E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBakana 'insider trading' suçlaması---

Bakana 'insider trading' suçlaması

Bakana 'insider trading' suçlaması
27 Kasım 2013 - 15:07 borsagundem.com

Göç ve İltica Politikaları Bakanı Tobias Billström'ün başını ağrıtacak bir hamle geldi

İsveç'te muhalefette bulunan Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller Partisi'nden geçtiğimiz aylarda  adı bir 'insider trading' vakasına karışan Göç ve İltica Politikaları Bakanı Tobias Billström'ün başını ağrıtacak bir hamle geldi.
İki parti, Bakan Bilström'un hisse senet alışverişi ile ilgili detaylı bilgilerin gizli tutulmasının Anayasa'ya aykırı olup olmadığının Parlamento Anayasa Komisyonu'nun incelemesini istedi.  
Bakan Billström hisse al-sat işlemlerinde bir maden şirketinin hisse senetlerine içeriden bilgi alarak yatırım yapmakla (İnsider trading) suçlanmıştı. Kamuoyunda tartışma meydana getiren iddialar sonrası konu ile ilgili bir soruşturma başlatan Ulusal Mali Suçlar Bürosu, söz konusu hisse senedi işlemleri için detaylı bilgi talep etmiş ancak Hükümet konunun devlet sırrı olduğu gerekçesiyle bu talebi reddetmişti. Bunun üzerine de soruşturma kapanmıştı.
Ancak iddiaları peşini bırakmak istemeyen sosyal demokratlar ve yeşiller, Bakan Bilström'un hisse sendi işlemlerinin detaylarının devlet sırrı gerekçesi ile gizli tutulmasının Anayasa'nın şeffaflık ilkesi ile çeliştiğini öne sürüyorlar. Bu noktada iki parti Anayasa Komisyonu'nun konuyu incelemesini ve bir görüş bildirmesini talep ediyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)