E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatlarında resesyon endişesi ve belirsizlik hakim---

Bakır fiyatlarında resesyon endişesi ve belirsizlik hakim

Bakır fiyatlarında resesyon endişesi ve belirsizlik hakim
23 Aralık 2022 - 08:40 borsagundem.com

Bakır fiyatları, resesyon endişeleri ve Çin'den gelen talep belirsizliğiyle riskten kaçış hissi nedeniyle dar bir aralıkta işlem gördü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.53'te yüzde 0,2 artışla 8.323,50 dolar/tona yükseldi.

Çin'in katı Covid politikalarından dönüş nedeniyle bir dizi politika önlemi ve daha iyi sanayi faaliyet umutları fiyatları desteklerken, ülkedeki vakalarda büyük artış, metal piyasası üzerinde eşit derecede baskı oluşturdu.

Bugün Çin Merkez Bankası, yıl sonundaki nakit hücumunu dengelemek için bankacılık sistemine yaklaşık iki ayın en büyük haftalık likidite enjeksiyonunu yaptı.

Bu arada, dünkü ABD istihdam ve büyüme verilerinin Fed'in daha uzun süre şahin tavrını sürdüreceğine işaret ettiği belirtildi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli bakır, yüzde 0,7 düşüşle 65.510 yuan/tona (9.369,41 dolar) geriledi.

Demir cevherinde sınırlı hareket

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin toparlanmasını rayından çıkarabilecek genişleyen Kovid-19 salgınlarıyla boğuşurken, bugün dar aralıkta işlem gördü ve çok az değişti.

Analistler, tüm ülkede enfeksiyonların yoğun sezona girdiğini belirterek üretim ve diğer faaliyetlerin durakladığını kaydetti.

Dalian Emtia Borsası'nda mayıs vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini yüzde 0,1 düşüşle 825,50 yuan/tondan (118,08 dolar) kapattı ve geçen haftaya göre çok az değişiklik gösterdi.

Singapur Borsası'nda, ocak vadeli demir cevheri, TSİ 08.15'de yüzde 0,8 artışla 111,70 dolar/tona çıktı ve bu ay 107-113 dolar aralığında sıkışıp kaldı.

Analistlere göre küresel demir cevheri sevkiyatları önemli ölçüde toparlanırken arz yönlü baskılar yatırımcıların fiyatların gelecek yıl toparlanması konusundaki iyimserliğini yumuşattı.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri yüzde 0,2 artarken, filmaşin yüzde 0,3 düştü. Sıcak haddelenmiş rulo yatay seyrederken paslanmaz çelik yüzde 0,8 geriledi.

Petrol fiyatlarında artış

 

Çin Merkez Bankası'ndan likidite hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)