E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır fiyatları 2 haftanın zirvesinde---

Bakır fiyatları 2 haftanın zirvesinde

Bakır fiyatları 2 haftanın zirvesinde
23 Mayıs 2022 - 09:56 borsagundem.com

Bakır fiyatları, zayıf dolar ve Çin'de talep umutlarının desteği ile 2 haftanın zirvesine çıktı. Çin'de demir cevheri, Hindistan'ın ihracat vergilerini artırmasıyla yaklaşık %7 yükseldi


Bakır fiyatları, zayıf dolar ve Çin'in Covid-19 karantinalarını sona erdirmeye yönelik yardım önlemleri ve planlarının desteğiyle bugün iki haftanın en yüksek seviyesine yükseldi.

Londra Metal Borsası'nda (LME) üç ay vadeli bakır, erken Asya işlemlerinde 5 Mayıs'tan beri en yüksek seviyesi olan 9.532 dolar/tona çıktıktan sonra TSİ 07.18'de %0,5 artarak 9.471 dolar/tondan işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Haziran vadeli bakır, 6 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesine çıktıktan sonra öğlen arasında %0,3 artarak 71.950 yuan/tondan (10.758 dolar) işlem gördü.

Analistler, Çin'de beklenenden daha büyük faiz indiriminin kısa vadeli bir sıçrama sağlayacak olan emlak sektörünü canlandırmayı hedeflediğini belirtti. Öte yandan doların zayıflamasının yanı sıra Shanghai'de karantinanın 1 Haziran'dan itibaren daha normal yaşama dönmeyi planlanması fiyatlara destek oldu.

LME'de alüminyum %1,2, çinko %0,5, kurşun %0,3 arttı, kalay %0,9 düştü.

Çin'de demir cevheri %7 yükseldi

Çin'de gösterge demir cevheri vadeli işlemleri, Hindistan'ın artan enflasyonist baskıları dizginlemek için bazı emtialara yönelik ihracat vergilerini artırmasının ardından erken işlemlerde yaklaşık %7 yükseldi.

Asya'nın üçüncü en büyük ekonomisi Hindistan, yeni demir cevheri ve konsantre tarifelerinin %30'dan %50'ye ve pelet vergilerinin sıfırdan %45'e çıkarılmasıyla birlikte, demir cevheri ve çelik hammadde ürünleri için ihracat vergilerini artırdı. Hükümet ayrıca koklaşabilir kömür ve kok kömürü ithalat tarifelerini de kaldırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri vadeli işlemleri, erken işlemlerde %6,9 artarak 884 yuan/ton ile 6 Mayıs'tan beri en yüksek seviyeye çıktıktan sonra TSİ 05.08'de %4,4 artışla 864 yuan/tondan (129,18 dolar) işlem gördü.

Haziran vadeli Singapur demir cevheri %1,4 artışla 136 dpşar/tona yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,9 düşüşle 2.610 yuan/tonadan kok kömürü %1,2 artışla 3.437 yuan/tondna işlem gördü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli inşaat demiri %0,2 artışla 4.622 yuan/tona, sıcak haddelenmiş rulo %0,3 artışla 4.762 yuan/tona çıktı.

Paslanmaz çelik %1,9 düştü.

Zayıflayan dolar altına destek veriyor

 

Petrol haftaya yükselişle başladı

 

İşte kripto paradaki düşüşün iki önemli nedeni!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)