E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'in ajandasındaki 4 kritik madde---

Bakan Şimşek'in ajandasındaki 4 kritik madde

Bakan Şimşek'in ajandasındaki 4 kritik madde
06 Nisan 2024 - 15:51 borsagundem.com

9 günlük bayram tatilinin ardından ülkeyi yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Bakan Şimşek'in ajandasındaki 4 kritik madde dikkat çekerken Meclis de 5 yeni düzenlemeyi görüşecek

Ramazan Bayramı sonrası gözler TBMM'ye gelecek düzenlemelere çevrildi. Bayram sonrası meclis ekonomi gündemiyle yoğun geçecek.

Hükümetin ilk hedefi tek haneli enflasyon olacak. Bu nedenle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yol haritasını belirledi. Bayram sonrası 5 düzenleme masaya gelecek.

Şimşek kalıcı refah artışını hedefliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kalıcı refah artışının olmazsa olmazını tek haneli enflasyon olarak belirledi. 'İşçinin, emeklinin ve memurun ücretlerine yapılacak zamlarla alım gücü artsa bile bunun enflasyon karşısında erimesi nedeniyle refah artışı gerçekleşemez' düşüncesinin hakim olduğu Bakan Şimşek'in ajandasında 4 kritik madde var:

“Temmuz ayında emekli ve memur zammı, aralık ayında da yeni asgari ücretbelirlenecek.

Sıkı para politikası ve koordineli maliye politikalarıyla enflasyonun beli kırılacak ve artan alım gücü korunacak. Böylece kalıcı refah artışının temelleri atılmış olacak.

Sürdürülebilir ekonomik büyüme için ihracat teşvik mekanizmalarının güçlendirilerek Türkiye'nin pazar payı genişleyecek.

Kamuda harcama kontrolü yaparak tasarruf ön planda olacak.”

Meclis'in gündemi yoğun olacak

Meclis’in gündemine gelecek 5 düzenleme ise şöyle:

Kripto para yasasında sona gelindi. Meclis'teki ilk yasal düzenlemelerden biri olacak.

Meclis'te enerji ve turist rehberliği alanlarında iki yasa teklifi masada olacak.

Vergi istisnaları ve indirim oranları masaya yatırılacak.

Yüzde 25 kira artışı sınırının kaldırılması değerlendirilecek.

Kayıtdışılıkla mücadele kapsamında bundan sonraki tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerine taşınması masada bulunuyor.(ekonomim)

Şimşek: OVP'de öngörülenin altında cari açık bekliyoruz

 

Mehmet Şimşek’i çılgına çeviren kamu bankası

 

Şimşek: Fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik08 Nisan 2024 09:54

    Konutlarda kira zammı sınırlaması kaldırılmalı, tapu harcını % 0,5 'e indirip düşük beyanın önüne geçilmeli, elden nakit para alımı sonlandırılmasıyla kayıtsız ekonomi oranı azaltılmalı.

  • Vatandaş 07 Nisan 2024 13:12

    Vadandaşın alım güçünün azalması piyasadaki enflasyon ile açıklanan enflasyon arasındaki uçurum .şirketler ve kamu açıklanan enflasyon oranlarında çalışanlarına zam yapınca gerçek enflasyon rakamı çalışana yapılmadı vatandaşın alım güçünü azaltan en büyük etken gerçek enflasyon rakamlarının kamunun bunu halk işe paylaşmamalı bunu bilerek yaptılar vatandaşın alım güçünün azalmasının en büyük sebebini herkes biliyor …

  • Ekonomist07 Nisan 2024 11:49

    Kayıt dışı da kira gelirleri oldukça fazla olduğu öngörülüyor. Sizler ve sorumlu kurum bürokrasi yönetimi Gelir idaresi YAPAY ZEKAYI etkin kullanmayıp suç unsu oluşturma durumunda olabilir. Hazırladıkları videoda banka ve tapu verileri karşılaştırıldığı belirtilmektedir. Oysaki Elektrik, su abonelikleri verileri kullanılmamaktadır. Çoğu ev sahibine paralar elden teslim veya diğer ödeme diye yapılmaktadır. Kira gelirleri dijital ortamda ödeme yapılma şartı düzenleme ile zorunlu hale getirilmemesi de kayıt dışına ve devletin gelir kaybına ortak durumunu tüm sorumluları ortak etmektedir. BUDA SUÇ TEŞKİL ETMEKTEDİR. 

  • emre07 Nisan 2024 10:29

    ona zam buna zam vatandaşı soy emekliye ver böyle maliye bakanlığı bende yaparım hırsız zihniyet siz önce yaptığınız şatafatalı yaşama son verin haram yiyorsunuz.

  • YORUM 07 Nisan 2024 10:26

    herkes mutlu mesuttu faizler arttı piyasa tersine döndü enflasyonu halk yükseltmedi sadece ev araba gibi nesnelerde fiyat yükselmesine dur denilmedi piyasa da sanki fiyat mafyası var  fiyatları onlar belirliyor tavan ve taban fiyat uygulaması ile rayiç bedel uygulaması eşanlı çalışsa idi bu hallerde olmazdık

  • Turkogluturk07 Nisan 2024 09:37

    Madem butcede emekliye para yok o zaman yandaslarin vergileri niye siliniyor.vatandas kemer sikarken ust katta oturan niye harvurup harman savuruyor.

  • Vatandaş07 Nisan 2024 09:06

    Vekil sayısını 300 e düşürün. Vekil Emeklisi maaşını da 16.000 TL ye çekin. Kimse mağdur olmaz hazine rahatlasın.

  • Fakir dünya si07 Nisan 2024 13:46

    Nerede o günler milletvekilleri maas ögretmen maas olsun emekli milletvekilleri maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun 2 yerde fazla maas iptal olsun ve belediye başkanı maas ögretmen maas olsun devlet arabası gezme olmasın o zaman emekli zam olur

  • Mehmet Turan07 Nisan 2024 07:42

    25 Milyon üzeri emekli parası alanların tamamının  zamları durdurulup  25 milyon aşağısı emeli alanlara verilmesiyle bu enflasyon duraur. Sizler 50 milyon emeli maaşı adama  hala niye zam veriyorsunuz bunu anlamak mümkün değil .

  • insan07 Nisan 2024 13:49

    bu ülkede 50.000 tl üzeri emekli maaşı alan iki kesim var milletvekilleri ve subaylar,bilim insanları çalışırken bile bu maaşları alamıyorlar...

  • Ekonomist vural06 Nisan 2024 22:48

    Fiyatlar 5 kat artmis emekliye fark verilmemiş sadece yüzde 150 tuik artışı verilmiş,aradaki yüzde 350 erime ne olacak,zaten çalışanın herkes mağdur olmuş.bu şekilde  enflasyonla mücadele olabilirmi.komik gerçekten.sonucda enflasyon 3 yılda yüzde 15 e düştü diyelim.Halk dahada fakirlesecekse burda bir tezatlık yokmu

  • azmi06 Nisan 2024 20:52

    Enflasyonu düşürün ilk önce. Bunun için de kamusal harcamaları , sarayların masraflarını , sığınmacıların kaymaklı böreklerini kısın , yapısal reformları yapın. Gerisi gelir zaten

  • kılıç06 Nisan 2024 20:35

    sayın bakanım bu ramazanda borsada en çok ihlas şirketleri satış yapmış kap etmştı ALLAH İÇİN PEYGAMBER İÇİN artık şu ihlas şirketleri borsada yaptıgı soygun katrilyonları geçmişdir belkide dünya tarihine geçecek soygun yapmışdır yüzde binlere yakın bedelli yaptı spk defalarca şikayette bulundum mutlaka bir bagı vardır cevap dai vermedi bu şirketlere kayyum atanmalı .ihlas cemaati çok iyi araştırılmalı soygunlar ortaya çıkmalı.

  • asena06 Nisan 2024 17:50

    şuu emeklilerin senelere göre hakkını verseniz ne iyiolcak 30 sene çalışanla 20 sene şalışan aynı maaşı alrmı hak yiyiyonuuuz hakk 

  • azmi06 Nisan 2024 21:15

    Hale bak ,kkm den alınan faize vergi yok , mucitlerinin sorumluluğu desen hiç yok. Ekonomiden sorumlu arayacağınıza sorumlular meydanda. Ödesinler sebep oldukları harcamaları..