E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları 5 haftanın zirvesine yakın---

Bakır fiyatları 5 haftanın zirvesine yakın

Bakır fiyatları 5 haftanın zirvesine yakın
15 Kasım 2023 - 08:48 borsagundem.com

Bakır, doların zayıflaması ve Çin'de teşvik umuduyla 5 haftanın zirvesine yakın seyrediyor

Bakır, zayıf dolar ve Çin'de daha fazla teşvik tedbiri beklentisinin etkisiyle bir önceki seansta gördüğü beş haftanın zirvesi yakınında seyrediyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün 2 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra TSİ 07.04'te yatay seyrederek 8.234 dolar/tondan işlem gördü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Aralık vadeli bakır kontratı, %0,5 artışla 67.750 yuan/tona (9.359,80 dolar) yükseldi.

Dolar, gece boyunca yaşadığı sert düşüşün ardından oldukça düşük seviyelerde kaldı.

Analistler, Çin perakende satışlarının beklentileri aşması nedeniyle yükselen fiyatları desteklenmeye devam ettiğini belirtti.

Öte yandan Çin'in kentsel köy yenileme ve uygun fiyatlı konut programlarına en az 1 trilyon yuan düşük maliyetli finansman sağlamayı planladığı ileri sürüldü.

LME'de alüminyum %0,3 artışla 2.236,50 dolar/tondan, nikel %0,5 düşüşle 17.405 dolar/tondan, çinko %0,6 artışla 2.616,50 dolar/tondan, kurşun %0,1 artışla 2.204 dolar/tondan ve kalay ise yatay seyrederek 25.210 dolar/tondan işlem gördü.

Demir cevheri, Çin verileri nedeniyle yüzde 2'den fazla artarak 2 buçuk yılın zirvesine ulaştı

Demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de beklenenden güçlü sanayi üretimi ve ülkenin sorunlu emlak sektörüne verilen desteğin etkisiyle neredeyse iki buçuk yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 06.00'da %2,6 artışla 987 yuan/tona (136,10 dolar) yükseldi.

Singapur Borsası'nda, Aralık ayı demir cevheri, %1,7 artışla 128,18 dolar/tona çıktı.

Analistler, fiyatların inşaat ve imalat faaliyetlerinde maddi olmayan teşvik kaynaklı toparlanma ve geçtiğimiz hafta Avustralya ve Brezilya sevkiyatlarında çok daha somut bir düşüş beklentileriyle desteklendiğini belirtti.

Analistler, Çin'deki kış mevsimi ve Çin hükümetinin açıkladığı demir cevheri vadeli işlem sözleşmelerine yönelik işlem hacimlerine yönelik kısıtlamalar nedeniyle çelik talebinde olası bir düşüş olabileceği konusunda uyardı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki inşaat demiri %2,1, sıcak haddelenmiş rulo %1,8, filmaşin %1,6 arttı ve paslanmaz çelik yatay işlem gördü.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %0,5 ve %1,6 artış gösterdi.

Petrol fiyatları yatay seyrediyor

 

Borsalarda kredi balonu endişesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)