E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati'den enflasyon açıklaması---

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması

Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması
04 Temmuz 2022 - 14:19 borsagundem.com

Bugün açıklanan haziran ayı enflasyon rakamları sonrası, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati değerlendirmelerde bulundu.

Twitter üzerinden değerlendirmelerde bulunan Nureddin Nebati, önümüzdeki dönemde para ve maliye politikalarının güçlü eşgüdümünün hedeflendiğini belirterek, "Mal ve hizmet piyasalarında rekabet ve verimliliği artıracak yapısal politikaları hayata geçirerek fiyat artışlarının düşürülmesi hedeflenmektedir." dedi.

Haziran ayındaki enflasyonda enerji, tarım ve emtia fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Bakan Nebati, "Enflasyon görünümündeki bozulmayı sınırlamak ve enflasyonun olumsuz etkilerini vatandaşlarımıza asgari düzeyde yansıtmak amacıyla KDV indirimlerinden sübvansiyonlara, yönetilen/yönlendirilen fiyatlardan kritik ürünlerdeki dış ticaret tedbirlerine kadar birçok tedbirler alınmıştır." açıklamasında bulundu.

"Gerekli önlemler alınmaktadır"

"Fiyat artışları karşısında aldığımız ve almaya devam ettiğimiz çeşitli önlemlerin yanı sıra çalışanlarımızın ve emeklilerimizin alım gücünün desteklenmesi amacıyla gerekli önlemler alınmaktadır.

Böylece, 2022 yılında kümülatif bazda asgari ücrete yüzde 94,6 oranında, kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerine yüzde 85,5 oranında, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarına yüzde 78,6 oranında artış yaptık."

Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

Memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • amanin amanin05 Temmuz 2022 01:33

    50 senedir daha bir tane tcmb başkanının enflasyon hedefini tutturduğunu görmedim. Bırak tutturmayı yakın seviye bile yakalayamadılar hiç. Buna rağmen daha bir tanesinin istifa ettiğini de hiç görmedim.

  • SAYIK VURAL 04 Temmuz 2022 22:47

    Arkadaşlar benim hala umudum var istanbul fikirtepede islama uygun finans merkezi kuruluyor Arap ülkeleri güvenebilecekleri paralarını teslim edecekleri yerler arıyorlar doğal gazımız 2023 ilk çeyreğinde inşallah faliyete geçiyor nükleğer santralimiz faliyete geçecek güneş enerji panellerimiz rüzgar ve barajlarımız şimdiden yüzde 45 leri buldu eğer enerjiyi ucuzlatabilirsek sayın cumhurbaşkanı mızın 15 sene önce söylediği rekabet gücüne ulaşır şak biliyorsunuz dışardan aldığımız hammaddeleri içerde üretkenlere büyük destek var bu aldığımız zamlar dolar düşüşe geçerse yanımıza kar kalır ve inanılmaz bir şekilde rahatlarız gösterilen gayrete biraz saygı lütfen

  • Ahmet Özbir ve Baran ittifakı 2Li Masa04 Temmuz 2022 23:50

    Daha çok nickdeğiştiririz biz.  19 yıl dile kolay. olan oldu. Ekonomi programı değişmeden arap parası, gelmesi gitmesi boş muhabbet. Ülke ekonomisini arap mı kurtaracak. :-*  :) 

  • Sssssccc 04 Temmuz 2022 20:00

    Hikaye anlatma bırak git yeter

  • Patso04 Temmuz 2022 19:31

    Dış güçler çıktı sahneye yine.

  • belirsizlik04 Temmuz 2022 18:09

    noldu.. teğet geçmedi mi..

  • Mucise Reis : )04 Temmuz 2022 17:23

    TL değeri usd karşısında 18 kat eriyince olmasın o bakan efendi ? ihracat yapacam... ihracat rekorları kıracam... çin modeli yapacam.. avrupaya satacam amerikayas atacam.. tek ben ucuz üretip en çok ben satacam... sattıkça Türkiye usd dolacak... usd bolluğu olunca fiyat düşecekkkk dediiiiiii sonuç.... DÜNYADA FİYATLAR ARTTI, ENFLASYON TETİKLENDİ... EEE senin taktik tutmadımı Bakan efendi  :D boşmuhabbet sıfır haber değeri.

  • xyz04 Temmuz 2022 16:23

    Hasta garantili hastane, araç garantili yol, araç garantili köprü hepsi dövize endeksli sonra kur korumalı mevduata ödenen faiz daha sayayım mı? Bunların ödemelerine gelince küresel enflasyon esamesi okunmaz. Ülkede garip gurabaya gelince para yok. Her şey küresel bedel ödüyoruz. Yersen böyle. Deniz bitti Cumhuriyetin bütün kazanımları deve edildi. Şeker fab. ları, kağıt fab. ları, tekstil ve kundura fab. ları, limanlar, devletin taşınmazları, devlete ait hazine arazileri vb. eklemek isteyen arkadaşlar eklesin. Sonuç ortada.

  • Hehe04 Temmuz 2022 16:18

    Bu anadolu guzel guzel cevaplar var

  • xyz04 Temmuz 2022 16:02

    İş olmazı olur yapmakta. Sn Bakan ne halka, ne iş dünyasına, ne iş görene, ne iş verene, ne memura, ne dar gelirliye güven vermiyorsunuz. Neden mi güven duymuyorlar. Çünkü ipler başkasının elinde. Sizede yazık asil milletimizede yazık.

  • xyz04 Temmuz 2022 15:54

    Ne oldu herşey altı ayda düzelecekti. Küresel ve müresel demeye başladınız. Çıkın biz bu işi beceremedik elimize yüzümüze bulaştırdık. Hazine ve merkez bankası kasalarında fareler cirit atıyor de. Olmadı yine bahane yine aynı terane.

  • DOĞRU04 Temmuz 2022 15:53

    Türkiyenin en büyük sorunu liyakat liyakat liyakat,bu olmadığı sürece ülke kaosdan kurtulamaz...

  • Üzgün 04 Temmuz 2022 15:37

    Doların artması enflasyonu tetikledi sayın bakanım , alım gücümüz çok düştü, sosyal yaşantımız yok denecek düzeye geldi

  • HAYDAR04 Temmuz 2022 15:19

    NE DEDİNİZDE ŞİMDİYE KADAR OLDU

  • KILIÇ04 Temmuz 2022 15:01

    sayın bakanım enflasyonu düşürmek 1 nci hedefimizdedin ama enflasyonu çıldırttın tüm sözlerinizin tam tersi çıktı hiç olmazsa şu zabıtaya zamları durdur kararı verde zabıtada bankamit memuru oldugunu unutsun.

  • asena04 Temmuz 2022 14:41

    emekli memura seyyanen 2000 lira vermeden bu fark kapanmaz bakan beyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

  • Bik04 Temmuz 2022 14:34

    3 haneli  enflasyonu tek haneye düşürmek yıllar alır.