E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakanı Özhaseki: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak---

Bakanı Özhaseki: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak

Bakanı Özhaseki: Sene sonuna kadar 200 bin konut dağıtılacak
24 Şubat 2024 - 05:14 borsagundem.com

AFAD verilerine göre 390 bin ev borcu olduklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, sene sonuna kadar 200 bin konutu dağıtmış olacaklarını açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen programda sanayicilere ve iş insanlarına "karbon ayak izi" konusunda uyarılarda bulundu. Özhaseki, küresel ısınmanın gerçek olduğunu ve bu durumun Türkiye'de de yaşandığını belirtti. Karbon emisyon kontrolünün önemine vurgu yapan Özhaseki, 2026'dan itibaren bu konunun daha da önem kazanacağını belirtti. Özhaseki, sanayicilerin çevreyi dikkate alarak üretim yapmaları gerektiğini belirterek, bu konuda bilgi almak için İklim Değişikliği Başkanlığı'ndan yardım istedi. Bu konuda geleceğe hazırlıklı olmanın önemli olduğunu ve zamanın ruhunu doğru okuyamayanların sınıfta kalacağını sözlerine ekledi.

"307 bin evin işlemi başladı"

Deprem bölgesinde 950 şantiyede çalışmaların devam ettiğini aktaran Özhaseki, şunları kaydetti:

"Çok şükür devletimiz bu işin altından kalkıyor. En son AFAD'ın bize bildirdiği rakamlara göre 390 bin ev borcumuz var. 307 bininin işlemi başladı. Ya ihale sürecinde, ya ihalesi yapıldı, ya kaba inşaatı bitti ya bitme aşamasına geldi. Zaten Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da katıldığı bazı törenlerle 46 bin konutu dağıttık. Mart sonuna kadar bu sayı 75 bini bulacak. Mayıs ayıyla birlikte de her ay 10 bin, 15 bin konut dağıtmaya devam edeceğiz. Dile kolay arkadaşlar, söylemesi kolay. Sene sonuna kadar 200 bin konutu dağıtmış olacağız. Ondan sonraki senenin ortasına kadar da başladığımız 300 binden fazla daireyi herkese teslim edeceğiz."

İstanbul'da konut fiyatları 3 yıl sonra düştü

 

Konut satışlarında düşüş sürüyor

 

Deprem bölgesindeki 3 il için konut kurası çekilecek

 

İstanbul’da kentsel dönüşüme hibe ve kira desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.24 Şubat 2024 10:20

    TAŞINMAK İSTEYEN DEPREMZEDELER İÇİN DİĞER İLLERDE DE KONUTLAR YAPILMALI SADECE DEPREM BÖLGESİNDE KONUT YAPILMAK İSTENİR İSE ÇALIŞTIRILACAK AMELE İŞÇİ BULUNAMAZ

  • Garipler kutludugun 24 Şubat 2024 09:22

    Sayın bakanım Ankara mamak kutludugun de toki calişma yapmasın istiyorum niye simdi ki belediye başkanı iş yok hele buyuk sehir iş yok niye kutludugun fakir bölgesi olduğu için herhalde fakirler ölsün diye düşünüyorum lar Sayın bakanm inşallah calişmasi olur Allah'a emanet ol saglik ve mutlu günler dilerim bakanım