E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati'den önemli açıklamalar---

Bakan Nebati'den önemli açıklamalar

Bakan Nebati'den önemli açıklamalar
26 Eylül 2022 - 12:05 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyon, gıda fiyatları ve KGF paketine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Bakan Nebati, konuşmasında hazırlıkları süren KGF paketine değindi.

Nebati, KGF paketinin hazırlıklarının son aşamada olduğunu ve paketin 50 milyar TL'den aşağı olmayacağını bildirdi. Nebati, "KGF paketi istihdam sağlayan firmaların önünü açacak. Ülkeye kazandırdıklarının yanında KGF maliyeti bir şey değil" dedi.

"KKM'nin Türkiye bütçesi üzerindeki etkisi sınırlı"

Kurun öngörülebilir durumda olduğunu kaydeden Nebati, Kur Korumalı Mevduat'a ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Nebati, "Kur korumalı mevduat 1,37 trilyon TL'ye ulaştı. Ülkedeki mevduatın 3'te birini karşılıyor. KKM'nin maliyeti 75,6 milyar TL. KKM'nin Türkiye bütçesi üzerinde etkisinin sınırlı olduğu çok net bir şekilde ortada" dedi.

Nebati, ödemeler dengesi net hata noksanının geçen yıl 10 milyar doların üzerinde olduğunu ve 3,7 milyar seviyesine gerilediğini kaydetti.

MİR'de denge politikası

Mir konusunda ise denge politika yürüttüklerini vurgulayan Nebati, "Cumhurbaşkanımız, Putin ve Zelenski ile görüşüyor. Finansal sistemlerin çalışmasını sıkıntıya sokacak adımlara izin vermeyiz" ifadesini kullandı.

"Küresel gıda piyasalarında “Erdoğan Etkisi"

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise alınan tedbirler ve küresel düzeydeki normalleşmeyle beraber enflasyonu aşağı çekeceklerini söyledi.

Buğday fiyatlarındaki düşüşe de değinen Nebati "2022 yılı içinde 12 dolara kadar ulaşan buğdayın kile fiyatı Tahıl Koridoru Anlaşması sonrasında yüzde 25’e varan bir düşüşle 8,4 dolara kadar gerilemiştir. Bu, kelimenin tam anlamıyla küresel gıda piyasalarında “Erdoğan Etkisi’dir.” dedi.

Bakan Nebati'nin açıklaması şu şekilde:

"Ekonomimizde durgunluğa ve işsizliğe sebebiyet vermeden fiyat istikrarını sağlamak ve vatandaşımızın alım gücünü artırmak için gereken tüm mücadeleyi kararlılıkla vermeye devam ediyoruz.

"Enflasyonu da yeneceğiz"

Aldığımız tedbirler ve küresel düzeyde yaşanacak normalleşmeyle birlikte enflasyonu da yeneceğiz. Yıl sonundan itibaren de bu düşüşü daha net hissetmeye başlayacağız.

Gıda fiyatlarını yakından takip ediyoruz. Üretici ve hal fiyatları ile perakende fiyatları arasındaki farkın takibi ve nedenlerinin analizine yönelik çalışmalar yapıyoruz."

İhracat desteklerinde prefinansman modeli dönemi

 

1 Ekim'de açılacak Meclis gündeminde neler var?

 

Kavcıoğlu'ndan dijital para açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz27 Eylül 2022 08:52

    Önemli açıklamaya bak. 6 ay sonra uyansam demesinin ūzerinden epey zaman geçti. Daha uyanmadı.

  • xyz27 Eylül 2022 08:50

    ALI HAYDAR KIRMIZIALEV seni gidi çakma Almanyalı.

  • Mucise Reis : )27 Eylül 2022 08:23

    Denizli horozu gödermek istiyorum :D Denizli li muhalif vekiller, esnaflar başkanlar, vekiller.... Meclis önünde Denizli horozu getirin. Bir güzel ötsünler. Uyuyan bütün meclis çalışanları uyansın :D bir kaç horoz alıp, hem Denizlili esnafındertleri, hemde meşhur denizli horumuzun kadife sesi ile birileri uyanabilir. Böyle bir kriz ortamında uyuyanları uyandıracak başka bir ses olabilir mi? . :D ya siyasete girsem çok renkli kişilik olurdum : ) Bakalım yapacak biri olacak mı :D

  • Ssssss 26 Eylül 2022 15:56

    Kalk Sabah oldu

  • kaportacı salim usta sanayiden26 Eylül 2022 15:15

    seda sayan ne güzel lafı var çıkın çıkın gelin diyo .hauauhauhauah hadeee trol gardaşlar çıkın çıkın gelin biz çıktık dövize girdik yeni iktidarı bekliyoz borsa daaa da bitcek .yeni iktidarla beraber 25 bin diyolar hahauhuhau ne para vurduk daa da vurcaz hele seçimler bi ossubn bitsin millet iktidara bi gessin ohhh endeks 25 bin uahuhuhauha 

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ26 Eylül 2022 14:25

    Bay kemal bayan meral gelecek bütün dertlerimiz bitecek rusya ambargo koyacağız abd nin mandası olacağız.bizi uzaya götürecekler.vergi yoktur doğalgaz ekmek halk otobüsleri elektrik su akaryakıt bedavaya verilcek.

  • Bik26 Eylül 2022 12:31

    Enflasyon düşene kadar iktidardan düşerler.

  • MD..Edep..Edep.26 Eylül 2022 22:03

    Ali Haydar sen neden orda sürünüyorsun kardeşim gel mesut mutlu burada coşalım.. Ya bi git, düşün bu milletin yakasından be.. Yeni gelin gibi hem ağlarım hem giderim muhabbeti yapma çakal.. Madem orası kötü dön buraya çakal..

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV26 Eylül 2022 14:23

    Ülkeni begenmiyor isen hükümetini beğenmiyor isen gelde bizim burda almayada yaşa doğalgaz bu sene euro bazında 15 kat kol gibi girdi sana da girsin.

  • Nuri 26 Eylül 2022 12:28

    Cek cak cegiz demekle olmaz.ne zaman, nasıl.vergi vermeyen işletmelerin ihracat gelirleri ile mi.

  • yorum26 Eylül 2022 12:17

    NEYIN TAKIBINI YAPIYORSUNUZ SAYIN BAKAN HER SEY UCMUS MILLETIN ANASI AGLAMIS HANGI TAKINB HANGI CEZA ORTADA HIC BISEY YOK HALKIN ARASINA KATILINDA GORUN BU SAHTEKARLARIN MILLETI NASIL EZDIGI NASIL SOYDUGUNU GORUN MALIN FIYATINI YUKSELTECEZ DIYE MALLARI DEPODA SAKLAYANLARI BIR HAFTA ICINDE BIR URUNE YUZDE YUZ ZAM NASIL YAPILDIGINI ININ ASAGIDA GORUN

  • astor26 Eylül 2022 12:11

    adam hala uykuda. rüya görüyor.

  • Mert oluk26 Eylül 2022 12:40

    Bilge lider Kılıçdaroğlu gelecek bütün sorunlar çözülecek