E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Turhan'dan Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesine ilişkin açıklama---

Bakan Turhan'dan Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesine ilişkin açıklama

Bakan Turhan'dan Haydarpaşa ve Sirkeci Gar ihalesine ilişkin açıklama
21 Ekim 2019 - 20:22 borsagundem.com

Bakan Cahit Turhan, Haydarpaşa ve Sirkeci gar sahasının ihalesine ilişkin açıklamalarda bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, TCDD Genel Müdürlüğünce Haydarpaşa Gar sahası ve Sirkeci Gar sahasının atıl durumda olan bazı bölümlerinin kiralanmasına yönelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bakan Turhan, Başkan İmamoğlu'nun açıklamalarını üzülerek takip ettiğini bildirdi.

'NE KADAR ETİK OLMUŞTUR'

"Bilindiği üzere Haydarpaşa ve Sirkeci'de bahse konu gayrimenkullerin bulunduğu alanlar, sit kapsamındadır ve imar kısıtlılığı bulunmaktadır" diyen Bakan Turhan, bu alanların Marmaray'ın hizmete girdikten sonra yolcu hareketliliğinin azalması nedeniyle ihtiyaç dışı kaldığını vurguladı. TCDD'ye gelir sağlanması amacıyla, bu alanlar için ihaleye çıkıldığını kaydeden Bakan Akar, "İhale baştan sona, TCDD'nin kiralama yönetmeliğine uygun olarak yapılmıştır. Buna karşın, Sayın Belediye Başkanı, ihale yapılmadan önce, 'Ne pahasına olursa olsun bu ihaleyi alacağım' diyerek ihalenin rekabet ilkesini sekteye uğratmıştır. Şöyle ki; ihaleyi alan firma burada yapacağı işlerle ilgili ruhsat, izin ve belgeleri nereden alacaktır? Su, doğalgaz, gayri sıhhi müessese belgesi gibi belgeler nereden alınır? Elbette Belediye ve ona bağlı kurumlardan. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi'nin sürece müdahil olması en başından rekabet ilkesine halel getirmiştir. Şimdi soruyorum size, İBB'nin iştirakleri olan firmaların ihaleye girmesi ne kadar etik olmuştur?" ifadelerini kullandı.

'BELEDİYE'NİN ORTAK GİRİŞİMİ DAHA DÜŞÜK TEKLİF VERMİŞTİR'

Bakan Turhan, Belediye şirketlerinin ihaleden elenme sebebinin, sosyal medyada yayınlanan videoda bahsedilen hususlarla alakalı olmadığını vurgulayıp, şunları kaydetti:

"Zaten ihale şartları, önceden kamuoyuna açıkça sunulmuştur. İhalede öncesinde, firmaların tek tek veya ortak girişim olarak girmesi halinde sağlaması gereken şartlar da aleni bir şekilde ilan edilmiştir. Belediye'nin söz konusu firmaları, istenilen şartları gerek tek tek gerekse ortak girişim olarak yerine getirememiştir. Ayrıca açık açık şartnamede, 'müştereken ve müteselsilen' ifadesinin belirtilmesine rağmen teklif mektubu ekinde bu ifadeye yer verilmemiş ve değiştirilmiştir. İhale Komisyonu, yaptığı inceleme neticesinde tüm bu hususları tespit etmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinin oluşturduğu ortak girişimi ihale dışı bırakmıştır. Kaldı ki, ihaleye Belediye'nin ortak girişimi daha düşük teklif vermiştir. Şimdi buradan herkese soruyorum; ihale şartlarını sağlayamayan ve daha düşük teklif verenin kazanması mı doğrudur, yoksa ihale şartlarını sağlayıp daha yüksek teklif verenin mi kazanması mı?"

'SAYIN İMAMOĞLU'NU NEDEN RAHATSIZ ETMEKTEDİR'

Açıklamasında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sorular yönelten Bakan Turhan, şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle şartnamede istenilen evrakları bile hazırlamaktan aciz olan İBB yönetiminin ihaleyi almaya çalışması normal bir durum mudur? Bugüne kadar ki ticari ilişkilerinde de hep bu yöntemi mi izlemiştir? Ayrıca girmeye çalıştığı ihalede, Belediye ortak girişiminin teklifinin 3 katı teklif veren şirketin, ihaleyi kazanmasından daha doğal ne olabilir? Kamunun yüksek kazanç elde etmesinden bir rahatsızlık mı duymaktadır? 'Yeterliliğe sahip olmadan ihaleye girerim, daha az teklif veririm; ihaleyi de bana vermek zorundasınız' demek zorbalık değil midir? TCDD, 350 bin TL kira vermeyi teklif eden şirket yerine, 100 bin TL teklif eden ortak girişime bu ihaleyi verse, hukuki ve meşru davranmış olur mu? TCDD, tersi davranış gösterseydi, kamu zararı yaşanmış olmayacak mıydı? Kamudan bu tip gayrı meşru taleplerde bulunmak, kendilerinin benimsediği ve alışkanlık haline getirdiği bir yöntem midir? Şartname ve teklif edilen rakamlar ortada ve her şey şeffafken, kopartılan bu yaygara, ihale makamına sallanan parmaklar, ihaleye fesat karıştırmak değilse nedir? İBB'nin elinde, bu alanların binlerce katı büyüklüğünde yerler var iken, ihaleye konu alanlarda toplum yararına, modern bir kültür- sanat alanı kurulacak olması, Sayın İmamoğlu'nu neden rahatsız etmektedir? Bu ihaleyi yapan TCDD; neyi, nasıl, niçin ve ne kadar süreyle yapması gerektiğini tabi olduğu mevzuat usullerine uygun yapmıştır. Sayın Belediye Başkanı'nın ülkemizin saygın kuruluşlarından TCDD'nin itibarını zedelemeye kalkmasındaki maksadı nedir?"

'MAKSADI NE OLABİLİR'

Bakan Turhan, Başkan İmamoğlu'nun ihalenin iptal edilerek ihale konusu alanların Büyükşehir Belediyesine tahsis edilmesini istediğini belirterek, "Benzer talep, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin önceki dönem yönetiminden de gelmişti. Büyükşehir’in o zamanki yöneticileri, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait kullanılmayan alanların Belediye’ye tahsisini istemiş, TCDD bu talebi uygun görmemiştir. Ülkemizin bugününe bakacak olursak, bugün milli birlik ve beraberlik günüdür. Belediye Başkanı'nın böylesine anlamlı günlerde, gerçekleri saptırarak, birtakım avukatları da yanına alarak, genel kamuoyunu ve İstanbul halkımızı galeyana getirmeye çalışmasına anlam vermek mümkün değildir. Sayın Başkan’ın, gerçekleri saptırarak toplumu galeyana getirmeye çalışmaktaki maksadı ne olabilir. Acaba İstanbul halkını galeyana getirmeye çalışması, dilinden düşürmediği kucaklama stratejisinin bir parçası mıdır?" ifadelerini kullandı.

'GÜNDEM SAPTIRARAK VERDİĞİ SÖZLERİ UNUTTURMANIN PEŞİNDE'

Bakan Turhan, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti: "Kurumlarımız keyfiyet değil, hukuk esaslarına göre yönetilmektedir. Belediyelerimiz de buna dahildir. Belediye başkanı olmak, hiç kimseye hukuku çiğneme hürriyeti vermez. Belediyeler veya belediye başkanları da hukukun üzerinde değildir. Gerçi Sayın İmamoğlu, görevden alınan belediye başkanlarını ziyaret etmekle, ne kadar hukuk ve hukuk düzeni yanlısı olduğunu ortaya koymuştur. Hukuk ölçülerinin dışına çıkmak, bir belediye başkanı için aynı zamanda oyunu aldığı vatandaşları aldatmak anlamı da taşımaktadır. Buna kimsenin hakkı yoktur, olamaz da. Son olarak, Aziz İstanbul halkı! Sayın Belediye Başkanı, bir yandan da gündem saptırarak İstanbul’a ve İstanbullulara verdiği sözleri unutturmanın peşinde. Metro ve ulaşım gibi konularda verdiği sözler vardı. Hani, o sözler nerede? Bu kapsamda, yeni projelere başlamak bir yana, önceki belediye yönetimi döneminde yürütülen çalışmaların durdurulmuş olması hususunda da siz kıymetli İstanbul halkının bilgi sahibi olmaya hakkı vardır diye düşünüyorum. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, kendi sorumluluklarını yerine getirememenin acziyeti içerisindeki tavır ve ruh hali ile hareket eden bir şahsın, usulüne uygun bir ihale bahanesiyle, sosyal medyada yalan-yanlış ifadeler içeren videolar paylaşıp, halkımızı galeyana getirmek istemesinin amacını ve hedefini sizin engin basiretinize ve ferasetinize bırakıyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (53)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uyumsuz 22 Ekim 2019 19:52

    Setacıların ve pelikancilarin sosyal medya çalışanları kırmızıya basın yalaklar belki ikramiye verirler

  • Türk.22 Ekim 2019 07:37

    Çarşı karışmış. Cepheden kaçanlar dolmuş buraya. Ederiniz 1 dolar fazla konuşmayın sıra sizede gelecek. Türk ve Atatürk düşmanı pkklilara tabloyu verirken sonunun geldiğini farketmeliydin. O tabloya küfür ediyorlar şimdi. Trabzon lu Lawrence yaklaşıyor sonun biranobce kaç dayanamazsın soğuk duvarlara.

  • İkiyüzlü 22 Ekim 2019 08:45

    Atatürk e onca laf soylenirken neredeydin yıllarca. Baktınız halk ataturku bırakmıyor carkedip başladınız atatürk e methiyeler duzmeye. Dur tahmin edeyim cenahını? Her dönem başka bir kılığa giriyorsunuz

  • ok22 Ekim 2019 07:07

    bu yazılanları begenmeynlerdemi ok atıyor.

  • kanal22 Ekim 2019 06:50

    Yılın vardı okçuluk.neymis be. sanki uzay çalışması yapıyor...mamaları bitti kanal aramaya basladilarrrrr...keşke okullardaysa okçuluk dersi verseler zorunlu olarak ...... .

  • Poyraz22 Ekim 2019 06:40

    Evet siz akpliler kamu zararını çok düşünürsünüz tank palet fabrikasından belli değilmi belediye başkanı 10yerden maaş alır kamu zararı olmaz ptt özelleştirilmiş kamu zararı yok dimi resmen adrese teslim ihale bakalım mahkemeler özgürce karar verebilecekmi

  • muro22 Ekim 2019 00:21

    ulan bu ne okçuluk kulubüymüş arkadaş oraya gidip ya hak diyen zenginoluyor adresini bilen varmı 

  • Ziya22 Ekim 2019 00:19

    Her yapılan işe pislik atmayın! Bu kadar net açıklamalara rağmen bozuk plak gibi aynı iftira ve yalanlarla ahlakınız bozarsanız hem iftira attıklarınızın günahını size verilir hem de sebep olduğunuz fitnenin de cezasını da görürsünüz!  Sanki yanındaymış gibi mütemadiyen çaldılar çırptılar gibi alçakça yalanlar ahlaksızlığın en açık örneğidir. Chp zihniyeti bu ülkeyi sömürge yapsa bu iftiracıların gıkı çıkmaz! Eğer ısrar ederseniz Allah ın gazabı cümle yalancı ve alçakların üzerinize olsun!  Zaten amaç ihale falan da değil gündem değiştirmek; Milletin birliğine dirliğini çekememek. Ben münafık kırıcı olduğum için bunların canına okumayı borç bilirim.

  • Uyumsuz22 Ekim 2019 19:49

    Şirket kimin. o arkadaş istanbul belediyesinde maaşlı çalışırken piyango mu çıktı da bi anda böyle bir ihaleye girebilecek bir şirket kurdu. Yoksa babadan mı kaldı. Üstelik şirketin sermayesi tesadüf ya ihaleden hemen önce ihaleye uygun olacak şekild e arttırıyor. Devletin kurumları kimsenin babasının mali değil. Ha sizi anlıyorum böyle durumlarda ortaya çıkıp savunmaya geçmek işiniz bu. Ennnnn dürüst sizsiniz ya ha en müslüman en vatansever de sizdiniz değil mi. İşinize gelmeyen bir şey olunca hemen vatanseverligi milliliğı dilinize alıyorsunuz da zerresi yok sizde. İşinize gelmeyene hemen münafıklık hainlik yaftası yapıştırmak mesleğiniz olmuş da sen kimsin ki bu haddi kendinde görüyorsun. Kim bu devletin milletin tek kuruşunu haksız yere yerse ALLAH onlara çocuklarına kolay ölmeyi nasip etmesin kim üstüne alınıyorsa alınsın.

  • zavallı22 Ekim 2019 11:16

    bizde ok atsak ihale alabilirmiyiz acaba bilo.ya abi diyenler kaymagı yiyor babalarının çifliğimi burası  

  • Lazistan 22 Ekim 2019 06:44

    Münafığın dik alası olmayasın gören kör. O devirler geçi olum kimse yemiyor artık

  • Angel21 Ekim 2019 23:30

    IBB bu devletin bu milletin kurumu degil mi bu bakan hangi ulkede yasiyor. Devlet zarar edecek miş miş

  • misafir21 Ekim 2019 22:57

    bu devran bir gün dönecek.bu yağmalamalar için hesap vermeyeceğinizimi sanıyorsunuz.sen bakan olarak bu icraatınla akp ye faydamı sağladığını sanıyorsun.şaşarım senin ve senin gibilerin aklına.böyle entrikalarla yaptığınız her icraata  olan tepkiler milyonlara ulaşıyor.devam edinki silinip gidin.

  • Benim malım..21 Ekim 2019 22:49

    millet malı, bizim malımız... başındaki pişkine bak hele... utanmaz hokkabaz kılıklı biri... Türkiye cumhuriyetinin bakanlığının koltuğunun arkasına saklanıpda, yaptıklarına bak hele... biri bişe dese, ben bakanımmm der... bende milletim ulen... millet... senide, senin gibileride ya hukukla, ya seçimle def etmesinide biliriz...

  • ...21 Ekim 2019 22:46

    babanın malıdamı, halanın oğluna verir gibi mekanın anahtarını veriyorsun ? babanın malısa ver beni ilgilendirmez. milletin, devletin, yetimin malı ise.. istersen peygamber soyundan gel, istersen mehdi gibi sokakda gez. istersen isa gibi uç .... hiç alakadar etmez. hukuk varsa adam gibi karar verir. hukuk yoksa, seçimde halk gereğini yapar. Devlet zarar ettikçe ona buna zamla benden alacaksın aradakı farkı... ona buna bedavaya ihale vereceksın. zarar ettimi nasıl olsa millet öder, doğalgaz, elektrık, benzin vb. zamlarla.. oh ne güzel dünya.... haram yemeye alışınca insan demekki ardı arkası kesilmiyor. utanmadan yapılanlara bakın hele. savunanda harama göz yuman şeytandır . 

  • Vatandaş 21 Ekim 2019 22:43

    3 lira kim fazla verirse ihale ona verilir. İBB nin ihaleye katılımının engellenmesi tam bir yozlaşma. Bilinçli kamu huzuruna suikast.

  • Bunak seni22 Ekim 2019 08:48

    Bir ziya tanıyordum onun da kafa basmazdı . Ne deniyor pazarlık için 2. oturum , peki napılmış ihale direk ilk turda fazla para verenin teklifinin biraz üstüne verilmiş. Sen ibb yi de 2. ye çağırıp sonra yüksek teklifi kim verirse ona vermen lazım ihaleyi.

  • Ziya22 Ekim 2019 07:20

    Bak bir cahil daha!  Bu ne diyor?  İ.b.b. ihaleye katılımı engellenmişmiş!  Bu kadar arızalı ve sakat zihniyet olunca bunun neresini düzelteceksin?  Kendi kafasında kurduğu gibi yazmış!  Yukarıda yazan haberin ya da yapılan açıklamanın hiç bir değeri yok bunun gözünde! Bunların zekası ilk okul düzeyinde! her ne kadar kendilerini çok zeki ve akıllı kendilerinden olmayan trol ve düşük akıllı görseler de!

  • Kaçan Grup21 Ekim 2019 22:41

    okçuluğa başlıyorum, ya hakk

  • Mulayim21 Ekim 2019 22:37

    Siyaseti peşkeş o bırakın artikartık!

  • vatandaş21 Ekim 2019 22:12

    350.000 tl diyor körmüsünüz sagırmı  verip alsaydınız ne mızmızlanıyosunuz.

  • Ziya uza yav bebe22 Ekim 2019 08:49

    Ziyo pazarlığa çağımamışlar . İhale 2 aşamalı donuk

  • Ziya22 Ekim 2019 07:24

    La mülayım meleme!  Açık artırma pazarı değil orası! dosyalar ortada.  Abuk sunuk zırvalama!  Kira bedeli olarak belediye 100  kazanan 300 bin vermiş!  Anladın!  Yok yine anlamadın! Haberi bir oku o zaman!  

  • Mülayim.21 Ekim 2019 22:36

    Sen kör ve sağır biraz da ağırsın!Pazarlığa çağırmadım tek taraflı vermişler!

  • Ali21 Ekim 2019 21:55

    Önceki çalışmalar niye durmuş onu da söyle, istanbul un kaynaklarını haksız bir şekilde fahiş fiyatlarla yandaşlara peşkeş çekmişsiniz, yandaş müteahhitler bu haram ihalelerden para alamayacağını anlayınca kaçıp gitti, Merak etmeyin istanbul haljı bunun da hesabını soracak, siz ki hamidiye suyuna dahi kirli siyaset bulaştırdınız, yandaş müteahhitler aldıkları ballı ihaleleri metro inşaatlarını sözümona inamoğlunu zor durumda bırakmak için yarım bırakıp tek tek kaçıyorlar, istanbul a ihanete devam, milleti aptal mı sandınız?

  • EFELER21 Ekim 2019 21:47

    NE GALİYANI BE AÇIKCA HİLLE ĞURDA BUNU TÜRK TOPLUMU SÖZİ VE AKP Yİ UNUTMAYACAK

  • .......21 Ekim 2019 23:02

    Abdullah53 adam daha iki yıl önce belediye de 3 bin maaşla çalışırken nereden milyonları buluyor da 3 katı teklif veriyor, kaldı ki İBB elenmiş adamın rakibi de yok sözde ihale baştan sona hile hurda ve fesat dolu, ihalenin bilal in okçular vakfının taşeronuna verilmesinde nasıl bir kamu yararı var? İmamoğlu bu ihaleye kendi şahsı için mi girdi de, sahte inamın oğlu diyorsun? Çürümüşlük, kokuşmuşluk, yozluk tam da sende zıhur etmiş, bı nasıl bir kin ya....

  • abdullah 5321 Ekim 2019 22:25

    adam ihaleye girmiş 3 katı fazla teklif vermiş kamu yararına olan birşey hile hudğa nerede anlayamadım sahte imamın oğlu daha çok mu verdide hile hudğa oluştu aldatma bu işin neresinde illa ihaleyi bana vereceksiniz de ne demek başka kamu yararına hangisiyse ihale ona verilir. onu bunu ayağa kaldırmak zorla ihale alma dönemi türkiyede bitmiştir o soysuzlar mazide kaldı

  • Ziya21 Ekim 2019 21:44

    Eğer bu ihale İ:B.B ye verilseydi aylık 200 bin tl. devlet zarar edecek! Kaldı ki  ihale koşullarını dahi yerine getirmediği açıkça  ifade ediliyor. Nasıl olur da  okumadan bu kadar iftira atarsınız?  Bütün iftiracıların Allah belasını versin mi?  Yalan söylemekte mahir yüzsüzlere ve yancılara kapak olsun!  Hırçın, alçak ve yüzsüzlükten başaka bir özelliği olmayan zavallıların bu ülkeye zerre kadar faydası zaten olmaz.

  • eee21 Ekim 2019 22:47

    ozaman ben alaydım ya.. madem ibb zarar eecek, ben alayım. ben yöneteyim. benim neyim eksik = ? okda atarım, ciritte oynarım... ucuza kurulu düzen... ZİYA şeytanın avukatımısın sen ?

  • İftiracı Ziya21 Ekim 2019 22:29

    kim sana dedi İBB ihale koşullarını yerine getirmedi diye? Burda yalan yanlış ithamlarda bulunarak bizzat sen iftira atıyorsun, söylediğin tüm beddua ve kötü sözlerin tamamı seni ifade ediyor. Sizin tipik özelliğinizdir bu, sıkışınca çirkefleşiyorsunuz...

  • Seçmen21 Ekim 2019 21:42

    Boş ve geteksiz konuşuyorsunuz, doğru konuşmuyorsunuz, siz istanbul un tarihi değeti olan bu yerleri ne hakla ve ne amaçla paravan bir şirket ve bilal erdoğan la bir şekilde ilişkisi olan yeni yetme birine hediye ettiniz? Siz istanbulluların gözünün içine baka baka yalan söylüyorsunuz ve düpedüz yandaşa peşkeş çektiniz, bunun bedelini samdıkta mislliyle ödeyeceksiniz.... neymiş istanbul velediyesi rekabet ortamını bozuyormuş... hayır beyefendi istanbul belediyesi sizin soygun düzeninizi bozdu bu yüzden elediniz. Anlaşılan 23 Hazirandan hala getekli dersi almamışsınız.

  • Gün gelecek devran dönecek 21 Ekim 2019 21:31

    Bu kadar da pişkinlik pes doğrusu

  • n.kemal21 Ekim 2019 21:25

    Ülkenin varlıkları belli çevrelere peşkeş çekiliyor.

  • Allah var21 Ekim 2019 21:13

    Çok iyi hatırlıyorum, istanbulda belediye kac sene önce imara açılmamış değerli arazisini birine sattı artık kimin tanidigiysa. Sonra o şirket yada şahıs imar için basvuru yaptı. Kabul edildi kısa sürede arsa olunca değer en az 10 katına çıktı. Ne hikmetse belediye, hazine kendi imara açıp satamıyor sanki. Sonra o arsanın kat, yeraltı kat, genişlik gibi imar iznini arttırdıkça arttırdılar. 5 milyonluk arsa oldu mu sana 500 milyon. Haram haram

  • Abdullah soylu21 Ekim 2019 21:09

    Adamın İstanbul’a belediye başkanı değil mahalle muhtarlığını bile yapacak kabiliyeti yok cahil kaba sıradan bir ihaleye girmekten aciz tek bildiği seri şekilde yalan söylemek.

  • Velev ki21 Ekim 2019 21:42

    Senin de yorum yapmaman lazım aslında. Muhtar çırağının oturağı olamazsın mesela desem ayıp olmaz mı? Olaylar açığa çıktıkça nedir ağırınıza giden ? Örtbas, oldu bitti işlerine niye bu kadar yanlısınız ? İtiraz edilip mahkemeye başvurulmuş.

  • Müslümanız21 Ekim 2019 21:08

    Mesela önce diyoruz ki menfaat ortağımıza , sen git şu sertifikaları al. Sonra ihale hazırlığında sertifikalara uygun maddeler konuluyor. Ardından hop adrese teslim. Hasbel kader başkası alırsa zorluklar başlıyor. Mesela hop imar planları değişiyor, sınırlamalar geliyor. İhaleyi alan bakıyor zarar edecek, vazgeçiyor hatta baştan bunları bilip hiccccc girmiyor. Menfaat ortağı ihaleyi alınca hop garajlar dahil edliyor, imar planları genişliyor, aga sen bahçeyi de kullan deniyor.

  • ........21 Ekim 2019 22:46

    Ziya başkalarını iftirayla suçluyorsun, ama iftira atmaktan fesat ve fitneden geri kalmıyorsun, diyelim ki emlak zengini bundan sana ne? Başkasının malında gözün mü var?

  • Ziya21 Ekim 2019 21:47

    İstanbul da emlak zengini başkanın var daha ne ötüyorsun?   

  • halk21 Ekim 2019 21:07

    Vereceksin belediyeye halkımız yararlanacakkkkk lama cimi yok....

  • abdullah21 Ekim 2019 21:47

    belediyeye verince halkmı yararlanmış oluyor. devlete 350000 kira gidecek 100000e belediyeye verelim. imamoğlu orada ne iş çevirecek kaftancıyla kaftan mı satacak en iyi işletme özel işletmedir en iyi hizmetide özel işletmeler verir. devlet denetleyicidir.

  • Alabao21 Ekim 2019 21:46

    Sana hadi oradan diyorum. Bir sürü yer var hiç kira vermeden sana hizmet verebilir

  • Osman21 Ekim 2019 21:01

    Bu imamoğlu balonu kısa sürdü.

  • astor21 Ekim 2019 20:58

    10 binlira(bir koltuk takımı parası) sermayeli bir şirkete milyon degerinde ihale veriliyorsa . herkez şirket kurar. niye sürünelim 3 binlira  maaşa

  • astor22 Ekim 2019 08:57

    ben akp li degilim hiçde oy vermedim vermemde. belediyede 3 bin lira maaşla calışan nasıl oluyorda şirket kurup ihale alabililiyor.?

  • ......21 Ekim 2019 23:11

    öyle kur şirketi ihaleye gir olmuyor, Bilal i arkana alman lazım... bilal varsa 10 binliralık sermayenle istediğin ihaleye girersin, ancak siz ampul kafalılar işin başka tarafıyla ilgileniyorsunuz, saman fazla gelince kafa basmıyor

  • ekrem21 Ekim 2019 21:50

    kur bir şirket sende ihaleye gir yiyorsa cesaretin varsa seni tutan mı var 350000 kira verebilirim diyorsan bağış değil yavrum kira imamoğlu bile belediyenin senin benim cebimden 100000 den fazla teklif edemedi

  • Alabao21 Ekim 2019 21:47

    10 bin yalanına inanmissin basİT ne derse senin için o doğru

  • Ne güzel paylaşım 21 Ekim 2019 20:56

    Ne tesadüf daima yönetmeliğe uygun oluyor ama hep de aynı cenah alıyor ihaleleri

  • Cengiz Kafkas21 Ekim 2019 20:39

    Eyy bakan efendi,öncelikle devletin mallarını korumayı öğren.Yandaşlarına devleti-tarihi Gar'ını peşkeş çekmeyi bırak. Dürüst ol.Vatandaşlarını koru.Böyle yandaş bakanlık olmaz.

  • abdullah 5321 Ekim 2019 21:53

    devletin mallarını senin benim için değerlendiriyorlar haydarpaşa garı 10 yıldır atıl duruyor kimsenin gıkı çıkmadı kiraya verildi hem yapı korunacak hem devlete gelir getirecek yandaşlıkla ne ilgisi var sen daha çok verdinde sana vermediler mi

  • 3421 Ekim 2019 21:02

    İmamoğlu her zamanki gibi gaza gelerek, ne olduğunu anlamadan ortalığı karıştırıyor. Aynı kılıçtaroğlu nun eline tutuşturulan kağıtlar gibi. Doğruluğunu araştırmadan gündem yaratıyor.