E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları yükseliyor---

Bakır fiyatları yükseliyor

Bakır fiyatları yükseliyor
06 Aralık 2023 - 07:57 borsagundem.com

Metal fiyatları ABD'de faiz indirimi beklentilerinin güçlenmesiyle yükseliyor

Yatırımcıların ve işlemcilerin, ABD'deki iş ilanlarının ekim ayında 2.5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından ABD para politikasının sıkılaştırma döngüsünün sona erebileceğine dair beklentilerini artırmasıyla çarşamba günü çoğu ana metal fiyatı yükseldi.

Londra Metal Borsası'ndaki üç ay vadeli bakır kontratı TSİ 05:50'de %0,5 artışla başına
8.379 dolar/tona yükselirken, Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda en çok işlem gören ocak ayı bakır kontratı %0,5 düşüşle ton başına 67.870 yuan (9.484,22 USD) oldu.

ABD'de açık iş pozisyonları ekim ayında son 2,5 yılın en düşük seviyesine gerileyerek, yüksek faiz oranlarının işçi talebini azalttığına dair en güçlü işareti verdi ve finansal piyasalarda Federal Reserve'in para politikasını sıkılaştırma döngüsünün sona erdiğine dair beklentileri artırdı.

Yüksek faiz oranları genellikle doların güçlenmesine yol açar, bu da dolarla fiyatlandırılan metalleri diğer para birimlerini elinde bulunduranlar için daha pahalı hale getiriyor. Yükselen faiz oranları da genellikle metal talebiyle bağlantılı olan ekonomik büyümeye zarar veriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)