme de bunda etkili oluyor.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda (SHFE) Kasım vadeli bakır kontratı %0,4 düşüşle 66.460 yuan/tona (9.096,63 dolar) geriledi ve haftalık düşüşe hazırlanıyor.

Demir cevheri, yön bulmakta zorlanıyor

Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'deki kısa vadeli talebe ilişkin endişeler nedeniyle düştü ancak Dalian'da yükseldi.

Pekin'den ilave ekonomik teşvik beklenmesi ve Eylül ayında ülkenin ihracat ve ithalatının daha yavaş bir hızda daraldığını gösteren veriler, demir cevheri için durgun bir haftada kayıpların sınırlanmasına yardımcı oldu.

Singapur Borsası'nda Kasım kontratı, TSİ 06.19'da %0,8 düşüşle 113,75 dolar/tona geriledi ve bu hafta şu ana kadar %1 kayıp yaşadı ancak Salı günkü altı haftanın en düşük seviyesi olan 109,25 dolar/tondan yukarı çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, %0,7 artışla 836 yuan/tona (114,45 dolar) yükseldi. Ancak Çin endeksi, bu ayki Altın Hafta tatilinin ardından işlemlerin yeniden başlamasından bu yana %1,8 düştü.

Analistler, birkaç fabrikanın Altın Hafta tatilinin ardından zayıf talep nedeniyle ek bakım programları önerdiğini belirterek, bunun kış aylarında çelik üretiminde kesinti ihtimalini gösterdiğine işaret etti.

Yatırımcılar ayrıca Avrupa Birliği'nin dünyanın en büyük çelik üreticisi olan Çin'deki çelik üreticilerine karşı sübvansiyon karşıtı soruşturmalar duyurmayı planladığı yönündeki haberleri de takip etti.

Şangay'da inşaat demiri %0,2 düştü, sıcak haddelenmiş rulo %0,1 düştü, filmaşin %0,3 arttı ve paslanmaz çelik %0,7 arttı.

ABD'nin ticari ham petrol stoklarında artış

 

Çin'den piyasalarda güveni artırma hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)