E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları yükseliyor---

Bakır fiyatları yükseliyor

Bakır fiyatları yükseliyor
30 Kasım 2023 - 08:37 borsagundem.com

Londra Metal Borsası'nda bakır, teşvik umudu ve arz endişesiyle arttı. Demir cevheri ise emlak sektörünün canlanmasıyla dördüncü aylık artışına hazırlanıyor

Londra'da bakır fiyatları, Çin'de yavaşlayan imalat faaliyetlerinin hükümetin daha fazla teşvik vereceği yönündeki umutları artırması ve Panama'da arz kaygıları nedeniyle yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.39'da %0,6 artışla 8.462 dolar/tona yükselirken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda ocak ayı bakır kontratı, %0,1 düşüşle 68.110 yuan/tona geriledi.

Çin imalat sektöründeki faaliyetler kasım ayında art arda ikinci ayda da hızlı bir şekilde daraldı. Bu da ekonomik büyümeyi desteklemek için daha fazla politika desteği tedbirine ihtiyaç duyulduğuna işaret ediyor.

Panama Devlet Başkanı, Kanadalı madenci First Quantum'a, ülkenin Yüksek Mahkemesi'nin sözleşmenin anayasaya aykırı olduğunu ilan etmesinin ardından Cobre Panama bakır madenini kapatması talimatını verdi.

Aylık bazda LME'de bakır %4,2 artışla dört aydan bu yana ilk aylık kazancını kaydetmesi beklenirken, SHFE'de bakır %1,4 artış göstermesi bekleniyor. Kazanç kısmen bu ay doların zayıflamasıyla desteklendi.

Demir cevheri dördüncü aylık artışına hazırlanıyor

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, bugün beş günlük düşüşünü durdurdu. Analistlere göre bu durum piyasa katılımcılarının Pekin'in emlak sektörünü canlandırma çabalarına ilişkin iyimserliğini yansıtıyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak ayı en çok işlem gören demir cevheri, TSİ 05.30'da %0,1 artışla 957,5 yuan/tona (134,43 dolar) yükseldi.

Aylık bazda şimdiye kadar, gösterge kontrat %6,86 oranında kazanç elde etti ve art arda dördüncü ayda da kazanç kaydetme yolunda ilerliyor.

Singapur Borsası'nda Ocak ayına ait gösterge demir cevheri, %0,1 artışla 128,65 dolar/tona yükseldi.

Gayrimenkul şirketi hisseleri muhteşem bir toparlanma kaydetti. Kasım ayı itibarıyla hem Country Garden'ın Hong Kong hisseleri hem de Evergrande hisseleri yükseliş kaydetti.

Şangay Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,5, sıcak haddelenmiş rulo %0,9 ve filmaşin %1,1 düştü. Paslanmaz çelik %0,8 oranında değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)