E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Varank'tan aşı müjdesi---

Bakan Varank'tan aşı müjdesi

Bakan Varank'tan aşı müjdesi
27 Eylül 2020 - 09:43 borsagundem.com

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin Kovid-19 ile ilgili aşı çalışmalarında hayvan denemelerinin tamamlandığını, insan denemeleri kısmına gelindiği müjdesini verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı yürüttükleri çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını belirterek, "İki aşımızda hayvan deneyleri aşaması bitti, Sağlık Bakanlığımıza başvurularımızı yaptık, buradaki gerekli değerlendirme ve bu aşıların pilot üretimiyle ilgili tesislerin sertifikalandırılmasından sonra insan denemelerine başlamak istiyoruz." dedi.

Varank, Bakanlığın Kovid-19'a karşı yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadelelerinin çok yönlü sürdüğünü dile getiren Varank, pandemi daha Türkiye sınırlarına girmeden çalışmalara başladıklarını söyledi.

İlk olarak TÜBİTAK öncülüğünde Kovid-19 Türkiye Platformunu oluşturduklarını anlatan Bakan Varank, şöyle devam etti:

"Bu platform altında hem aşı hem de ilaç geliştirme çalışmaları yoğun bir şekilde, son sürat bilim insanlarımızın üstün gayretleriyle devam ediyor. Çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. Kovid-19 tedavisinde kullanılan Favipiravir ilacının yerli sentezi, bizim bilim insanlarımız tarafından geliştirildi. Bir yerli ilaç şirketimiz bunu şu anda üretiyor."

"İNSANLAR ÜZERİNDE DENEMELERE BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

Varank, Kovid-19'a karşı aşı çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımızın meyvelerini almaya başladık. İki aşımızda hayvan deneyleri aşaması bitti, Sağlık Bakanlığımıza başvurularımızı yaptık, buradaki gerekli değerlendirme ve bu aşıların pilot üretimiyle ilgili tesislerin sertifikalandırılmasından sonra insan denemelerine başlamak istiyoruz. Burada özellikle hastalığı engelleyici ilaçlarla ilgili çok farklı molekülleri çalışan bilim insanlarımız var. Hepsiyle bütün bu çalışmalar çok yoğun bir şekilde sürüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde hem aşı hem de ilaçla ilgili önemli neticeler alacağız ve bunları kamuoyuyla paylaşacağız."

Atina rahat durmuyor! Girit kışkırtması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • NAZLI27 Eylül 2020 21:39

    HELAL OLSUN ASIYI BULDUK KISKANANLAR CATLASIN .BASKANLIK SISTEMI GELDIĞI ICIN COK SEVINIYORUM ARTIK SIYASETCILER VATANDASIN DEGERINI ANLADILAR .1 OYUN DAHI NASIL DEGERI VAR BU SISTEMDE.ARTIK CALISANA OY VERECEK VATANDASLAR

  • Sen kim... 27 Eylül 2020 20:50

    Ağam bizimle eğleniii...

  • Okie Dokie27 Eylül 2020 18:36

    Vay arkadaş. Elin ingilizi, amerikalısı, fransızı aşıyı bulamamış ama bizim adıyamanlı bilim adamları bulmuş öyle mi? Bu çiğ köftenin içine fazla acı biber koymayın diyorum sürekli.

  • Kendini küçük görme 27 Eylül 2020 20:23

    Gundi. Sen de onalr gibi insan degilmisin yoksa inancın kaybolmuş senin.

  • Buman27 Eylül 2020 16:16

    Aşıyı bulduk biz yaş üzüm rakısı hacidan hocaya herkes içsin korana falan kalmaz

  • Cumhur27 Eylül 2020 15:29

    Sizi gidi güdük kafalılar istedikten sonra neden olmasın bulanlardan farkımız ne onlarda insan bizimkilerde bilim insaniniza ve ulkenize güvenin...

  • Vatandaş27 Eylül 2020 14:39

    Bizimkiler aşı maşı bulamaz, çocuk oyuncağımı bu iş, gazla bu işler olmaz, arge yapacaksın.

  • Ww27 Eylül 2020 14:39

    Ya yuru git ya sen maske veremedin halkina ne asisi

  • AHMET ÖZBİR27 Eylül 2020 11:01

    TÜRK'ün Kovid-19 aşısı insanlığa iyi gelecek ve bize muhabbetleri daim olacak. Haydi vatana sevdalı güzel insanlar, BULUN KORONA AŞISINI, KURTARIN İNSANLIĞI. Size yakışır, çünkü sizler TÜRKİYE'Yİ KÜRESEL GÜÇ YAPTINIZ, AŞIYI DA İNŞALLAH BULACAKSINIZ. Düâmız sizlere...